29/03/2024

Συνέχεια επιτυχιών στο Διεθνές Πρωτάθλημα Athens Challenge Tournament της WAKO για τον Α.Γ.Σ. Άμιλλα Ιλίου!

Ο Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ ΙΛΙΟΥ συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις του και στο Διεθνές Πρωτάθλημα ATHENS CHALLENGE TOURNAMENT που διεξήχθη στις 2 & 3/2/2013 στο Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας KICK BOXING (ΠΟΚ) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας World Association of Kick Boxing Organizations (WAKO).

Στο διεθνές αυτό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 1369 αθλητές από 21 χώρες ,  ο Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ ΙΛΙΟΥ έλαβε μέρος με 10 αθλητές εκ των οποίων οι 9 κατάφεραν να κατακτήσουν μετάλλιο. Πιο συγκεκριμένα ο Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ ΙΛΙΟΥ κατέκτησε συνολικά 4 Χρυσά, 2 Αργυρά και 3 Χάλκινα Μετάλλια.

ΣΕΡΕΜΕΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ1η ΘΕΣΗ – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΚΩΤΣΑΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ1η ΘΕΣΗ – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΜΟΙΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ1η ΘΕΣΗ – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΕΦΡΑΙΜ1η ΘΕΣΗ – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜ2η ΘΕΣΗ – ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΑΡΜΑΚΟΛΑ ΑΣΠΑΣΙΑ2η ΘΕΣΗ – ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ3η ΘΕΣΗ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ3η ΘΕΣΗ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΤΑΜΠΑΘΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ3η ΘΕΣΗ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

 

Επίσης πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής ΓΟΥΡΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

 

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδια KICK BOXING (Π.Ο.Κ.) σχετικά με το Διεθνές αυτό Πρωτάθλημα αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για δέκατη συνεχή χρονιά το διεθνές κύπελλο Κικ-Μπόξινγκ “Athens Challenge 2013 by Vodafone” στο Ολυμπιακό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων στα Άνω Λιόσια στις 2 & 3 Φεβρουαρίου.

Διεξήχθησαν αγώνες σε όλα τα αγωνιστικά στυλ του Κικ-Μπόξινγκ (Point Fighting, Kick Light, Light Contact, K1 Rules, FullContact, Low Kick). Στους αγώνες συμμετείχαν στο σύνολο 88 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και 21 ομάδες από το εξωτερικό με 1369 αθλητές μέσα στους οποίους υπήρχαν Παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί Πρωταθλητές του αθλήματος. Πρέπει να τονιστεί ότι για το πρωτάθλημα αυτό ταξίδεψαν στην Ελλάδα 30 διεθνείς διαιτητές και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος (WAKO), όπως και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου. Οι χώρες που συμμετείχαν με 283 αθλητές εθνικών ομάδων ήταν οι εξής: Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Λιχτενστάιν, Αυστρία, Νορβηγία, Σλοβενία, Κροατία, Βέλγιο, Σερβία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ελβετία, Ολλανδία και Αλβανία. Τους αγώνες παρακολούθησαν εκπρόσωποι και φορείς του δήμου Φυλής, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εκπρόσωποι πολλών αθλητικών φορέων, τονίζοντας έτσι την σπουδαιότητα του πρωταθλήματος αυτού. Υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη και τις δύο ημέρες από το Action 24, που ήταν άλλωστε και χορηγός επικοινωνίας του πρωταθλήματος, όπως επίσης και το κανάλι ένα (90,4 fm), εκτός από τη δημοσιογραφική κάλυψη πολλών άλλων ΜΜΕ. Ξεχώρισαν με τις διακρίσεις τους οι αθλητές της Ελλάδας που μαζί με τους αθλητές της Ουγγαρίας και της Ιταλίας είχαν τις περισσότερες νίκες στις κατηγορίες του πρωταθλήματος.
Ευχαριστούμε θερμά τους 2.500 θεατές που στήριξαν και εμψύχωσαν την προσπάθεια αυτή, όπως και την εταιρεία Vodafone, ως μέγα χορηγό του πρωταθλήματος, την τράπεζα Κύπρου και τις μπανάνες chiquita για τη σημαντική τους βοήθεια. Επίσης, ευχαριστούμε τη Γ.Γ.Α. και ειδικότερα το τμήμα Βαρέων Αθλημάτων για την στήριξη απέναντι στο άθλημά μας. Ευελπιστούμε του χρόνου τέτοια εποχή να πραγματοποιηθεί ένα ακόμα μεγαλύτερο διεθνές κύπελλο Κικ-Μπόξινγκ “Athens Challenge” με περισσότερους αθλητές από το εξωτερικό αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των διοργανώσεων και της Ελληνικής φιλοξενίας και το ευ αγωνίζεσθε που πρώτοι εμείς διδάξαμε στον κόσμο.

Με εκτίμηση,

Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικ-Μπόξινγκ »

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας που πέτυχαν τα αποτελέσματα αυτά σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση όπως η παραπάνω.