20/04/2024

Στις 6 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου η Σερεμέτη του Α.Γ.Σ Άμιλλα

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του Α.Γ.Σ Άμιλλα για την εμφάνιση της αθλήτριας του συλλόγου,Σερεμέτη Αλεξάνδρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WAKO της Τουρκίας

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί η πρόκριση της Σερεμέτη Αλεξάνδρας, αθλήτριας και προπονήτριας του Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ και μαθήτριας του Κου Μιχαλακόπουλου Νικήτα (επικεφαλής προπονητή του Α.Γ.Σ. ΑΜΙΛΛΑ), στις 6 καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο, στο επίσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα KICK BOXING, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WAKO,  στην Αττάλεια της Τουρκίας το διάστημα 1-8/12/2013…

Η WAKO είναι η μοναδική παγκόσμια ομοσπονδία αναγνωρισμένη από το Ελληνικό κράτος και από την αρμόδια Πανελλήνια ΟμοσπονδίαKICK BOXING και για όσους γνωρίζουν διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο αθλητών στον κόσμο, γεγονός που καθιστά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WAKO το δυσκολότερο αλλά και το μοναδικό αναγνωρισμένο.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη με τη συμμετοχή 62 Εθνικών Ομάδων και 1030 περίπου αθλητών από όλη την υφήλιο. Στην Ελληνική Εθνική Ομάδα μετείχαν οι πρωταθλητές της χώρας μας, οι οποίοι είχαν κατακτήσει στο προηγούμενο επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα KICK BOXINGτην 1η θέση-Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία του ο καθένας. Έτσι και η Σερεμέτη ως επίσημη πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία της, εκπροσώπησε τα Ελληνικά χρώματα σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στον πρώτο κιόλας αγώνα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Πρωταθλήτρια Τουρκίας Tas Sevilay, σε ένα στάδιο όπου οι συμπατριώτες της τουρκάλας αθλήτριας είχαν δημιουργήσει μια φορτισμένη και εχθρική ατμόσφαιρα-μια και αγωνιζόταν στην έδρα της- εναντίον  της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και του προπονητή της και στην Εθνική Ομάδα Κου Μιχαλακόπουλου Νικήτα. Η διαφορά κλάσης των δυο αθλητριών  ήταν μεγάλη και με ομόφωνη απόφαση των κριτών (3-0) ανακηρύχθηκε νικήτρια η Σερεμέτη Αλεξάνδρα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά σημείων. Έτσι προκρίθηκε στις 8 καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο και κλήθηκε να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Αυστρίας, σε έναν αγώνα όπου και πάλι προηγούνταν 3-0 μέχρι τα τελευταία 6 δευτερόλεπτα, όμως το αποτέλεσμα «γύρισε» το τελευταίο  δευτερόλεπτο, χάνοντας έτσι μέσα από τα χέρια της το παγκόσμιο μετάλλιο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Τελικά η Σερεμέτη Αλεξάνδρα πλασαρίστηκε στην εξάδα των καλύτερων αθλητριών στον κόσμο.

score