28/03/2024

Σταύρος Εξακουστίδης: Υπόσχομαι πως θα φέρω την ζώνη του Κ-1 στην Ελλάδα!

H μεγάλη νίκη του Σταύρου Εξακουστίδη στο Κ-1 της Ιαπωνίας επί του Taiga ήταν η απόλυτη επιβράβευση των προσπαθειών του Nirvana όλα αυτά τα χρόνια, παίζοντας πάντα σε υψηλό επίπεδο. 


Ο αθλητής του Νάσου Αργυρόπουλου επέστρεψε χθες το βράδυ στην Ελλάδα, με τον…θρίαμβο στις βαλίτσες και εν μέσω αποθέωσης του κόσμου που τον περίμενε στο αεροδρόμιο.

Αμέσως μετά το Fightsports.gr, πάντα πρώτο στην ενημέρωση, επικοινώνησε με τον Εξακουστίδη για την εμπειρία του στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και στο Κ-1.

Ξεκινώντας την κουβέντα με τον Σταύρο που μας περιέγραψε με λεπτομέρειες πως πήγε το παιχνίδι και πως ακολούθησε ευλαβικά το πλάνο του προπονητή του.

«Από την πρώτη στιγμή το παιχνίδι το καθοδήγησα με τις οδηγίες που μου είχε δώσει η γωνιά μου και ο προπονητής μου και ήξερα ότι αν το κάνω θα έρθει και το αποτέλεσμα που ήρθε.

Την στιγμή που μας δόθηκε ο αντίπαλος δύο μήνες πριν περίπου,στήσαμε το πλάνο του αγώνα και την προετοιμασία μου.Γι’αυτό τον λόγο πήγα σε camp της Ταϊλάνδης, με ανάποδους παίκτες(αριστερόχειρες)  εξ’ ου και ο Sittichai.

Όταν γύρισα ήταν καθοριστική η βοήθεια δύο άλλων Ελλήνων συναθλητών μου από διαφορετικά γυμναστήρια και προπονητές που έμοιαζαν στα κιλά και στον αντίπαλο μου και ανέβαιναν καθημερινά Άγιο Στέφανο μόνο για μένα και τους ευχαριστώ πολύ,είναι ο Μανώλης Καλλιστής και ο Άγγελος Γιακουμής», μας είπε στα πρώτα του λόγια ο Nirvana.

Στην συνέχεια ρωτήσαμε τον Εξακουστίδη αν νιώθει διάδοχος του Μιχάλη Ζαμπίδη, αφού η νίκη που πέτυχε στην Ιαπωνία θύμισε έντονα τις εποχές που ο Iron Mike μεγαλουργούσε στο Κ-1.

«Αυτά που κατάφερε ο Μιχάλης είναι πολλά και μεγάλα,μάθαμε το Κ1 μέσα από αυτόν και υπήρξε ένας από τους καλύτερους αθλητές στην κατηγορία των 70 κιλών, ενώ στάθηκε άτυχος πολλές φορές αφού δεν κατάφερε να φέρει την ζώνη στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν μπορώ να θίξω θέμα διαδοχής αλλά μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι δεν είμαι Ζαμπίδης, είμαι ο Σταύρος Εξακουστίδης και σας υπόσχομαι ότι θα φέρω την ζώνη του Κ1 στην Ελλάδα».

Ο Εξακουστίδης αγωνίστηκε σε μία διοργάνωση που τα τελευταία χρόνια για κάποιους έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος. Θέλοντας να μάθουμε την δική του εμπειρία στην Ιαπωνία ο Nirvana διαβεβαίωσε πως το παλιό καλό Κ-1, ζει και βασιλεύει.

«Το Κ1 είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο και στην Ασία και δεν έχει χάσει καμιά αίγλη πραγματικά.Η οικονομία στον κόσμο έχει αλλάξει και σίγουρα και τα ποσά δεν είναι αυτά τα ανεξέλεγκτα που έδιναν κάποτε αλλά δεν μπορώ να πω για χαμένη αίγλη όταν ένα μήνα πριν έστειλε το promotion συνεργείο με φωτογράφο κάμερα μαν και μεταφράστρια από Ιαπωνία να με τραβήξουν πλάνα για να με παρουσιάσουν στην χώρα τους με έξοδα πληρωμένα ακόμα και για φαγητό που έβγαλαν εμένα και την ομάδα μου.

Ξέρετε κάποιο promotion με αίγλη όπως το Glory να κάνει κάτι τέτοιο; Το Τόκιο είχε κατακλυστεί από κόσμο για να δει το Κ1, τα εισιτήρια ήταν sold out ένα μήνα πριν,η Σαιτάμα Αρένα είχε 10.000 χιλιάδες κόσμο όταν βγήκα πάνω στο ρινγκ,είχαν σκηνικά και εφέ που μόνο οι Ιάπωνες μπορούν να τα κάνουν αυτά, είχαν τουρνουά με αθλητές και τα επιτελεία τους από όλο τον κόσμο όπως Βραζιλία, Αμερική.

Όπως και σε εμένα έτσι και στους υπόλοιπους κάλυψαν τα έξοδα για δύο άτομα γωνία συν τον αθλητή οπότε υπολογίστε το κόστος των εισιτηρίων και της διαμονής σε μια χώρα όπως το Τόκιο και μετά μπορώ να θίξω το θέμα της αίγλης. Μιλάμε απλά για το Κ1 της Ιαπωνίας το μεγαλύτερο promotion στον κόσμο», ανέφερε στα λόγια του ο Εξακουστίδης, δείχνοντας ενθουσιασμένος από την εμπειρία του.

Σε ερώτηση του Fightsports αν ψάχνει κάποιον αγώνα εδώ στην Ελλάδα και κάποιον αθλητή που θα μπορούσαν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο όπως τον Φλοριάν Μάρκου για παράδειγμα, ο Εξακουστίδης τόνισε πως αν υπάρξει το σωστό κίνητρο είναι ανοιχτός.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ψάχνω αλλά με ψάχνουν(γέλιο). Έχω χρόνια να αγωνιστώ στην Ελλάδα και αυτό επειδή έχω αλλάξει επίπεδο με τις συνεχόμενες δυνατές εμφανίσεις μου σε αγώνες του εξωτερικού. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες μου οι προτάσεις πλέον είναι από ξένα promotion.

Βέβαια είμαι επαγγελματίας και με το σωστό κίνητρο μπορώ να αγωνιστώ με οποιονδήποτε αντίπαλο είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό ακόμα και σε άλλο στυλ…», αποκαλύπτει ο Έλληνας kickboxer.

Όσον αφορά την προετοιμασία του για το δύσκολο παιχνίδι με τον Taiga ο Eξακουστίδης προπονήθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο.

«Ίσως ήταν μια από τις πιο δύσκολες και ακριβές προετοιμασίες που έχω κάνει και αυτό γιατί δεν υπάρχουν χορηγοί που να βοηθούν ένα άθλημα ατομικό σαν το δικό μας επιχειρηματίες και ολόκληρες εταιρείες πέφτουν με τη μούρη στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ ή σε αθλητές ήδη φτασμένους που πληρώνονται με δισεκατομμύρια και τους δίνουν χορηγίες εκατομμυρίων ακόμα και σε ολόκληρες ομάδες, ενώ υπάρχουν αθλητές από ολυμπιονίκες μέχρι και παραολυμπιονίκες που αγωνίζονται μόνοι τους χωρίς κανέναν χορηγό, κάνοντας τουλάχιστον και μια δουλειά για να βγάλουν τα έξοδα και να πηγαίνουν στο εξωτερικό, να σηκώνουν την σημαία ψηλά, παλεύοντας και εμείς κοιτάμε και μιλάμε για τα ποσά του Mcgregor και του Mayweather.

Ευτυχώς έχω κάποιους ανθρώπους δίπλα μου που με πιστεύουν και με αγαπάνε και έβλεπαν μπροστά την επιτυχία που σήμερα καταφέραμε στην Ιαπωνία και με βοήθησαν στα έξοδα της προετοιμασίας μου στην Ταϊλάνδη και αφότου γύρισα μέχρι και τον αγώνα μου και τους ευχαριστώ πολύ όλους και έναν έναν ξεχωριστά.

Είναι ο κ. Αιμίλιος Γιατζόγλου με την εταιρεία συμπληρωμάτων QNT, είναι ο κ.Μανώλης Τσικνάκης με το Ένταση fitness shop στο Κορυδαλλό που έχει και όλη την ευθύνη για την σωματική μου κατάσταση και το πιάσιμο των κιλών,είναι ο κ.Χριστόφορος Ταχυνάκος με την εταιρεία κρεάτων Power in Meat,είναι ο κ.Ηλίας Μαστανδρέας με την Σεβεν,είναι ο κ.Γιάννης και ο Μπάμπης Φραγκιαδάκης με το Barberitos barber shop,είναι ο κ.Σωτήρης με το κεμπαπτζιδικο Αϊβαλί στην Νίκαια, είναι ο κ.Γιώργος Ισσάρης με την εταιρεία Issaris vegetable and fruits.

Είναι ο κ.Μπαλας με την εταιρεία 501 building,ο κ.Χρήστος με την εταιρεία Fitius κ TMU,είναι ο κ.Φωτης Κυρεμενος που έχει το Best Taste στα Πετράλωνα,ο κ.Τασος Τσαλας με την Force1 και τον καλύτερο αθλητικό εξοπλισμό.

Τελος να ευχαριστήσω όλους αυτούς που καταναλώνουν ενέργεια και υπομονή για να με αντέξουν πριν από κάθε αγώνα και παλεύουν για να είμαι έτοιμος.Τον δάσκαλο μου Νάσο Αργυρόπουλο που ήταν δικαιωματικά δική του αυτή η νίκη,τον κουνιάδο και αδερφό μου Γιώργο Μουστακη,την γυναίκα μου και το γιοκακι μου, που τους στέρησα μέχρι και τις διακοπές φέτος για να κάνω εγώ προετοιμασία και στο τέλος έφυγα ακόμα και την ημέρα της γιορτής μου γιατί αγωνιζόμουν και τους άφησα.

Τον Στέλιο Βελκόπουλο με το TRM massage,τον Δημήτρη Βελιανίτη που είναι ο γυμναστής μου στην άρση βαρών. Τον κ. Νεκταριο Σταμπολιδη και Παναγιώτη Σωζου και την εταιρεία μαχητικού ρουχισμού Infamous custom.όλους όσους ήταν δίπλα μου σε αυτή την προετοιμασία μου και φυσικά την ομαδάρα και οικογένεια μας XFightNation».

Tο μήνυμα του Σταύρου Εξακουστίδη για το τέλος ήταν ένθερμο και τόνισε πως όλοι οι Έλληνες πρέπει να αγωνίζονται σαν μαχητές.

«Το μήνυμα μου προς όλους είναι πως είμαι περήφανος που είμαι Πόντιος, είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Να προσπαθείτε όλοι σας κάθε μέρα με  δύναμη για το καλύτερο στη χώρα μας, για τους εαυτούς σας,να είστε μαχητές,να προσπαθείτε όπως εγώ και άλλοι αθλητές που παλεύουμε και μαχόμαστε για να ακούγεται η χώρα μας και ο εθνικός μας ύμνος, σε κάθε γωνιά του κόσμου».