25/04/2024

Στέλιος Πολίτης: Δεν έχει όρια η Γκρούεβα

Αθλήτρια χωρίς ταβάνι δείχνει έως τώρα η Τίτα Γκρούεβα που πάει από νίκη σε νίκη, με τον προπονητή της Στέλιο Πολίτη να μιλάει αρχικά για τον στόχο της.

«Η Τίτα είναι μία αθλήτρια που δεν βάζει όρια. Πιστεύω προσωπικά ότι είναι σε ιδανική ηλικία για αγώνες(19 ετών). Εδώ και ένα χρόνο είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια ήδη στο Semi Contact. Εδώ και δύο χρόνια ασχολούμαστε πλέον μόνο με το Κ-1. Αλλάζουμε το στυλ. Η παγκόσμια ομοσπονδία WKU την θεωρεί, την πληρέστερη Ελληνίδα kick boxer αυτή την στιγμή( με κριτήρια, ηλικία, αγώνες και δυνατότητες χτυπημάτων σε χέρια- πόδια) και αυτό είναι τιμή για μας όπως και ο μεγάλος αγώνας που κλείστηκε στην Γερμανία. Να θυμίσω ότι καμία Ελληνίδα αθλήτρια δεν έχει παίξει για τέτοιο τίτλο σε τόσο μικρή ηλικία(παλαιότερα έχει αγωνιστεί με την Τeiss για αντίστοιχο τίτλο η Μαρία Κωνσταντέλου και η Μαρία Πανταζή σε μεγαλύτερη ηλικία και οι δύο). Στόχος της Τίτας είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στo τμήμα Χρηματοοικονομικής και τραπεζικής διοικητικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και παράλληλα να γυμνάζεται και να παίζει με στόχο την ελίτ. Ο χρόνος δείχνει για όλους σοβαρότητα και λίγα λόγια».

Η Γκρούεβα δίνει συχνά- πυκνά αγώνες τον τελευταίο καιρό με τον Στέλιο Πολίτη να το βλέπει θετικά.

« Αγωνιστικά η Τίτα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο Achilleus την Κυριακή είχε μία νίκη με ομόφωνη απόφαση. Ο αγώνας ήταν με μία πολύ καλή αντίπαλο και κύλησε ομαλά και ξεκούραστα για εμάς. Όταν έχει τόσο συχνά αγώνες μετά από καλή προετοιμασία είναι καλό, βλέπεις τον αθλητή να πατάει καλύτερα και φυσικά η τακτική παίζει πρώτο ρόλο».

Τέλος όσον αφορά το Gods Of War και την Βάγγη Μητρογιάνη ο προπονητής της Γκρούεβα δήλωσε:

«Η Βάγγη ζει μόνιμα στην Ρουμανία και προπονείται με τον Panaite Alin. Στην Ελλάδα προπονείται με τον πολύ καλό συνάδελφο Πολ Τσολακίδη. Κάθε αντίπαλος θέλει προσοχή και συγκέντρωση για έρθει το αποτέλεσμα. Θα έχουμς καλό αγώνα στα -60 κιλά για τον Βαλκανικό τίτλο WKU Κ-1 σε 5χ2. Ο αγώνας θα γίνει στα 60 κιλά κατόπιν συμφωνίας με τον προπονητής της Βάγγη. Η Τίτα 20 μέρες μετά θα παίξει στα 61 κιλά που είναι πιο πάνω απ΄ ότι αγωνίζεται συνήθως».