20/04/2024

Στάθης «Τhunder» Μπένοφ: Όνειρο μου το Κ1!

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Ένας από τους πιο αδικημένους αθλητές στην Ελλάδα είναι ο Στάθης Μπένοφ, ο οποίος προετοιμάζεται για τον αγώνα του με τον Simon Poskotin. Το fightsports.gr επικοινώνησε μαζί του και εκείνος με την σειρά του μας… άνοιξε την καρδιά του, μιλώντας για το όνειρο του Κ1, αλλά και για την πικρία του από τον τρόπο αντιμετώπισης των ανθρώπων του Kick Boxing.

Στάθη αγωνίζεσαι στις 7 Δεκεμβρίου με τον Simon Poskotin. Σε τι αγωνιστικό επίπεδο βρίσκεσαι;
Προετοιμάζομαι με τον Μπάμπη Παπαδόπουλου και τον Γιώργο Χαλκίδη. Είμαι στα σωστά κιλά(73 κιλά) και 100% έτοιμος.
Γνωρίζεις τον αντίπαλο σου και τον τρόπο που αγωνίζεται;
Έχω δει βίντεο. Το παιδί ανήκει στην Εθνική Ρωσίας στην πυγμαχία. Έχει πολύ καλά χέρια και σκοπό μας να του μπλοκάρουμε τις συγκεκριμένες κινήσεις και παίξουμε πόδια, που είναι το δυνατό μου σημείο.  Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Σε έναν αγώνα πάντα πας για τη νίκη, δεν πάω για… βόλτα στην Γερμανία.
Θα δώσεις κάποιον αγώνα στην Ελλάδα;
Σίγουρα θα δώσω μετά τον Poskotin. Ποτέ δεν λέω όχι σε ότι μου προτείνουν.
Πιστεύεις ότι έχεις αδικηθεί που δεν έχεις παίξει Κ1 μέχρι τώρα;
Θέλω να το κρίνουν οι άλλοι αν πρέπει να παίξω. Υπάρχουν μάνατζερ και διοργανωτές που παίζουν ρόλο σε αυτά. Θέλω πολύ να παίξω, είναι το όνειρο μου. Ποτέ δεν θα πω ότι είμαι ο καλύτερος. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να σε προβάλουν ώστε να παίξεις στο Κ1. Για παράδειγμα στα pre-games του Κ1 World Max δεν μου πρότεινε κάνεις να παίξω. Εγώ θα μπορούσα να παίζω στην Γερμανία, αλλά θέλω να είμαι στην Ελλάδα. Ήθελα να παίξω με τον Κακαρίκο και τελικά εκείνος θα παίξει με τον Μιχαλόπουλο. Ίσως δεν με συμπαθούν.
Κάποιους άλλους αθλητές που ξεχωρίζεις;
Εγώ πιστεύω πως οι Έλληνες αθλητές είναι κορυφαίοι στο Kick Boxing. Έχουν πολύ καλή τεχνική. Απλά για παράδειγμα στη Ρωσία έχουν κάθε μήνα αγώνες. Συνήθως οι Έλληνες, που τους λείπει η εμπειρία των αγώνων, κουράζονται στον τρίτο γύρο. Δεν έχουν άγχος και μπαίνουν άνετοι στο ρινγκ. Είναι θέμα εμπειρίας…