29/03/2024

Σοφοκλέους: «Θα δώσω το 100% να γίνει ένας πολύ ωραίος αγώνας στο Colosseum»

Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει να είναι εδώ και αρκετό καιρό ο Γιάννης Σοφοκλέους με εντυπωσιακές νίκες μέσα στην Γερμανία, την Κίνα και φυσικά την Ελλάδα και επανέρχεται αυτή την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη στην διοργάνωση Colosseum για έναν ακόμη δύσκολο αγώνα. Δείτε τι μας λέει για την προετοιμασία του, τους στόχους του που φτάνουν μέχρι το GLORY αλλά και τους νεότερους Έλληνες μαχητές που ψάχνουν το μέλλον τους στο εξωτερικό.

Ερ. Αγωνίζεται σερί σε μεγάλα παιχνίδια εντός και εκτός Ελλάδος εδώ και αρκετούς μήνες, ποιος είναι στόχος του τώρα, τι κυνηγάς να πετύχεις; Έχεις στις βλέψεις σου κάποια από τις τοπ παγκόσμιες διοργανώσεις;

Έχω συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε πολύ καλές διοργανώσεις, εντός και εκτός Ελλάδος και τώρα πλέον μπορώ να έχω ως στόχο την συμμετοχή μου σε κάποια μεγάλη διοργάνωση όπως π.χ. Glory, K1. Για τον λόγο αυτό έχω πέσει και σε κατηγορία κιλών στα 77 kg.

Ερ. Πες μας λίγα πράγματα για τον αντιπάλο σου στο Colosseum. Σκληρός και έμπειρος μαχητής με έμφαση στην πυγμαχία ενώ ο προηγούμενος ήταν πιο πολύ Muay Thai fighter. Ποιος θεωρείς ότι ταιριάζει περισσότερο ή λιγότερο στο δικό σου το στυλ;

Πιστεύω πως ο αντίπαλός μου στο Colosseum μου ταιριάζει καλύτερα γιατί έχει πυγμαχικό στυλ που ταιριάζει με το δικό μου. Ελπίζω ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι.

Ερ. Τι να περιμένει από εσένα ο κόσμος που θα έρθει στο event της Θεσσαλονίκης;

Περιμένω το κοινό της Θεσσαλονίκης να έρθει να με στηρίξει και υπόσχομαι ότι θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να γίνει ένας πολύ ωραίος αγώνας. Έχω πολλά χρόνια να αγωνιστώ στην Θεσσαλονίκη και είναι ιδιαίτερη χαρά που θα βρεθώ εκεί.

Ερ. Μας έχει ξαναπεί ότι εντός Ελλάδας αν γίνει η σωστή πρόταση παίζεις με όλους. Σε έχουν προσεγγίσει καθόλου για κάποιο από τα λεγόμενα superfights; Σου έχουν κάνει τίποτα προτάσεις ή συζητήσεις για κάτι μέσα στο 2015;

Όχι δε μου έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση για κάποιο από τα λεγόμενα superfight, όμως με τον manager μου τον Στέλιο Πολίτη έχουμε ήδη κανονίσει δυνατούς αγώνες μέσα στο 2015.

Ερ. Βλέπουμε όλο και περισσότερους Έλληνες μαχητές να κυνηγάνε το εξωτερικό, είτε για προπονήσεις, είτε ακόμη περισσότερο για αγώνες. Ως ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες μαχητές τι θα τους συμβούλευες;

Θεωρώ ότι είναι λίγο υπερβολή να τρέχουμε στο εξωτερικό για προπονήσεις τη στιγμή που στην Ελλάδα έχουμε μεγάλο αριθμό γυμναστηρίων και έμπειρων δασκάλων που μπορούν να μας προσφέρουν το ίδιο. Για αγώνες όμως δεν είναι το ίδιο αφού μόνο στο εξωτερικό μπορείς να καταξιωθείς και να δείξεις τί πραγματικά αξίζεις.