16/04/2024

Σοφοκλέους: «Δεν σταματάω! Ετοιμάζουμε μεγάλα πράγματα…»

Ο Γιάννης Σοφοκλέους ξεκαθάρισε στο Fightsports ότι περνάει δεύτερη νιότη και δεν σκέφτεται καθόλου να σταματήσει την καριέρα του, αντιθέτως μετά το GOW – WLF ετοιμάζουν μεγάλες εκπλήξεις με τον Στέλιο Πολίτη.


Ο Σοφοκλέους δίνει εξαιρετικές παραστάσεις όταν αγωνίζεται…

Παιχνίδια με πάθος, ένταση και εξαιρετικό θέαμα συνοδεύουν έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Το Fightsports μίλησε με τον «Psycho», ελάχιστα προτού ο πολύπειρος πρωταθλητής επιστρέψει στη δράση:

Επιστροφή σε αγώνες Ελλάδα εναντίον Κίνας. Πώς νιώθεις;

«Επανέρχομαι αγωνιστικά στην Ελλάδα. Παίζω στην σπουδαία διοργάνωση, παγκόσμιου επιπέδου του GODS OF WAR σε συνεργασία με το WLF, ένα promotion από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Τέτοιους αγώνες θέλω να κάνω και σε τέτοια ρινγκ…

Είναι για μένα μεγάλη χαρά που θα αγωνιστώ ξανά στην Αθήνα και διψάω για αυτό το ματς. Η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά και ο κόσμος θα απολαύσει θέαμα. Για μένα πολύ σημαντικό και έξτρα κίνητρο ο παγκόσμιος τίτλος, στολίδι της WKU για τον οποίο αγωνίζομαι.»

Ο Γιάννης Σοφοκλέους με τις τόσες εμπειρίες από πού αντλεί έμπνευση για να συνεχίσει να παίζει;

«Για μένα αυτό που κάνω εδώ και πολλά χρόνια είναι τρόπος ζωής. Από μικρό παιδί που κατάλαβα τον εαυτό μου, αυτό ήθελα να κάνω να αγωνίζομαι και δεν ήθελα επίσης ποτέ να χάνω.

Με τον τρόπο ζωής μου και την απόλυτα φυσική άσκηση και προπόνηση καταφέρνω να είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, κάτι που θα το δείτε και στις 24 Μαρτίου. Πάνω από όλα θέλω κάθε φορά να ξεπερνάω τον εαυτό μου και να γράψω ιστορία για τον τόπο μου και την μεγάλη μας παράδοση.»

Εχεις σκεφτεί καθόλου το τελευταίο ματς της καριέρας σου;

«Οχι! (γέλια)… Κάποια στιγμή θα έρθει και αυτό.

Προς το παρόν δεν το σκέφτομαι γιατί έχω μπει ξανά σε μια διαδικασία να ετοιμάζομαι ψυχικά και σωματικά για τα μεγάλα που έρχονται. Και αυτό έχει να κάνει με τον άνθρωπο που είναι δίπλα μου.

Πρόκειται για τον Στέλιο Πολίτη, όχι μόνο ως δάσκαλό μου και προπονητή μου αλλά κυρίως για τις τεράστιες γνωριμίες και επαφές που έχει στο εξωτερικό. Είναι κάτι σπάνιο για τη χώρα μας που αυτός ο άνθρωπος έχει αναδείξει μια πολύ μεγάλη επαγγελματική πτυχή του kickboxing και ευκαιρίες στην Ελλάδα που ποτέ δεν είχαμε.»

Πώς συνέβη να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τον Στέλιο Πολίτη;

«Οι καλύτεροι πάνε με τους καλύτερους . Αυτό έγινε εδώ και αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα από το 2013, δηλαδή μετράμε μια επταετία.

Ήμουνα σε μια περίοδο που ενώ είχα κάνει αρκετά πράγματα και είχα αποδείξει σε όλους ποιος είμαι σε πυγμαχία και kickboxing, επαγγελματικά υπήρχε ένα τεράστιο κενό και τέλμα κυρίως εξέλιξης και προόδου.

Ο Στέλιος Πολίτης για μένα ήταν ο δάσκαλος που μέσα σε μια πενταετία με απογείωσε στο εξωτερικό, με πίστεψε και αγωνιστικά ‘αλωνίσαμε’ όλο τον κόσμο σε μια περίοδο την καλύτερη της καριέρας μου από όλες τις απόψεις. Μόνο για παγκόσμιους τίτλους και ζώνες αγωνίστηκα περισσότερες από 15 φορές.»

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φαν που πάντα σε στηρίζουν;

«Ο Γιάννης ‘Psycho’ Σοφοκλέους επανέρχεται δυνατότερος από ποτέ. Μείνετε συντονισμένοι με αρχή το GODS OF WAR 12 WLF. Θα δείτε ένα σπουδαίο αγώνα από τη δίκη μου πλευρά, ενώ σημαντικές εκπλήξεις έρχονται και μετά από αυτό το ματς. Σας περιμένω όλους 24 Μαρτίου στο ΔΑΪΣ στο Μαρούσι να απολαύσετε μια πραγματικά τρομερή διοργάνωση.»

M.N.