28/03/2024

Σεμινάριο «Livewithoutbullying» που αφορά όλους!

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Fight Club Γαλάτσι την ερχόμενη Παρασκευή και αφορά την πρόληψη του bullying.


Το bullying έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας κυρίως στα σχολεία και είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που αφορά τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά.

Το σεμινάριο ξεκινάει στις 17:00 από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και τον ειδικό-ψυχολόγο κ. Νίκο Κωστή. Συγκεκριμένα το σεμινάριο αφορά:

  • Παιδιά 13 έως 18 ετών που έχουν υποστεί ή απειλούνται με σχολικό ή διαδικτυακό εκφοβισμό (παιδιά που ασκούν, βιώνουν ή παρατηρούν τον εκφοβισμό)
  • Γονείς που επιθυμούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού ή/και γονείς, των οποίων οι οικογένειες επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού.
  • Εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο χώρο της εκπαίδευσης που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν σχετικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στους χώρους εργασίας τους.

Παιδιά και ενήλικες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για την αντιμετώπιση του  bullying και εκπαιδευτικές δράσεις που ερμηνεύουν το πρόβλημα.

Ο μεγάλος στόχος είναι να δημιουργηθεί διαδικτυακή κοινότητα που θα μπορεί να μοιραστεί τις εμπειρίες και να υπάρξει υποστήριξη από τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού.