20/04/2024

Σαν Σήμερα: Λάμπει το αστέρι του Groenhart μέσα στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια από την ημέρα που η Αθήνα με οικοδεσπότη τον Μιχάλη Ζαμπίδη είχε φιλοξενήσει το σπουδαίο τουρνουά του K-1 World Max. Μπορεί η διοργάνωση να μην είχε την αύρα… bloodsport όπως κάποτε στην Ιαπωνία, αλλά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των Ελλήνων φαν. 


Στο «Νίκος Γκάλης» ή Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ τότε, φιλοξενήθηκε η τελική φάση των «8» της πάλαι ποτέ κορυφαίας kickboxing συνάντησης του πλανήτη του K-1 World Max.

Το ελληνικό κοινό, περιμένοντας τον Μιχάλη Ζαμπίδη, τότε τουλάχιστον, δεν είχε αναλογιστεί πόσο σπουδαίο ήταν αυτό που συνέβαινε στις 15 Δεκεμβρίου του 2012 που όταν ο Έλληνας ήρωας έχασε από τον Murthel Groenhart, δεν έκατσε για να παρακολουθήσει τον επικό τελικό με τον Kyshenko και αποχώρησε. Εάν γινόταν σήμερα, ακόμη μέσα θα ήταν…

Η συγκεκριμένη βραδιά άνηκε πραγματικά σε δύο ανθρώπους. Στον Murthel Groenhart και τον Mike Passenier ο οποίος ήταν στην ευχάριστη θέση να μην κάτσει σε γωνία στον μεγάλο τελικό, γιατί; Επειδή κοντραρίστηκαν δύο δική του παίκτες: Ο πρωταθλητής Murthel και ο σπουδαίος Artur Kyshenko.

Ένα πράγμα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο εκείνη την ημέρα είναι πως ο Andy Souwer που είχε χάσει από τον Kyshenko στα ημιτελικά, στον τελικό καθόταν στη γωνία του και τον βοηθούσε! 

ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Ο Buakaw και ο Petrosyan μπορεί να έλειπαν από την «Ολυμπιάδα» της Αθήνας, αλλά στην οκτάδα τότε είχαν βρεθεί οι: Μιχάλης Ζαμπίδης, McAllister, Kido, Murthel Groenhart, Kyshenko, Ngimbi, Souwer και Ristie.

Αξίζει να σας θυμίσουμε ότι ο άσημος τότε Ristie έγινε αργότερα πρωταθλητής του GLORY κερδίζοντας και Roosmalen και Petrosyan την ίδια βραδιά ενώ ο Groenhart σε άλλη κατηγορία πια φλερτάρει συνεχώς με τον τίτλο της welterweight του GLORY.

ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:

Το πιο δυνατό στιγμιότυπο εκείνης της βραδιάς ήταν σίγουρα το ΚΟ που είχε ρίξει ο μετέπειτα πρωταθλητής στον κακόμοιρο τον Kido! Ήταν μόλις στον πρώτο γύρο όταν το πόδι του Ολλανδού καρφώθηκε στο κεφάλι του Ιάπωνα και άπαντες μέσα στο γήπεδο αφού τρόμαξαν σηκώθηκαν για να χειροκροτήσουν.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ:

Ο «Murry» για να φτάσει να γίνει K-1 Champion ξεπέρασε το εμπόδιο του Kido και στα ημιτελικά συνάντησε τον Μιχάλη Ζαμπίδη για νικήσει κατόπιν διακοπής από τον γιατρό λόγω σκισίματος του «Iron Mike» στο μάτι και στο ζυγωματικό.

Στον εκπληκτικό τελικό ο συναντήθηκε με τον συναθλητή του στο Mike’s Gym, Artur Kyshenko. Ο αγώνας ξεκίνησε καταπληκτικά με τον Ουκρανό να ρίχνει πρώτος το νοκ-ντάουν στον Ολλανδό κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι θα αιφνιδιάσει και θα κερδίζει τον άτρωτο εκείνη τη βραδιά Murthel.

Όχι όμως! Ο Groenhart επέστρεψε δυνατά και στον τρίτο γύρο με δεξί overhand τον έστειλε ΚΟ για να στεφθεί πρωταθλητής. Στο Κ-1 της Αθήνας έλαμψε το αστέρι ενός άξιου πρωταθλητή, ενός… κυνηγού που όταν μυρίσει αίμα δεν συγχωρεί.