20/04/2024

Περγιάλης υπέρ Μπιτάκου

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Η κίνηση της Γωγώς Μπιτάκου αναφορικά με την στήριξη στον Βαγγέλη Χατζή, φαίνεται πως βρίσκει «σύμμαχους» όπως ο Γιώργος Περγιάλης.

«Με αφορμή την από 8ετία πετυχημένη διοργάνωση της καλής μου φίλης και διοργανώτριας του No Limits 22 Γωγώς Μπιτάκου, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω, να σπικάρω αλλά και να συγκινηθώ με την εμφάνιση αγωνιστικά του πυγμάχου μας Βαγγέλη Χατζή τον περασμένο Δεκέμβρη. Ο Βαγγέλης Χατζής τίμησε εκείνη την βραδιά την πυγμαχία και δίδαξε σε όλους μας τι ακριβώς σημαίνει fight for life. Ο Βαγγέλης μπορεί να στερείτε μέρος από το δεξί του χέρι λόγω ενός ατυχήματος, αλλά όχι αγωνιστικά στην πυγμαχία. Είναι ένα καλό παράδειγμα, μαζί του και εμείς στην Ελλάδα να μπορούμε και να θέλουμε να ονειρευόμαστε.

Αυτά εξάλλου είναι τα καλύτερα παραδείγματα στην ζωή και στον αθλητισμό και ειδικότερα σε αθλήματα του ρινγκ όπως το box. Κάπως έτσι ξεκίνησε, ονειρεύτηκε, τόλμησε και πέτυχε να διδάξει το μεγαλείο της δύναμης της ψυχής σε όλο τον κόσμο, ο θρυλικός Καναδός Baxter Humby, γνωστός με το παρατσούκλι «The One Armed Bandit», ο μονόχειρας ένοπλος ληστής. Το ακρωτηριασμένο χέρι του Baxter Hamby – κάτω από τον αγκώνα του – δεν του στέρησε το δικαίωμα να αγωνιστεί, να κερδίσει και να γίνει παράδειγμα για όλους τους αθλητές, αρτημελείς και μη ανά τον κόσμο. Ο Baxter Hamby είναι ο μόνος αθλητής των ρινγκ στον κόσμο, που έχει κερδίσει παγκόσμιους τίτλους και κατέχει μία σειρά από ζώνες και τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των WBC Super Welterweight National Boxing Champion (2010), IKKC USA Kickboxing Champion, IMTC World Middleweight Muay Thai Champion and IKBA International Kickboxing. Το ενδιαφέρον του Baxter Hamby για τον αθλητισμό ξεκίνησε στα 11 του και για τα μαχητικά σπορ στα 17 του. Έτρεξε για την καναδική εθνική ομάδα Track (Παραολυμπιακοί Αγώνες) στη Βαρκελώνη το 1992 και στο Βερολίνο το 1994.

Εκπαιδεύει σήμερα πρωταθλητές στο Muay Thai ενώ έχει παίξει στις ταινίες «One Arm Hero», «Big Trouble σε Little China» και Spider-Man 3, στην οποία έβγαινε με γροθιές μέσα από το στήθος του Sandman. Καιρός λοιπόν και για μας τους Έλληνες οι ορίζοντες να είναι ανοιχτοί και ισότιμοι για όλους, δικαίωμα στο όνειρο του Βαγγέλη Χατζή και χωρίς κομπλεξισμούς και ρατσισμούς, να γίνουμε αρωγοί του. Προσωπικά αν ήμουν και δέκα χρόνια νεότερος θα δεχόμουν να βρεθώ απέναντι στον Βαγγέλη Χατζή και να μοιραζόμουν μαζί του το ρινγκ στο επόμενο No Limits 23. Όχι βέβαια για τα 5.000 ευρώ και διεκδικώντας κάποιο επίδοξο νοκ άουτ, αλλά γιατί η πρόκληση απέναντι σε έναν τέτοιο παθιασμένο αθλητή με ξιτάρει. Στο επανιδείν φίλοι μου και Βαγγέλη Χατζή συνέχισε να διεκδικείς το δικό σου όνειρο και μαζί σου και πολλών άλλων, γιατί έτσι απλά είσαι αθληταράς «.