25/04/2024

Παπαναγιώτου: Θέλουμε, μπορούμε και θα προωθήσουμε τα όνειρα των Ελλήνων μαχητών!

Μιλάει σπάνια στα Μέσα, σχεδόν ποτέ μάλλον. Σήμερα όμως θα έχετε την ευκαιρία να τον μάθετε καλύτερα, αποκλειστικά από το κορυφαίο σάιτ μαχητικών αθλημάτων της χώρας το fightsports.gr…

Δεν μιλάει λοιπόν συχνά καταφέρνει όμως πάντα με τις ενέργειές του έστω κι αν δεν τις… διαφημίζει τόσο δυνατά όσο θα έπρεπε να εντυπωσιάζει το κοινό των μαχητικών αθλημάτων. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από τους 50 μαχητές που έχει στείλει σε ξένα event; Από τις έντονες προσπάθειες που κάνει εδώ και χρόνια για να υπάρχουν Ελληνόπουλα σε promotion του εξωτερικού ή από την μεγαλειώδη οκτάδα μεταξύ κορυφαίων ντόπιων fighter που οδηγήθηκε σ’έναν τελικό… φωτιά με αντιπάλους για τρίτη φορά τους Στέλιο Παπαδόπουλο και Γιάννη Μιχαλόπουλο;

Ο Χρήστος Παπαναγιώτου δουλεύει με μέθοδο και προγραμματισμό έχει δυνατές επαφές με το εξωτερικό και κατά την ταπεινή μας άποψη εκτόξευσε τις σχέσεις που έχτισε τα τελευταία χρόνια με ξένους διοργανωτές, καταφέρνοντας να φέρει στην Ελλάδα της κρίσης το FFC.

Το FFC είναι η πλέον ανερχόμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση ΜΜΑ και kickboxing με έδρα την Κροατία, αλλά και βλέψεις για το εξωτερικό αφού για το 2016 έχει κλείσει 12 event. Έξι θα γίνουν στην Ευρώπη και έξι στις ΗΠΑ. Οι άνθρωποι του FFC, οι ίδιοι που θα έρθουν για να κάνουν το σόου τους στην Ελλάδα θα είναι οι ίδιοι που θα προτείνουν στο UFC παίκτες όταν το κορυφαίο promotion του πλανήτη στο κομμάτι των μεικτών πολεμικών τεχνών θα στήσει το πανάκριβο κλουβί του στο Ζάγκρεμπ.

Οι Κροάτες στις 19 Φεβρουαρίου δεν φέρνουν μόνο το «brand name» τους στην Αθήνα, αλλά κι ένα καράβι μαχητών από το πάνω ράφι με αποκορύφωμα φυσικά το main event που ο παγκόσμιος πρωταθλητής του GLORY, ο Robin Van Roosmalen θα κάνει ένα πολύ δύσκολο ντεμπούτο στις ΜΜΑ απέναντι στον Αθηνόδωρο Μιχαηλίδη.

Σε πρώτη φάση καλέσαμε τον διοργανωτή του KIMBO να μας αναφέρει πως προέκυψε η συνεργασία με το FFC: «Με τον πρόεδρο του FFC τον κύριο Orsat Zovko γνωριζόμαστε εδώ και μία πενταετία, είμαστε φίλοι και συνεργάτες. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και ταύτιση ιδεών σε πολλά θέματα που αφορούν τα μαχητικά αθλήματα και την προώθησή τους.»

Η Ελλάδα αναμφισβήτητα περνάει δύσκολα όσον αφορά τις οικονομικές συγκυρίες, γεγονός που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Πώς λοιπόν το FFC αποφάσισε να εμπιστευτεί το όνομά του στον Χρήστο Παπαναγιώτου για να το κάνει στην Ελλάδα; «Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι παρακολουθούν τη δουλειά εδώ και αρκετά χρόνια. Με εμπιστεύτηκαν γιατί είδαν πως δουλεύω και είχαν και την ευκαιρία να με… τσεκάρουν που λέει ο λόγος όταν και όποτε μου ζητούσαν τη βοήθειά μου για τα event που είχαν κάνει όπως το Glory Ζάγκρεμπ, το K-1 Ζάγκρεμπ, τα πολλά FFC φυσικά, αλλά και το UFC που ετοιμάζονται να υποδεχθούν.»

Ένα τέτοιο γεγονός σαφώς και απαιτεί μία δυνατή κάρτα. Ρωτήσαμε λοιπόν τον διοργανωτή ποια η άποψη του για το matcmaking: «Θεωρώ πως είναι η δυνατότερη κάρτα που έχει δει το ελληνικό κοινό. Περιλαμβάνει διεθνείς και Έλληνες αστέρες που φτιάχνουν μάχες δυνατού ενδιαφέροντος και αμφίρροπους. Θα μπορούσαμε να έχουμε ίσως και ένα δύο αγώνες ακόμα με Έλληνες fighters, αλλά επειδή είχαν κλειστεί κάποιοι υψηλού επιπέδου αντίπαλοι δεν μπορέσαμε να τους ζευγαρώσουμε με κάποιον που θα είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, θέαμα δηλαδή. Επίσης αρκετοί Έλληνες δεν ήθελαν να παίξουν δύσκολο παιχνίδι μπροστά στο κοινό τους.»

Συμπλήρωσε στη δήλωσή του τη συγκεκριμένη και μία ευχαριστία προς τα παιδιά που θα δούμε να παίζουν στις 19 Φεβρουαρίου: «Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τους αθλητές της κάρτας που τους ενδιέφερε να δώσουν θέαμα και σκληρές μάχες μπροστά στο ελληνικό κοινό. Και θα ήθελα να φέρω και ως παράδειγμα τον Μελέτη Κακουμπάβα. Ο συγκεκριμένος έχει μεγάλο φαν κλαμπ στην Ελλάδα και παίζει σούπερ ματς και με αντίπαλο… φωτιά. Είπε το ναι και θα ρισκάρει! Πολλά μάτια θα τον βλέπουν εκείνη την ημέρα και πολλές πόρτες θα ανοίξουν. Χαίρομαι που σκέφτηκε έτσι ο Μελέτης και θα δικαιωθεί. Έτσι πας μπροστά δεν υπάρχουν πλέον οι δικαιολογίες τύπου δεν έχουμε ευκαιρίες…»

Θα ήθελαν άραγε οι Κροάτες κάποιον Έλληνα να παίξει στο UFC του Ζάγκρεμπ; Τι απαντάει γι’αυτό ο Χρήστος Παπαναγιώτου: «Έχω ήδη μιλήσει μαζί τους για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εάν όλα πάνε όπως τα υπολογίζω κάποιος θα κερδίσει την ευκαιρία του. Άλλωστε ο Orsat με στηρίζει και προσπαθεί να προωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα τους μαχητές που προτείνει η Kimbo Managment, άλλωστε δεν είμαστε κλειστό κλαμπ. Όσοι τηρούν τις προϋποθέσεις είμαστε ανοιχτοί. Το είδαμε αυτό και στο Κ-1 και στο FFC θέλω και θα προσπαθήσουμε να το δούμε και στο UFC με το οποίο έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος τριετές συμβόλαιο.»

Σχετικά με το ποια είναι τα πλάνα του και αν θεωρεί πως έχει πιάσει ταβάνι ο Χρήστος Παπαναγιώτου είπε: «Ταβάνι δεν μπορείς ποτέ να πιάσεις όταν κάνεις κάτι με το οποίο έχεις πάθος. Για να είμαι ειλικρινής αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο πέρα από το FFC Athens, είμαι αφοσιωμένος εκεί. Έχω μπλοκάρει τα πάντα στο μυαλό μου. Πλάνα πάντως έχω πολλά και κάθε φορά θέλω να σας εκπλήσσω και να δίνω στο κοινό αυτό που όλοι μας τελικά αγαπάμε…»