29/03/2024

Παναγιώτης Τσακιράκης: Θυσίες και επίπονες προσπάθειες για τον πρωταθλητισμό

Ο Παναγιώτης Τσακιράκης, ο νεαρός αθλητής, που θα λάβει μέρος στους αγώνες του Adrenaline Explosion, είναι γεμάτος ενέργεια και αυτοπεποίθηση, δηλώνοντας έτοιμος να ανέβει στο ρινγκ και με πυγμή να καταπλήξει τους παρευρισκόμενους, με την σκληρή του προετοιμασία και την δύναμη ψυχής του.


Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη:

Πόσο σκληρή είναι η σωματική σου προετοιμασία;

«Ο πρωταθλητισμός απαιτεί πολλές ώρες προετοιμασίας, αφοσίωσης, επίπονες προσπάθειες προπόνησης και αρκετές θυσίες».

Πως προετοιμάζεσαι ψυχολογικά πριν από κάποιο αγώνα;

«Προσπαθώ να προετοιμαστώ ψυχολογικά πριν ξεκινήσει ο κάθε αγώνας. Γνωρίζω πως με αδύναμη ψυχολογική προετοιμασία δεν θα αποδώσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Εστιάζω μόνο στα θετικά αποτελέσματα που θέλω να έχω. Η εστιασμένη προσοχή είναι ενέργεια ζωτικής δύναμης που με τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις σε βοηθά να πετύχεις τους στόχους σου».

Έχεις κάποιο μυστικό να διατηρείς την σωματική σου ευεξία;

«Για να απολαμβάνω άριστη υγεία και καλή φυσική κατάσταση προσπαθώ να ακολουθώ ένα προσεκτικά σχεδιασμένο διαιτολόγο, σε συνδυασμό με επαρκή ξεκούραση, ώστε να δώσω την δυνατότητα στο σώμα μου να παράγει την ενέργεια και την ζωτικότητα που απαιτούνται για τη σκληρή καθημερινή προπόνηση που ακολουθώ».

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

«Αγαπώ το αθλητισμό και οραματίζομαι να οδηγηθώ μέσα από αυτόν σε σωστά μονοπάτια που θα με οδηγήσουν σε μεγάλες επιτυχίες. Ακόμη όμως και οι αποτυχίες πρέπει να είναι στη ζωή ενός αθλητή, γιατί μέσα από αυτές ανδρώνεται, εμψυχώνεται και έτσι διορθώνει τα λάθη του και διδάσκεται μέσα από αυτά. Γενικά ο αθλητισμός, αφήνει όμορφες αναμνήσεις γιατί το να αγωνίζεσαι και να προσπαθείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου φέρνει μια εσωτερική ικανοποίηση».

Αν δεν είχες επιλέξει τον χώρο του αθλητισμού ποιο άλλο είναι το όνειρό σου;

«Όπως προανέφερα αγαπώ τον αθλητισμό και για κανένα λόγο δεν θα τον εγκατέλειπα. Μέσα από αυτόν προσπαθώ πέρα από μια καλή φυσική κατάσταση και καλές επιδόσεις να αγωνίζομαι και με την ψυχή μου, αλλά και με το μυαλό μου, το οποίο πρέπει να είναι πάντα συγκεντρωμένο και εποικοδομητικό. Όνειρο μου, πέρα από τον αθλητισμό, είναι η εισαγωγή μου στην σχολή προτίμησής μου μέσω των πανελληνίων, στις οποίες θα είμαι υποψήφιος φέτος».

 Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την οργάνωση Adrenaline Explosion;

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα λάβω μέρος σ΄ αυτήν την μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Στόχος μου είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης».