29/03/2024

Πέντε ταινίες που είδαμε τον Ivan Drago και γουστάραμε

Ένας από τους πιο «κακούς τύπους» της μεγάλης οθόνης την δεκαετία του ’80 επιστρέφει στο δεύτερο μέρος του Creed ως Ivan Drago.


O λόγος για τον Dolph Lundgren που ανέλαβε αρκετούς ρόλους μία 20ετία πριν και οι πέντε ταινίες που θα δούμε παρακάτω τον κράτησαν στον…χάρτη.

Rocky 1985

Έγινε το πιο μισητό πρόσωπο στην Αμερική αφού είχε στην…κόντρα τον μεγάλο Ρόκι Μπαλμπόα. Στο τέταρτο μέρος της ταινίας Rocky, κατάφερε να ξεσηκώσει τους πάντες, ως ο κακός Ρώσος Ivan Drago και με ψυχρότητα να λέει «If he dies, he dies».

Masters of Universe (1987)

Έπαιξε τον ρόλο του He-Man που τα παιδιά των 80s και 90s είχαν στο μυαλό τους ως τον απόλυτο σούπερ ήρωα. Ο ρόλος του ταίριαξε γάντι και παρά την αίσθηση μας πως η συγκεκριμένη ταινία θα επανακυκλοφορήσει σίγουρα το επόμενο διάστημα, ο  Lundgren ήταν αξεπέραστος.

Showdown in little Tokyo (1991)

Mπορεί να μην ήταν πρωταγωνιστής της ταινίας και να βρισκόταν στην σκιά του Brandon Lee ωστόσο η hardcore αυτή ταινία ανέδειξε για άλλη μία φορά τα skills του Lundgren στις πολεμικές τέχνες. Στην ταινία θα δεις από ξύλο…μέχρι Yakuza και θα γουστάρεις.

Universal Soldier (1992)

H δεύτερη πιο γνωστή ταινία του Lundgren μετά το Rocky. To να βλέπεις τον Βαν Νταμ να τις…παίζει με ένα βιονικό στρατιώτη, αποτέλεσμα πειραμάτων είναι αν μη τι άλλο συναρπαστικό. Ο Lundgren στην ψυχρότητα και στο ύφος του θύμισε έντονα τον Ivan Drago και τέτοιοι «παγωμένοι» ρόλοι, φαίνεται πως του πάνε πολύ.

Τhe Expendables (2010)

Mέσα σε ένα πλανήτη αστέρων ο Lundgren  καταφέρνει να είναι το αλατοπίπερο της υπόθεσης. Το  Expendables περιμένεις κυρίως για την παρέλαση αστέρων της μεγάλης οθόνης και όχι τόσο για το φτωχό σενάριο και τις ερμηνείες.

Ο συμπαθής Dolph επέστρεψε ξανά στην Αμερική για το δεύτερο και τρίτο μέρος της ταινίας, αυτή την φορά για να μείνει μόνιμα για τις ανάγκες της ταινίας, μετακομίζοντας με την οικογένεια του από την Σουηδία.