26/04/2024

Πάρης Βασιλικός: Στοφορίδης και Θεοδοσιάδης έχουν ταλέντο

Με αφορμή την διοργάνωση Dragon of the Ring που θα γίνει στην Χίο 16 Ιουλίου και την συμμετοχή των Κώστα Μιρζάεβ και Εύη Καραγεωργίου, μιλήσαμε με τον κορυφαίο heavyweight όλων των εποχών στην Ελλάδα, Πάρη Βασιλικό, που προπονεί τους δύο αθλητές. Τον ρωτήσαμε για τους heavyweight που ξεχωρίζει, για τους αντιπάλους των αθλητών του και φυσικά για το μαχητικό event που θα γίνει στο νησί της μαστίχας.

Προσπάθειες όπως αυτές του κυρίου Πολίτη στην Χίο πιστεύετε ότι ανεβάζουν τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα;

Και η Εύη και ο Κώστας προέρχονται από αγώνα που σημαίνει πως είναι ήδη σε καλή κατάσταση. Από την μια η Εύη που παίζει με Τουρκάλα και από την άλλη ο Κώστας που έχει να αντιμετωπίσει έναν αξιόλογο αθλητή της κατηγορίας του έχουν αμφότεροι ιδιαίτερο κίνητρο για να κυνηγήσουν εκτός από την καλή εμφάνιση, φυσικά και την νίκη. Για την Τουρκάλα αθλήτρια δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Η διψα ομως της Εύης να παίξει και ειδικά  εκπροσωπώντας την Ελλάδα με εφησυχάζει. Όποια και να είναι η αντίπαλος…….. Για τον Κερπατσι ξέρουμε πως είναι ένας σκληρός και τεχνικός παικτης. Θα έχει δύσκολο έργο ο Κώστας.

Με την εμπειρία που έχετε στον χώρο θα ήθελα να μας πείτε αν θεωρείται πως υπάρχει κάποιος heavyweight που μπορεί να βαδίσει στα χνάρια σας στην Ελλάδα;
 
Για τους heavyweight που με ρωτάτευπάρχουν αρκετοί αθλητές που για τους περισσότερους δεν έχω άποψη. Δεν τους γνωρίζω και θα ήταν λάθος να εκφέρω γνώμη. Για τον Στοφοριδη (Καρανικολης) και τον Θεοδοσιαδη (Πιστικος) που γνωρίζω, υπάρχει πολύ ταλέντο σ αυτά τα παιδιά και αρκετή γνώση από τους προπονητές τους. Μια διεθνή πορεία όμως θέλει πολλές παραμέτρους εκτός από τις προηγούμενες.Αξιόλογους αγώνες στην Ελλάδα μεταξύ των καλών αθλητών και φυσικά να δοθεί η ευκαιρία έξω που δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα.
Προσπάθειες όπως αυτές του κυρίου Πολίτη στην Χίο πιστεύετε ότι ανεβάζουν τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα;
Κάθε διοργάνωση με αθλητές αξιόλογους και ισάξιους αντιπάλους, μόνο κέρδος είναι για το άθλημα μας.
Φώτο: Καρτερης
κραταιος-768x230