26/04/2024

Ο Γιάννης Θεοφάνους τα λέει όλα για το International Fight Club Open!

To IFCO έχει σπάσει ήδη τα… ταμεία πριν καν γίνει καθώς οι συμμετοχές των μαχητών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το Fightsports.gr μίλησε με τον εμπνευστή της ιδέας αυτών των κορυφαίων τουρνουά που γίνονται στο Κλειστό του Γαλατσίου.


Ο Γιάννης Θεοφάνους, βλέποντας την ιδέα του International Fight Club Open να εξελίσσεται συνεχώς μίλησε αποκλειστικά στο Fightsports για το IFCO, για το μέλλον των διοργανώσεων, ενώ παράλληλα ανέλυσε το πλάνο του το οποίο έχουν αγκαλιάσει χιλιάδες δάσκαλοι και μαχητές τα τελευταία χρόνια.

Βλέπουμε πως τα IFCO επαναλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο. Έχετε πιάσει τον τελικό σας στόχο και απλά προχωράτε πάνω στο ίδιο μοτίβο ή να περιμένουμε κι άλλες εκπλήξεις;

«Ο αρχικός στόχος της διοργάνωσής μας ήταν να συγκεντρώσει τους πιο δυνατούς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς συλλόγους  να αναμετρηθούν μεταξύ τους σε ένα εξαιρετικά οργανωμένο πρωτάθλημα, βασισμένο στις αρχές της διαφάνειας, της ορθής διαιτησίας, του fair play και στην άψογη ροή των 6 αγωνιστικών τερέν του.»

Πλησιάζοντας τους στόχους μας το 2017, ανεβάσαμε τον πήχη βάζοντας υψηλότερους στόχους:

Να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των αθλητών Α’  κλάσης που δεν βρίσκουν αγώνες ή δεν ανταμείβονται ηθικά και χρηματικά για τις επιδόσεις  τους και την προσπάθειά τους.

Να προβληθούν όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στο Πυραμιδικό μας πρωτάθλημα μέσα από τον official broadcaster του IFCO, Nova Sports για 5 συνεχόμενους μήνες (σε κάθε μας διοργάνωση και στα 6 κανάλια της). H Nova Sports είναι δίπλα μας για 3η συνεχόμενη χρονιά και το IFCO είναι το μοναδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα  Kick Boxing που προβάλλεται στην τηλεόραση της.

Να προβάλλουμε και να δυναμώσουμε το δικό μας kick boxing (ring styles) που ξέρουμε τόσα χρόνια (low kicks, k1 και kick light) διότι τα τελευταία χρόνια το άθλημά μας βάλλεται από  κάποια στυλ ημιεπαφής γυρίζοντάς μας δεκαετίες πίσω, μπερδεύοντας το kick boxing με το καράτε, το Κung fu και το Τae kwon do.

Και τέλος να ενώσουμε μέσα από αυτή την διοργάνωση όλους τους συλλόγους kick boxing από όλους τους φορείς αλλά και άλλες χώρες.»

Σκέφτεστε να εντάξετε το μέλλον και καθαρά επαγγελματικούς αγώνες στις κάρτες σας; Μια βραδιά IFCO ας πούμε;

«Είμαι άνθρωπος που εξελίσσεται συνέχεια. Δεν υπάρχει τελικός στόχος. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνω τις διοργανώσεις προς όφελος των συλλόγων και των αθλητών και μέσα από την τριβή μεταξύ μας να εξελίσσεται πρώτα από όλα το ελληνικό kick boxing και μετά η σχολή μου και οι αθλητές μου. Το επόμενο στάδιο του IFCO  πιθανώς  είναι να ξεχωρίσω το Πυραμιδικό τουρνουά με τα χρηματικά έπαθλα από την ερασιτεχνική διοργάνωση με τους μονούς αγώνες. Το τουρνουά με τους αθλητές Α’  κλάσης θέλω να είναι ο προάγγελος των μεγάλων επίλεκτων βραδινών αγώνων ή ένα στάδιο πριν το επαγγελματικό κατώφλι.»

Εξηγήστε μας την ιδέα για τις πυραμίδες και τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα.

«Μέσα από το Πυραμιδικό πρωτάθλημα που διοργανώνουμε και τα χρηματικά έπαθλα που δίνουμε, δείχνουμε ότι μοιραζόμαστε τις χρηματικές συμμετοχές που λαμβάνουμε από τους αθλητές, δίνοντας κίνητρο και μια δίκαιη αμοιβή σε αυτούς που θα παλέψουν 3 και 4 αγώνες μέσα σε μία μέρα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αυτοί είναι οι ήρωες και πρέπει να αμείβονται.  Τα τελευταία χρόνια οι διοργανωτές των επίλεκτων αγώνων έχουν απαξιώσει τους κόπους και τις ανάγκες τους, συρρικνώνοντας τα χρηματικά έπαθλα που έδιναν, βάζοντας όρους και μετρώντας τους αθλητές μέσα από τα εισιτήρια που πουλάνε. Αυτούς  τους ήρωες τιμάω και παράλληλα τους προετοιμάζουμε μέσα από το ψήσιμο του δύσκολου αυτού τουρνουά να μπορούν να παίξουν σε μεγάλα πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια τουρνουά με αξιώσεις ή να γίνουν οι ήρωες των επόμενων επαγγελματικών show στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.»

Εκτός από το Δήμο Γαλατσίου το IFCO στηρίζεται από την ΠΟΚ; Ή είστε σε διαφορετικά… στρατόπεδα;

«Ο δήμος Αμαρουσίου τα περασμένα χρόνια και ο δήμος Γαλατσίου τα τελευταία 2 χρόνια μας υποστηρίζουν βοηθώντας στο μέγιστο την προσπάθειά μας, ως συνδιοργανωτές βάζοντας και αυτοί την δική τους πινελιά στις δράσεις μας.

Η διοργάνωσή μας αυτή τη φορά έχει την αιγίδα του Official K1 και της ISKA HELLAS που εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο Στέλιος Πολίτης. Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με τον χρόνια καλό φίλο μου Στέλιο Πολίτη, αλλά και να έχουμε την αιγίδα του παγκοσμίως γνωστού φορέα K1 Official . Οι συμμετοχές των αθλητών  και συλλόγων είναι μεγαλύτερη από κάθε  φορά και οι πυραμίδες γεμάτες ποιοτικούς αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό. Σίγουρα θα προσφέρουν μεγάλες  συγκινήσεις στους θεατές, που θα τους παρακολουθούν στο στάδιο στις 26/11 ή στη Νova από τα Χριστούγεννα και μετά.»

Για τον Γιάννη Θεοφάνους που έκανε τόσα χρόνια τα Joya, το IFCO ήταν ας πούμε ένα όνειρο; Η γιγάντωση δηλαδή του Joya;

«Δεν είναι όνειρο ζωής οι διοργανώσεις μου. Μέσα από αυτές όμως δημιουργώ τους αθλητές μου. Για αυτούς δουλεύω και αυτός ήταν ο αρχικός μου στόχος. Η τριβή τους με  άλλους αξιόλογους αντιπάλους , όσο συχνά γίνεται κάτω από οργανωμένες προσπάθειες έτσι ώστε να μένουν όλοι ευχαριστημένοι. ΠΟΤΕ  μα ποτέ  δεν είχε ο σύλλογος ή εγώ προσωπικά κανένα κέρδος οικονομικό.

Όπως μπορείτε να εξισώσετε και να καταλάβετε επιστρέφω όλες τις οικονομικές απολαβές  πίσω στους συλλόγους και τους αθλητές και όσο βλέπω, ότι βελτιώνεται το επίπεδο των αθλητών θα οργανώνω ακόμα ποιοτικότερα πράγματα.

Τέλος χρέος μου είναι να αναφέρω τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης, χωρίς τους οποίους θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιήσουμε τη διοργάνωσή μας:  Το καφεκοπτείο «Βραζιλιάνος»  και την Τζένη Θεοδωροπούλου  που είναι πάντα δίπλα μας στις προσπάθειές μας . Το «Print Center» Γαλατσίου της  κας Αλεξάνδρας  Σούλτου και Νίκου  Κουτσού  με τις εκπληκτικές εκτυπώσεις τους, που ομορφαίνουν την διοργάνωσή μας. Την εταιρεία Olympus Sports του κου Γιώργου Θεοδωρίδη και την εταιρεία Seven Hellas του κου Ηλία Μαστρανδέα, οι οποίοι εξοπλίζουν την διοργάνωση με  τους  εξοπλισμούς τους. Τις εταιρείες Force1 του κου Τσάλα, την εταιρεία Top Ten του κου Βασίλη Ταϊπλιάδη και την εταιρεία Let’s Dream Together  του κου και κας Σπίρτου , οι οποίοι προσφέρουν τις δωροεπιταγές  προς τους νικητές συλλόγους.  Την εταιρεία Security I-Protect του κου Κώστα Γκέκα. Το E-shop Fightgear.gr  επίσημο εκπρόσωπο της Joya Fight Gear. Φυσικά τον Official Broadcaster Nova και τέλος τον χορηγό επικοινωνίας μας για το Γαλάτσι, εφημερίδα «ΠΑΛΜΟΣ».»