28/03/2024

Οι φοβερές τακτικές του Buakaw στην θρυλική μάχη με τον Ζαμπίδη

Από το 2003 μέχρι το 2005 ο Μιχάλης Ζαμπίδης είχε χάσει μόλις τρεις αγώνες. Οι δύο ήταν από τον θρυλικό Masato. To 2006 o Ιron Mike έβρισκε μπροστά του τον Buakaw.


O Ζαμπίδης φημιζόταν για την τρομακτική δύναμη στα χέρια του, που είχε σωριάσει ουκ’ ολίγους αθλητές. Συνήθως επιχειρούσε την επίθεση με ένα εσωτερικό low και ένα μεγάλο δεξί hook που έριχνε τους αντίπαλους στο καναβάτσο.

Στο παιχνίδι αυτό ο Buakaw εντέχνως χτυπούσε με λακτίσματα στα χέρια τον Ζαμπίδη. Η τρομερή δύναμη στα πόδια του Ταϊλανδού, στοίχιζε ακόμα κι αν ήταν στις άμυνες του Iron Mike.

Ουσιαστικά ο στόχος του ήταν να αχρηστέυει τα χέρια του Ζαμπίδη. Σημαντικό αβαντάζ ήταν και η διαφορά ύψους αφού ο Buakaw ήταν μετρ στην απόσταση, λόγω των μεγάλων άκρων, εν αντιθέσει με τον Έλληνα kickboxer που έπρεπε να έρθει κοντά για να κάνει την ζημιά.

Πολλές φορές για να σταματήσει τα λακτίσματα του Buakaw ο Ζαμπίδης έβαζε και τα δύο χέρια. Αν δεν το έκανε η ζημιά στο σώμα από ένα τέτοιο χτύπημα ίσως γινόταν μεγαλύτερη.

Συχνά χρησιμοποιούσε και jab που χάλαγαν το πάτημα και την επίθεση του Ζαμπίδη. Όταν τελικά ο Έλληνας κατάφερνε να σπάσει την απόσταση ο Buakaw πήγαινε σε clinch και περνούσε τα γόνατα του.

Αυτή είναι μία συνήθης τακτική που ακολουθούν οι thai fighters για να χαλάνε το παιχνίδι των kickboxers. Μάλιστα όσο πιο επιθετικοί είναι οι kickboxers τόσο πιο πολύ βολεύεται ο thai fighter με αυτή την μέθοδο. Φυσικά αυτές οι τακτικές απαιτούν χρόνια εκπαίδευση και έγιναν άρτια από έναν θρύλο όπως είναι ο Buakaw.