20/04/2024

Οι γιαγιάδες στην Κένυα μαθαίνουν kickboxing για την προστασία τους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι απίστευτο το στατιστικό αλλά πριν λίγα χρόνια, στο Ναϊρόμπι της Κένυας, 1 στις 5 περιπτώσεις που καταγγέλονται βιασμοί είναι από γυναίκες άνω των 60 χρονών… ίσως επειδή δεν μπορούν να αμυνθούν τόσο καλά και θεωρούνται πιο εύκολα θύματα.

Ως απάντηση σε αυτό το φαινόμενο ανθρωπιστικοί οργανισμοί αποφάσισαν να μάθουν στις ηλικιωμένες γυναίκες που κινδυνεύουν, αυτοάμυνα μέσω μαθημάτων kickboxing! Αν και στην αρχή δεν ανταποκρίθηκαν μετά από λίγη επιμονή άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον και όπως λένε στο βίντεο υπάρχουν περιστατικά που ήδη έχουν βοηθήσει τις γυναίκες.

Δεν λέει κανείς ότι με μερικά μαθήματα Kickboxing η «γιαγιά» θα «δείρει» τον επιτιθέμενο άνδρα αλλά μπορεί να αμυνθεί αρκετά ώστε να τον κάνει να σκεφτεί ότι δεν αξίζει τον κόπο ή να ειδοποιηθούν οι γείτονες και να σπεύσουν να τον βοηθήσουν. Όπως και στην περίπτωση του bullying, οι πολεμικές τέχνες γίνονται ένα όπλο ώστε ένα φαινομενικά αδύναμο μέλος να αποκτήσει αυτοπεποίθηση που μπορεί στην κρίσιμη στιγμή να κάνει την διαφορά.