17/04/2024

Νίκος Χίσεν: Ερωτευμένος με τις πολεμικές τέχνες

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Άλλο ένα χρυσό παιδί του Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου, Νίκος Χίσεν, μας έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη μιλώντας για όλους και για όλα. Μας ξεδίπλωσε μάλιστα τις προπονητικές του γνώσεις, όντας και προπονητής εκτός από αθλητής και έδειξε πως έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί στο χώρο της προπονητικής, καθώς διαθέτει το μεράκι και την αγάπη γι αυτή.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Νίκο πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το Kick Boxing;
Οι πολεμικές τέχνες είναι κάτι που μου άρεσε από μικρός, γι αυτό και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία στα 18 μου χρόνια ξεκίνησα το kick boxing στη σχολή των «Fighters Athanasoppoulos» στα Πατήσια. Έκανα την καλύτερη επιλογή και νιώθω πολύ τυχερός με τους δασκάλους που έχω. Στους πρώτους μου αγώνες, παρότι μου έλεγαν στην σχολή ότι έχω τα φόντα, δεν υπήρχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά όμως τα πράγματα άλλαξαν  και για εννέα συνεχόμενους αγώνες είχα εννέα νίκες.  Αυτό όπως καταλαβαίνετε μου έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση και αυτοπεποίθηση.  Στον πρώτο μου επαγγελματικό αγώνα, στο No Limits 12, έπαιξα με τον Παπαδόπουλο που ήταν 67 κιλά και εγώ ήμουν 60. Ο αντίπαλός μου  και νικητής του αγώνα είχε μεγαλύτερη εμπειρία, είχε συμμετάσχει σε περισσότερους επαγγελματικούς αγώνες , όμως για μένα η εμπερία ήταν πολύ σπουδαία.
Σου αρέσει ο τομέας της προπονητικής παρά το ότι είσαι μικρός σε ηλικία;
Η προπονητική είναι κάτι το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ και προέκυψε από το ενδιαφέρον που είχα να βοηθάω τους νεότερους σε ηλικία και επίπεδο αθλητές στη σχολή.  Αφού τελείωνα την προπόνηση με τους δασκάλους μου καθόμουν παραπάνω γι αυτό το λόγο. Έτσι, σταδιακά προέκυψε να ασχοληθώ με την προπονητική και δεν το μετανιώνω. Η ικανοποιήση είναι πολύ μεγάλη όταν ακούω να λέγονται θετικά πράγματα για τους μαθητές μου.
Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ασχολήθηκες σχετικά νωρίς με την προπονητική;
Καταρχάς η ενασχόλησή μου με την προπονητική μου δίνει τη δυνατότητα να μείνω κοντά στο χώρο του kick boxing, πράγμα το οποίο με βελτιώνει και σαν αθλητή παράλληλα. Ώρες ώρες περνάει από το μυαλό μου ότι αν διοχέτευα όλη μου την ενέργεια και το χρόνο στο αγωνιστικό κομμάτι θα έφερνα ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σαν αθλητής. Αλλά η διδασκαλία και η προπονητική μου εξέλιξη είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ. Άλλωστε, σε όλη αυτή την προσπάθεια, έχω την αμέριστη υποστήριξη από τον επικεφαλή των fighters και προπονητή μου τον κ. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, ο οποίος μου δημιουργεί όλες τις προοπτικές εξέλιξης.
Κάποιους αθλητές που ξεχωρίζεις και έχουν μέλλον μπροστά τους;
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιους συγκεκριμένα, θεωρώ όμως ότι τα παιδιά που έχουν ξεχωρίσει για το ταλέντο τους είναι αρκετά. Εγώ πάντα ξεχωρίζω όσους δουλεύουν συστηματικά και μεθοδικά, άλλωστε να δεν δούμε το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει νόημα να τοποθετούμαστε.