24/04/2024

Μιχάλης Ζαμπίδης: «Ανυπομονώ για ένα θεαματικό και δυνατό αγώνα»

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης μερικά εικοσιτετράωρα αφότου ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στο SuperKombat της Ρουμανίας μιλάει αποκλειστικά στο fightsports.gr για τις προσδοκίες του απέναντι στον Τούρκο αντίπαλό του. Διαβάστε την ανάλυση που κάνει στο παιχνίδι του Kina, αλλά και το πώς ο συγκεκριμένος αγώνας θα λειτουργήσει σαν «πρόβα» ενόψει του Κ-1 της Ισπανίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο:

Μιχάλη νέα πρόκληση και μάλιστα για τίτλο στη Ρουμανία. Πώς νιώθεις σωματικά και ψυχικά ενόψει της μάχης σου;

Είμαι πανέτοιμος και προετοιμάζομαι σκληρά για να διεκδικήσω για 1η φορά τον Παγκόσμιο Τίτλο της Superkombat στο Βουκουρέστι στις 31 Αυγούστου. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και σωματικά και ψυχικά γι’ αυτό τον αγώνα, που αποτελεί μια ακόμη πρόκληση  λίγο πριν τη συμμετοχή μου στα προκριματικά του Κ-1 τον Σεπτέμβριο.

Οι Ρουμάνοι μιλούν και γράφουν για σένα αντιμετωπίζοντάς σε ως έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του Κ-1. Αποτέλεσε αυτή η συμπεριφορά κινητήριο μοχλό, ώστε να πεις «ναι» στην πρόσκληση;

Χαίρομαι που οι θυσίες και η σκληρή δουλειά που έχω κάνει τόσα χρόνια έχουν καλλιεργήσει αυτή την εκτίμηση προς το πρόσωπό μου. Φυσικά και είναι κινητήριος δύναμη η αναγνώριση των κόπων μου και ένας ακόμη λόγος για να επιβεβαιώνω και να υποστηρίζω τα όσα πρεσβεύω.

Αντίπαλος σου ο Κίνα. Ποια η άποψή σου γι’αυτόν;

Είναι ένας σκληρός και ανερχόμενος Τούρκος παίκτης, ο οποίος έχει περίπλοκη τεχνική καθώς έχει εξασκηθεί σε διαφορετικά είδη πολεμικών τεχνών πέρα από το kick boxing, όπως MMA & Karate Shotokan και όπως λέει αγωνίζεται πάντα με στόχο το νοκ άουτ. Αν σκεφτείτε ότι αγωνίζομαι επιθετικά και ότι οι περισσότεροι αγώνες μου καταλήγουν με νοκ άουτ, τότε ανυπομονώ να έρθει η ώρα του αγώνα γιατί προβλέπω ένα πολύ θεαματικό και δυνατό αγώνα στο ρίνγκ του Baneasa!

Θεωρείς τη μάχη σου με τον Τούρκο αθλητή ένα καλό… ζέσταμα με φόντο τα τελικά του Κ-1 στην Ισπανία;

Είναι σίγουρα μια καλή «πρόβα» για να δω σε τι κατάσταση είμαι μετά την προετοιμασία μου για τα προκριματικά του Κ-1 και θα ανεβάσει την αδρεναλίνη μου όσο χρειάζεται για να μπω έτσι όπως πρέπει στο ρινγκ της Ισπανίας.