29/03/2024

Μανώλης Σταματέλος: To Glorious αποδεικνύει πως μπορούν να γίνουν καλές διοργανώσεις και στην επαρχία

Προ των πυλών είναι η έκτη συνεχόμενη διοργάνωση του Glorious που γίνεται στις 13 Οκτωβρίου στην Θήβα. 


Ο πρωτοστάτης της επιτυχημένης διοργάνωσης Μανώλης Σταματέλος μιλάει για την νέα προσπάθεια που κάνει σε δύο εβδομάδες από τώρα, ενώ στέκεται στην σημασία κανονισμών που πρέπει να τηρεί ένα event ώστε να είναι επιτυχημένο. Αναλυτικά η συνέντευξη στο Fightsports.gr.

Kύριε Σταματέλο η διοργάνωση σας διεξάγεται για έκτη φορά στις 13 Οκτωβρίου. Ποιος είναι ο στόχος του event αυτή την φορά και με ποιο πλάνο δημιουργήθηκε από εσάς το promotion αρχικά;

«Το Glorious VI δημιουργήθηκε με στόχο την διοργάνωση ενός πρωταθλήματος στην επαρχία που να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τις εξίσου υπέροχες διοργανώσεις που γίνονται στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν και είναι μέχρι σήμερα να δώσουμε σε όλους τους αθλητές το δικαίωμα να συμμετέχουν σε έναν αγώνα με όλη την σημασία του ευ αγωνίζεσθε.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω πώς θα δούνε το άθλημα πιο σωστά με καθαρά αθλητικό πνεύμα, θα γεμίσουν με εμπειρίες και δεν θα έχουν τον φόβο της ήττας αλλά την αναζήτηση ενός τεχνικού και άρτιου αγώνα.

Ως αποτέλεσμα θέλουμε να ενισχύσουμε την τοπική κοινωνία και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο , αποδεικνύοντας ότι και στην επαρχία μπορούν να γίνουν μεγάλα γεγονότα και εξίσου δυνατές διοργανώσεις».

Με την εμπειρία που έχετε πλέον ως διοργανωτής τι θεωρείται πως χρειάζεται για να πετύχει μία διοργάνωση στην Ελλάδα;

«Θα πρέπει πρώτα απ’όλα να διέπεται από τους κανονισμούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick boxing, να υπάρχει σωστή διαιτησία με καταρτισμένους και αναγνωρισμένους διαιτητές και να γίνονται σωστά ζευγαρώματα αθλητών με βάση την εμπειρία την ηλικία και τα κιλά τους .

Βέβαια και η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων χωρίς καθυστερήσεις και με σωστή επίβλεψη από γιατρούς καθώς και η ασφάλεια στους αγωνιστικούς χώρους είναι αυτά που διακρίνουν μια σωστή διοργάνωση».

Το Glorious αναδεικνύει συνεχώς νέους αθλητές. Έχετε σκεφτεί να το πάτε ένα βήμα παραπέρα και να βάλετε μεγάλα ονόματα του χώρου να αγωνιστούν στις βασικές κάρτες μελλοντικά;

«Όπως προανέφερα το Glorious έχει ως στόχο την προετοιμασία και την εμψύχωση των αθλητών για την απόκτηση εμπειρίας και επιβράβευσης. Όμως έχουμε ήδη κάνει κινήσεις σε συνεργασία με τον δάσκαλο και φίλο Θεολόγη Γιώργο δημιουργώντας το Event V.F.C. (Viotia Fighting Championship) και πιστεύουμε πως με βάση την κάρτα αγώνων που έχουμε έως τώρα, θα είναι και αυτό ένα μεγάλο γεγονός για τον χώρο του Kick Boxing».

Ένα μήνυμα προς το μαχητικό κοινό. Τι να περιμένει στην νέα διοργάνωση της 13ης Οκτωβρίου;

«Το Glorious θεωρώ πως έχει ήδη αποδείξει στον κόσμο τι μπορεί να περιμένει και για αυτό τον λόγο έχει την απήχηση αυτή. Ο κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος, η σωστή διαιτησία, ο κατάλληλος εξοπλισμός που έχουμε επιλέξει για την διοργάνωση, η φύλαξη και ασφάλεια των αγωνιστικών χώρων από την Μέγας Αλέξανδρος Security.

Ο γιατρός και τα σωστά μαρσαρίσματα στους σωστούς χρόνους, χωρίς καθυστερήσεις και φυσικά η άψογη συνεργασία των προπονητών που συμμετέχουν είναι αυτά που θα κυριαρχούν για ακόμη μια φορά στο Glorious VI».