26/04/2024

Μία γυναίκα όλα τα μπορεί…

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου είναι η οδοντίατρος που όταν ανεβαίνει πάνω στο ρινγκ ξεχνάει την ιδιότητα της… Η παρουσία της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας έθελξε άπαντες, μια και έφτασε στον τελικό με την Αθηνά Μαλέφάκη. Στα 27 της χρόνια τα έχει κάνει όλα… Τέσσερα χρόνια Kick Boxing και στη συνέχεια πυγμαχία με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα να είναι το δεύτερο κατά σειρά. Η Αλεξάνδρα αποδεικνύει πως μία γυναίκα όλα τα μπορεί… Εμείς εξασφαλίσαμε αποκλειστικές δηλώσεις της, στο Fightsports. gr για να μάθουμε πιο είναι το μυστικό της, ώστε να αντέξει σε ένα τόσο σκληρό άθλημα, όπως η πυγμαχία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Αλεξάνδρα είχες μία εξαιρετική παρουσία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι έφτασες στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου;
Πιστεύω πως ναι. Με δύο δουλειές που κάνω, προπονήσεις και δίαιτα νομίζω πως δεν έφτασα απλά, αλλά ξεπέρασα τις δυνατότητες μου. Για μένα είναι μία υπέρβαση και είμαι πολύ ικανοποιημένη από τον εαυτό μου.
Το επίπεδο των αθλητών ήταν αρκετά υψηλό. Υπάρχουν ταλέντα γενικότερα στην Ελληνική πυγμαχία. Τι χρειάζεται για να γίνει το μπαμ και να δούμε τους αθλητές στο εξωτερικό και σε μεγάλες διοργανώσεις;
Σαφώς και έχουμε πολλά ταλέντα και αθλητές με όρεξη και διάθεση να κάνουν κάτι. Θα έπρεπε μάλλον να αλλάξει η νοοτροπία και οι χειρισμοί απ’ την πλευρά των παραγόντων της πυγμαχίας.
Αντιμετώπισες την Μαλεφάκη στο τελικό. Θεωρείς πως αν το χειριζόσουν διαφορετικά θα μπορούσες να είχες κερδίσει;
Η Μαλεφάκη είναι μία πολύ σκληρή και δυνατή αθλήτρια. Την σέβομαι σαν πυγμάχο και δικαίως κέρδισε τον αγώνα. Του χρόνου πιστεύω με την βοήθεια των προπονητών μου και με την σκληρή δουλειά θα πάω ακόμη καλύτερα.
Ποιες αθλήτριες ξεχωρίζεις από τον χώρο σου;
Μία γυναίκα πυγμάχο που πραγματικά θαυμάζω για το ήθος, τον χαρακτήρα της και την πυγμαχία της είναι η Αρετή Μαστροδούκα.
Πόσο δύσκολο είναι για μία κοπέλα σαν και σένα να είσαι σε ένα τόσο σκληρό χώρο όπως η πυγμαχία;
Απ’ τη στιγμή που δεν έχουμε καμία οικονομική ενίσχυση είναι δύσκολο για μένα και τον κάθε πυγμάχο να συνδυάσει την επαγγελματική, προσωπική και πυγμαχική ζωή.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και τους αναγνώστες σας για το χρόνο σας, καθώς και τους προπονητές μου Αχιλλέα Καλογήρου και Λευτέρη Λειβάδη και τα παιδιά του συλλόγου για την υποστήριξη τους.