20/04/2024

Λευτέρης Χαχαμίδης: Έχω πολλά να δώσω

Ο Λευτέρης Χαχαμίδης δεν μας έχει συνηθίσει σε μεγαλοστομίες και βαριές κουβέντες και η παρακάτω συνέντευξη βαδίζει σε αυτά τα χνάρια. Ταπεινός και συνάμα ανυπόμονος να βρεθεί στο ρινγκ διότι όπως δήλωσε έχει πολλά να δώσει…

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πες μας για τα πρώτα σου βήματα;
Στην ηλικία των εννιά ετών αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δυναμικά αθλήματα. Πάντα μου άρεσαν τα ατομικά αθλήματα παρά τα ομαδικά, για να εξαρτάται η κάθε επιτυχία από τις δικές μου προσπάθειες.
Ποιος στάθηκε δίπλα σου στην αρχή;
Ο πρώτος μου δάσκαλος και αυτός που μου δημιούργησε αυτό τον χαρακτήρα ήταν ο Τάσος Χατζηιωαννίδης και ο μεγάλος δάσκαλος Σίμος Ζαχόπουλος. Σε αυτούς χρωστάω την ύπαρξη μου ως αθλητής στα δυναμικά αθλήματα. Ο Θεός να τους έχει πάντα καλά. Έχω περάσει από τα χέρια πολλών δασκάλων, βέβαια αυτή η αλλαγή σε κοντινά διαστήματα δεν οφείλεται μόνο από μένα. Έχω περάσει από τα χέρια των: Τάσος Χατζηιωαννίδη και Σίμο Ζαχόπουλο, Πάρη Βασιλικό, Κώστα Αθανασόπουλο, Βίκτωρα Ρέντη, Παναγιώτη Σόζο και Ηρακλή Γρηγοριάδη, Γιώργο Γιδάκο και τώρα είμαι στον δάσκαλο των δασκάλων Γιώργο Μάλλιο.
Ο πιο δύσκολος και ο πιο εύκολος αντίπαλος σου;
Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος όλοι έχουν την δυσκολία τους. Ο πιο δύσκολος ήταν ο Willy Bernand Ολυμπιονίκης πυγμάχος το 2004 σε αγώνα kickboxing. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας μετά από σοβαρό τραυματισμό.
Τι στερείται ένας πρωταθλητής;
Εδώ θα μπορούσα να πω πάρα πολλά αλλά θα το πω με λίγες λέξεις. Ο πρωταθλητής στερείται την ίδια τη ζωή.
Πως είναι μία προπόνηση του Λευτέρη;
Χωρίζω τις προπονήσεις ως προπονήσεις προετοιμασίας πριν από αγώνα και σε προπονήσεις συντήρησης. Θα περιγράψω μόνο τις προπονήσεις συντήρησης τρέξιμο και μια ώρα kickboxing. Η περιγραφή προπόνησης πριν από αγώνα θα είναι το μυστικό μου.
Σταμάτης Μπιτάκος;
Με τον Σταμάτη δεν είχαμε ούτε πρόκειται να έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις. Αναμετρηθήκαμε δύο φορές και αφήνω τον κόσμο να κρίνει…
Πότε θα σε δούμε στο ρινγκ;
Ακόμα δεν έχω κλείσει κάποιον αγώνα. Όμως δεν θα βιαστώ έως ότου νιώθω 100% έτοιμος και σωματικά και ψυχολογικά.
Οι κορυφαίοι στην Ελλάδα κατά την γνώμη σου;
Κορυφαίος είναι αυτός που εδώ και χρόνια έχει σταθερή πορεία και μόνο δυνατούς αγώνες .Ίσως πρέπει να αναφέρω πολλά ονόματα όμως θα περιοριστώ στα κιλά μου: Σοφοκλέους, Νικολαΐδης, Χατζηχρόνογλου . Ζητώ συγγνώμη από τους άλλους αθλητές δεν είναι ότι δεν τους αναγνωρίζω προς θεού, απλά με αυτούς θέλω να αγωνιστώ πριν κρεμάσω τα γάντια μου. Από γυναίκες μου αρέσουν η Κάλλια Κουρούνη, η Μαρία Πανταζή και η Τζένη Τασίδου. Και οι τρεις είναι προσωπικές μου φίλες για αυτό και στις τρεις πάντα εύχομαι τα καλύτερα.
Γιατί έφυγες απ’ τον Γιδάκο;
Τον δάσκαλο Γιώργο Γιδάκο τον σέβομαι και τον εκτιμώ και σαν άνθρωπο και σαν δάσκαλο. Όμως οι δρόμοι μας χώρισαν επειδή εγώ σαν αθλητής είχα κάποιες απαιτήσεις που δεν μπόρεσε να μου τις δώσει όπως και αυτός σαν δάσκαλος είχε κάποιες δικές του που δεν μπόρεσα εγώ να του δώσω. Έτσι και η συνεργασία μας σταμάτησε. Θα έχει πάντα τον σεβασμό μου και την εκτίμηση μου.
Ο Μάλλιος;
Ο δάσκαλος Γιώργος Μάλλιος είναι κάτι παραπάνω από δάσκαλος, είναι ο πατέρας μας. Ό,τι και να πει κανείς για αυτόν τον άνθρωπο ίσως είναι πολύ λίγο. Τον ευχαριστώ που με έβαλε στην οικογένειά του και σύντομα θα τον ανταμείψω για αυτό.
Πού πιστεύεις ότι οφείλονται οι κακές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα;
Κάθε ατυχές αποτέλεσμα οφείλεται στο συνδυασμό διαφόρων πραγμάτων. Πιο σημαντικό για μένα μετά την προετοιμασία είναι η ψυχολογική κατάσταση. Και τον τελευταίο καιρό υπήρχαν κάποια περιστατικά στην προσωπική μου ζωή που επηρέαζαν άμεσα την ψυχολογία μου. Ήθελα να τα απομονώσω αλλά τελικά δεν τα κατάφερα.
Θα δούμε τον παλιό Χαχαμίδη;
Θα δείτε τον Λευτέρη να προσπαθεί πάντα να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Πιστεύω έχω πολλά ακόμα να δώσω. Ελπίζω να με δείτε σύντομα να αγωνίζομαι έτσι όπως όλοι με ξέρουν.
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να σταθεί απέναντι στον Ζαμπίδη;
Ίσως υπάρχει αλλά θα ήτανε σωστό πριν κάποιος προκαλέσει έναν αθλητή σαν τον Μιχάλη Ζαμπίδη να περάσει πρώτα από εκεί που πέρασε αυτός.
Έχεις τσακωθεί στον δρόμο;
Ουδέποτε το έχω κάνει και ούτε καν το σκέφτομαι. Ο αθλητισμός προβάλει το ήθος, την ευγενή άμιλλα, τον σεβασμό και ένας αθλητής ποτέ δεν τσακώνεται στον δρόμο. Αυτές είναι οι αρχές που πρέπει να αποκομίζει και να μεταδίδει από τον αθλητισμό.
Μέσα στην πορεία σου είχες καλές και άτυχες στιγμές. Θα ήθελες παρ’ όλα αυτά να ευχαριστήσεις μέσω του fightsports.gr κάποιους ανθρώπους που σε στήριξαν;
Στο τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου, που είναι πάντα διπλά μου και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Έπειτα να ευχαριστήσω τον δάσκαλο μου Γιώργο Μάλλιο για όσα μου προσφέρει στην πορεία μου ως αθλητής. Τον »manager» μου Στέλιο Πολιτη και τέλος τους ανθρώπους που ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο με βοηθάει για το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε μου αγώνα Αυτοί είναι οι υποστηρικτές μου:
1) «Top Ten» πυγμαχικός εξοπλισμός, 2) «Sci-MX» αθλητική διατροφή, 3) »Τάσος Καμπερίδης», 4) »Πανος Σαββοπουλος» massage therapy, 5) Ειρηνη Μπαμπαρούτση »θερμίδα» (αθλητική διατροφολόγος )