29/03/2024

Κώστας Ταμπουρέας: Στόχος μου η ζώνη

Ξεκάθαρους στόχους έχει θέσει ενόψει της συνέχειας ο Κώστας Ταμπουρέας που προετοιμάζεται πυρετωδώς, για την διεκδίκηση της Πανευρωπαϊκής ζώνη WKU, ενώ στο πρόγραμμά του έχει και το ταξίδι στην Γερμανία, όπου θα συμμετάσχει σε πολύ δυνατό τουρνουά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Ταμπουρέα στο Fightsports. gr:

Ποιος είναι ο στόχος στην Γερμανία και πως είσαι αυτή την στιγμή αγωνιστικά;
Αγωνιστικά αυτή τη στιγμή προετοιμάζομαι για τη διεκδίκηση της ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ WKU (WORLD KICK BOXING UNION) και βρίσκομαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Αισθάνομαι πολύ όμορφα στο ψυχολογικό τομέα και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα αθλητή για να μπορεί να αποδώσει καλύτερα και στο σώμα. Πιο συγκεκριμένα αυτή τη περίοδο δουλεύω πάνω στην αντοχή στη δύναμη,ενώ παράλληλα προπονούμαι και στη τεχνική κάνοντας βέβαια και τα απαραίτητα sparrings. Όσον αφορά τώρα το στόχο μου στη  Γερμανία. Μετά από τόσα ταξίδια στο εξωτερικό βασικό μου μέλημα είναι να περνάω όμορφα και να ευχαριστιέμαι το άθλημα που κάνω. Μάλιστα αισθάνομαι και ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε αυτό το ταξίδι θα έχω μαζί μου και τρεις (3)μαθητές μου για να αγωνιστούν. Τους Σταυρόπουλο Παναγιώτη,Μπίμπα Γιώργο και Μανούσακα Στέλιο. Βέβαια η ΝΙΚΗ παραμένει πάντοτε στις προτεραιότητες μου!
Ποιες είναι οι συμβουλές που σου δίνει ο προπονητής σου πριν ανέβεις στο ρινγκ και πως διαχειρίζεται την νίκη και την ήττα;
Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ και να ευχαριστήσω όλο το team το οποίο δουλεύει επαγγελματικά το τελευταίο διάστημα για να προπονούμαι σωστά. Τον κ.Καλομοίρη Γιάννη ο οποίος έχει αναλάβει το τεχνικό κομμάτι της προπόνησης μου ασχολούμενος σε καθημερινή βάση μαζί μου. Τον κ. Δαμία Κων/νο,ένα νέο και ελπιδοφόρο αθλητή και επιστήμονα,ο οποίος είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα μου στα βάρη,αλλά αποτελεί και τον sparring partener μου λιώνοντας καθημερινά και αυτός στη προπόνηση μαζί μου. Τον κ. Νικολαΐδη Ευάγγελο που είναι ο φυσικοθεραπευτής της ομάδος και τέλος την κα. Ματθαίου Σήλια που είναι η διατροφολόγος του team. Όσον αφορά τις συμβουλές του προπονητή μου πριν τους αγώνες; Αφού φτιάξει το καπελάκι  στο κεφάλι του μου ζητάει να το ευχαριστηθώ και να έχω το αυτί μου κολλημένο πάνω του!
Νίκη για εμένα σημαίνει επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών ενός αθλητή. Από την άλλη η ήττα, αν έχεις την ικανότητα να την ερμηνεύσεις σωστά, αποτελεί έναν από τους ασφαλέστερους τρόπους για να εξελιχθείς.
Έχεις αρκετούς αγώνες το επόμενο διάστημα. Αυτό βοηθάει έναν αθλητή που έχει συνεχή δραστηριότητα;
Πολλές φορές οι αθλητές συζητάμε μεταξύ μας για το μυστικό της επιτυχίας. Μετά από είκοσι(20)χρόνια ενασχόλησης με το KICK BOXING πιστεύω ότι δεν υπάρχει μυστικό, αλλά ένα τρίπτυχο επιτυχίας. ΑΓΑΠΗ γι’αυτό που κάνεις,ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΑΓΩΝΕΣ (κυρίως στο εξωτερικό). Αυτό νομίζω τα λέει όλα για τη σπουδαιότητα των συνεχών αγώνων.
Θαυμάζεις κάποιον αθλητή από Ελλάδα;
Θαυμάζω όλους τους αθλητές που ασχολούνται με ένα άθλημα παρ’όλο που δεv καταφέρνουν να διακριθούν ποτέ σε αυτό.Αυτό για εμένα φανερώνει ουσιαστική,πηγαία αγάπη γι’αυτό που έχεις επιλέξει να ασχολείσαι.
Ποιο είναι το όνειρο σου στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων;
 Το όνειρό μου το έκανα πραγματικότητα το Σεπτέμβριο του 2010 όταν έφτιαξα το δικό μου γυμναστήριο,το FIGHTNESS CLUB  στη περιοχή της Παλλήνης.Από εκεί και έπειτα θα ήθελα να υπάρξει κάποια στιγμή ένας φορέας ο οποίος θα ενδιαφέρεται πραγματικά για τους αθλητές και όχι να προσπαθεί εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα να τους βλάψει.Καλό θα ήταν επίσης κάποια στιγμή οι άνθρωποι του αθλήματος να προχωρήσουν σε μια συλλογική προσπάθεια να πάνε το KICK BOXING μπροστά.Αυτό προϋποθέτει φυσικά σεβασμό του ενός στη δουλειά και την ιστορία του άλλου,χωρίς να προσπαθεί ο ένας να καπελώσει τον άλλο.Γιατί δε πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ένα ΑΘΛΗΜΑ  είναι οι ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ!

Λίγα λόγια για την αγωνιστική – επαγγελματική πορεία του προπονητή – αθλητή Ταμπουρέα Κωνσταντίνου. Ο Κων/νος Ταμπουρέας  ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες τον Ιανουάριο του 1992 κάνοντας Kung Fu (FU.JOW.PAI) και Kick Boxing (Point Fighting) με δάσκαλο   και προπονητή τον κ.Νίκο Μέμμο έως το 2010.Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τα ring styles του Kick Boxing (Full Contact-Low Kicks) με προπονητή τον κ.Γιάννη Θεοφάνους. Αποτελεί στέλεχος της εθνικής ομάδας από το 2002, έχοντας σημειώσει πολλές αθλητικές διακρίσεις σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο.To 2009, υπήρξε ο ίδιος εισηγητής, διδάσκοντας στο σεμινάριο που διοργάνωσε για το ίδιο έτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κick Boxing. Ο Κωνσταντίνος Ταμπουρέας επιθυμώντας να μεταδώσει τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα ίδρυσε την 01/09/2010 το δικό του γυμναστήριο, το Fightness Club, που εδρεύει στη Λ. Μαραθώνος 29, Παλλήνη. 

Συνοπτικά,οι σημαντικότερες διακρίσεις του αθλητή Ταμπουρέα Κωνσταντίνου είναι οι κάτωθι:

  • To 2002 ψηφίστηκε από τα δημοσιογραφικά έντυπα του χώρου των μαχητικών τεχνών, ως ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στο άθλημα του Point Fighting.
  • Υπήρξε αήττητος σε επίπεδο Πανελληνίων Πρωταθλημάτων στην κατηγορία των -69kg από το 2002 εως το 2009, όπου και σταμάτησε να αγωνίζεται στην Ελλάδα.
  • Αποτελεί στέλεχος της Εθνικής Ομάδας από το 2002.
  • Αριθμοί σε Πανελλήνιο επίπεδο: (5 GRAND CHAMPION, 65 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, 37 ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,4 ΤΡΙΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ)
  • Το 2007 βρέθηκε στο Νο2 στην παγκόσμια λίστα της W.A.K.O στην κατηγορία των -69kg ενώ από το 2011 βρίσκεται στο Νο3.    

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ GALA ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

  • ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ BRISTOL OPEN ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟ 2011
  • ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ GOLDEN GLOVE ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ 2010
  • ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ BRISTOL OPEN ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ  ΤΟ 2010
  • ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ITALIAN OPEN ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ 2010
  • ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ GOLDEN GLOVE ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ 2009
  • ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ IRISH OPEN ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΤΟ 2008
  • ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ IRISH OPEN ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΤΟ 2007
  • ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ BEST FIGHTER OPEN ΣΤΗN ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ 2006
  • ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ GOLDEN BELT ΣΤΗN ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ 2006

  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

  • 2η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ W.P.K.A ΤΟ 2002
  • 1η ΘΕΣΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ W.P.K.A ΤΟ 2003
  • 1η ΘΕΣΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ W.P.K.A ΤΟ 2004
  • 1η ΘΕΣΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ W.P.K.A ΤΟ 2006
  • 2η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ W.A.K.O ΤΟ 2004
  • 3η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ W.A.K.O ΤΟ 2007
  • 3η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ W.A.K.O ΤΟ 2011