26/04/2024

Κώστας Παπαδόπουλος: Δεν ήταν τυχαία η νίκη στην Κίνα, δούλευα δύο μήνες για τον αγώνα

Ο ταλαντούχος Κώστας Παπαδόπουλος ήταν από τους αθλητές που ξεχώρισε στην αποστολή της Ελληνικής ομάδας στην Κίνα για την διοργάνωση WLF.


Ο παίκτης των Ultra Fighters επέστρεψε με την νίκη επί του Hu Zheng και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει. Ο νεαρός kickboxer παραχώρησε συνέντευξη στο Fightsports.gr όπου αποκάλυψε τα μελλοντικά του πλάνα, σχολίασε την καλή φουρνιά των Ελλήνων kickboxers στην οποία ανήκει και μίλησε για την εμπειρία του στην Κίνα.

 

Κώστα επέστρεψες με ένα σπουδαίο διπλό στην μεγαλύτερη νίκη της καριέρας σου έως τώρα. Θεωρείς πως αυτή η επιτυχία θα σου ανοίξει τις πόρτες και για άλλους σημαντικούς αγώνες;

«Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνεις να αναπτύξω λίγο τις απόψεις μου. Η νίκη αυτή στην Κίνα σίγουρα δεν ήταν κάτι τυχαίο , με τον προπονητή μου το Δημήτρη Παπαδόπουλο από το Ultra Fighters Gym δουλεύουμε μεθοδικά και προετοιμαζόμαστε τουλάχιστον δύο μήνες εντατικά με απόλυτο επαγγελματισμό για κάθε αγώνα επίσης με τον μάνατζερ Στέλιο πολίτη έχουμε άψογη συνεργασία και τον ευχαριστώ πολύ που με εμπιστεύτηκε γι’ αυτό τον αγώνα.

Θεωρώ ότι ο αγώνας αυτός δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα σκαλοπάτι στο οποίο πατήσω γερά για να ανέβω σε ακόμα μεγαλύτερα ρινγκ του εξωτερικού και ακόμα μεγαλύτερα promotion».

Το Ελληνικό κοινό θέλει και τις εμφύλιες μάχες. Υπάρχουν αθλητές στην κατηγορία σου που ξεχωρίζεις και θα ήθελες να αντιμετωπίσεις;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν με χαρακτηρίζουν τα παχιά λόγια και οι προκλητικές δηλώσεις αφήνω το ματς match up στον προπονητή μου Δημήτρη Παπαδόπουλο και στους manager μου και συγκεντρώνομαι μόνο στην σκληρή προπόνηση .

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες αθλητές στην κατηγορία μου τα -67 kg αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης οι οικονομικές απολαβές από τις ελληνικές διοργανώσεις δεν μπορούν να καλύψουν ένα επαγγελματία αθλητή σε όλο το φάσμα της προπονητικής μεθοδολογίας και εννοώ προ αγωνιστικά αλλά και στην μετά αγωνιστική αποκατάσταση».

Θεωρείς πως η νέα φουρνιά των kickboxers όπως είσαι εσύ έχει τα εφόδια να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει κάποια στιγμή στο επίπεδο του Μιχάλη Ζαμπίδη;

«Αυτό που θα κρατήσω από τον Μιχάλη Ζαμπίδη, πέρα του ότι είναι ένας τεράστιος αθλητής, είναι ο εξαιρετικός επαγγελματισμός του που τον διακρίνει σε όλα τα επίπεδα, το πείσμα του και το διψασμένο βλέμμα του για διακρίσεις και εάν ένας αθλητής κρατήσει χαμηλά τον εγωισμό του και αφοσιωθεί στην σκληρή δουλειά πιστεύω ότι μπορεί να πάρει κι αυτός τις ίδιες ευκαιρίες και αν είναι ικανός να τις αξιοποιήσει και να φτάσει σε τόσο μεγάλο επίπεδο».

Ποια είναι τα πλάνα σου από εδώ και πέρα;

«Επιστρέφοντας από την Κίνα βασικός μου στόχος αυτή τη βδομάδα είναι η πλήρης αποκατάσταση μου εάν και δεν χτυπήθηκα ιδιαίτερα και οι επόμενες διοργανώσεις θα είναι στην Γερμανία και στην Ελβετία αλλά και οτιδήποτε άλλο προκύψει το συζητάω με τον προπονητή μου το Δημήτρη Παπαδόπουλο και με τους μάνατζερ μου».