25/04/2024

Κωνσταντίνος Βαλάκης: «Είχαμε δουλέψει στην προετοιμασία, για να φτάσει στο ΚΟ ο Τζωρζης»

Για την πρόσφατη επιτυχία του Τζωρζη μίλησε ο προπονητής του Κωνσταντίνος Βαλάκης

Για την μεγάλη νίκη του Βαγγέλη Τζωρζη μίλησε ο Κωνσταντίνος Βαλάκης στο Fightsports.gr. Ο αθλητής έκανε μεγάλο διπλό στην Ιταλία, με τον προπονητή του να δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

«Σίγουρα δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος απ’την έκβαση του αποτελέσματος μια και το ΚΟ απέναντι σε έναν πολύ πιο έμπειρο και σκληρό αντίπαλο ήρθε στα 31 δεύτερα με έναν, δουλεμένο αρκετά στην προετοιμασία , τρόπο».

Όσον αφορά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας που επηρρέασε τους Έλληνες μαχητές, ωστόσο φέρνουν θετικά αποτελέσματα, ο επικεφαλής του Urban Fight Club δήλωσε σχετικά:

«Η πανδημία στους περισσότερους αθλητές σίγουρα ήταν τροχοπέδη στην καριέρα τους. Κάποιοι αθλητές που την είδαν από διαφορετική οπτική και μέσα στην πανδημία δούλεψαν και τη νοητική προπόνηση, δείχνουν ότι είναι διψασμένοι για διακρίσεις και θεωρώ προσωπικά ότι το μέλλον είναι μπροστά τους. Σχετικά με το ταλέντο νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με την πανδημία και είναι θέμα προσωπικότητας».

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην Ρόδο είναι η ανέρευση sparring partner για την προετοιμασία ωστόσο ο κ. Βαλάκης ψάχνει την λύση ακόμα και εκτός συνόρων.

«Αυτό είναι πραγματικά το μεγαλύτερο μας πρόβλημα. Εδώ συγκεκριμένα στο νησί της Ρόδου για sparring υπάρχουν κάποιοι αξιόλογοι αθλητές όπως ο Κλεάνθης Κυριακου ή ο Χρήστος ο Ζησης, απλα ειναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού…

Στην τελευταία μας προετοιμασία είχαμε και τη βοήθεια του Άρη του Μπέλου που έτυχε να κάνει τη στρατιωτική του θητεία στη Ροδο. Έτσι εξετάζουμε καποιες επιλογές μήπως για κάποια χρονικά διαστήματα φεύγει εκτος , σε κάποιες χώρες όπου θα μπορεί να κάνει κάποια sparring που εδώ στερείται».

Τέλος ο προπονητής από την Ρόδο έστειλε το μήνυμα του μέσω της μεγάλης νίκης του Τζωρζη στην Ιταλία.

«Κάποιες φορές θα γίνουν προτάσεις απ’το εξωτερικό όπου θα πρέπει να ξέρουν ότι θα πρέπει να κερδίσουν το σεβασμό μια και είναι πιθανό να μην αντιμετωπιστούν επι ίσοις οροις.

Αυτό θα πρέπει αντί να τους αποθαρρύνει, να τους πεισμώσει μια και στα μαχητικά αθλήματα το ΚΟ δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Έτσι η ενδεχόμενη ρεβάνς θα μπορεί να γίνει στην έδρα τους με τους δικούς τους όρους αυτή τη φορά».