19/03/2024

Καπρή: «Δεν μου αρέσουν τα ‘ασφαλή’ ματς, θα χαλάσω το σερί της Μυτιληνάκη»

Η Αιμιλία Καπρή είναι μία από τις πιο παραγωγικές μαχήτριες της ελληνικής σκηνής. Η αθλήτρια του Kritikos Camp και των Leontes Ασπροπύργου παίρνει δυνατά ματς τόσο στιλ του kickboxing όσο και σε αυτό των ΜΜΑ.


H τελευταία μεγάλη πρόκληση της Αιμίλιας Καπρή ακούει στ’ όνομα: Ελένη Μυτιληνάκη και οι δύο μαχήτριες έχουν κλείσει να συγκρουστούν στο Muay Thai Grand Prix στο ΕΝΑΣΤΡΟΝ στις 2 Ιουνίου. Για όσους δεν γνωρίζουν τα δρώμενα στα μαχητικά που αφορούν τις γυναίκες, αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που μπορεί να γίνει.

Το Fightsports.gr επικοινώνησε με την «AK-47» και συζήτησε μαζί της για το παιχνίδι με την Μυτιληνάκη, αλλά και τα επόμενα σχέδιά της. Η Καπρή, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση νίκης με την επικείμενη αντίπαλό της δεν θεωρεί ότι έχει τελειώσει με την Ελλάδα, αφού έχει στο στόχαστρό της και άλλες αθλήτριες και κάποιες ρεβάνς.

Η πορεία σου τα τελευταία χρόνια είναι ανοδική. Νίκες στις ΜΜΑ, νίκες και στο kickboxing. Η μεγάλη σου αγάπη εν τέλει σε ποιο από τα δύο στιλ βρίσκεται;

«Η πορεία μου είναι ανοδική τον τελευταίο καιρό διότι πλέον βρίσκομαι σε δύο πολύ καλές ομάδες που με προπονούν σκληρά και ξέρουν να με καθοδηγούν σωστά.

Το Kritikos Camp για το kickboxing και τους Leontes Ασπροπύργου για τις ΜΜΑ. Η μεγάλη μου αγαπη είναι οι ΜΜΑ, εκεί θέλω να κάνω μεγάλη καριέρα, αλλά δεν ξεχνάω από που άρχισα.

Το kickboxing παίζει μεγάλο ρόλο για μενα στις ΜΜΑ, εφόσον έχω ξεκινήσει από αυτό και βασίζομαι περισσότερο στο κομμάτι του striking, πάντα θα το αγαπώ και θα συνεχίζω να παίζω αγώνες.

Είσαι νεαρή αθλήτρια, ανερχόμενη. Συμβαίνει να βλέπουμε μαχητές της ηλικίας σου να προστατεύονται. Εσύ μπαίνεις να παίξεις απευθείας ένα σπουδαίο ντέρμπι στο kickboxing των γυναικών. Δεν φοβάσαι το ρίσκο;

«Από την πρώτη στιγμή που άρχισα να αγωνίζομαι δεν έπαιξα κανένα αγώνα ο οποίος ήταν εύκολος, έπαιζα πάντα με αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Μου αρέσει να ρισκάρω και να αρπάζω ευκαιρίες, δεν μου αρέσουν τα ‘ασφαλή’ ματς. Δεν φοβάμαι τίποτα και είμαι πάντα έτοιμη για οποιαδήποτε πρόκληση».

Παίζεις απέναντι σε μία σκληρή αθλήτρια με αήττητο σερί στο kickboxing. Ποια η άποψή σου για την αντίπαλό σου;

«Παίζω απέναντι σε μια αθλήτρια η οποία είναι σκληρή και έχει ένα αήττητο ρεκόρ στο kickboxing. Στο MTGP έρχομαι για να της χαλάσω το σερί».

Πέραν από την ιδιότητα της αθλήτριας, θα ήθελα τη γνώμη σου γενικά για το Muay Thai GP.

«Θεωρώ πως το MTGP αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη διοργάνωση σε όλη την Ευρώπη. Έχει πάντα κορυφαία ματς με απίστευτο θέαμα. Επίσης, πιστεύω πως η προβολή που μπορεί να πάρει κάποιος αθλητης παίζοντας στο MTGP είναι μεγάλη».

Σε περίπτωση νίκης επί της Μυτιληνάκη, νομίζεις ότι έχεις τελειώσει με όλες στην Ελλάδα ή υπάρχει και κάτι ακόμα;

«Μετά από την πολυπόθητη νίκη μου επί της Μυτιληνάκη δεν θεωρώ πως θα έχω τελειώσει με όλες τις αθλητριες στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλές ακόμα που θελω να νικησω και μερικές που θέλω να πάρω την ρεβάνς».

Photo Credits βασικής φωτογραφίας: Sports Click