20/04/2024

Θα δούμε την μάχη Μελέτη Κακουμπάβα με τον Φλοριάν Μάρκου;

Μετά το ξέσπασμα δηλώσεων των τελευταίων ημερών και παρακολουθώντας τις εξελίξεις, το Fightsports.gr τα βάζει…κάτω και κάνει μία εκτίμηση για το πόσο κοντά είναι η μάχη του Μελέτης Κακουμπάβα με τον Φλοριάν Μάρκου.


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και από τα δεδομένα γεγονότα. Ένα δεδομένο γεγονός λοιπόν είναι πως ο Μελέτης Κακουμπάβας νιώθει έτοιμος να παίξει αυτόν τον αγώνα. Έχει συμφωνήσει με την Γεωργία Μπιτάκου και περιμένει την πλευρά του Μάρκου. Άρα οι δηλώσεις του τελευταίου πριν τον αγώνα με τον Σταμάτη Μπιτάκο πως ο Nightmare δεν θέλει να παίξει μαζί του και πως φοβάται, πλέον δεν ισχύουν.

Ο Κακουμπάβας είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό πριν το παιχνίδι με τον TNT και δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄αυτό, απαντώντας σε κάποιους που αμφισβητούν μέχρι και τον τραυματισμό του.

Χρειαζόταν ένα εύλογο διάστημα μερικών μηνών για να επανέλθει σε καλή κατάσταση και πλέον είναι πανέτοιμος για έναν τέτοιο αγώνα που και ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι είναι πολύ δύσκολος. Ποιος ο λόγος να έλεγε «ναι» ο Κακουμπάβας ενώ θεωρούσε πως δεν είναι έτοιμος; Αποδέχτηκε την πρόταση όταν θεώρησε πως νιώθει καλά.Αυτό θα έκανε κάθε νοήμον αθλητής.

Από την πλευρά του ο Μάρκου φυσικά και έχει το δικαίωμα να κοστολογεί τον εαυτό του όσο νομίζει εκείνος. Είναι επαγγελματίας αθλητής και έχει αυτό το δικαίωμα. Τα 30.000 ευρώ που ζητάει για τα Ελληνικά δεδομένα είναι ένα μεγάλο ποσό. Μεγάλο ποσό είναι ακόμα και τα 10.000 που δεν τα παίρνουν άλλοι αθλητές στην Ελλάδα. Όμως από την στιγμή που το κασέ του είναι αυτό, πάει στα χέρια των διοργανωτών το παιχνίδι.

Η δική μας εκτίμηση είναι πως το μπάτζετ είναι πολύ μεγάλο για το φτάσει Έλληνας διοργανωτής. Δηλαδή αν δεν πέσει ο Μάρκου είναι δύσκολο να γίνει το παιχνίδι. Οι αθλητές στην Ελλάδα μπορεί να αξίζουν πολλά περισσότερα απ’ όσα παίρνουν, δεν τον αμφισβητούμε αυτό. Όμως η μαχητική αγορά δεν έχει χρήματα που να τρέχουν απ’τα μπατζάκια και οι διοργανωτές δεν βγάζουν τόσα πολλά όσα νομίζει το κοινό.

Ο Μάρκου μπορεί να γεμίσει ένα γήπεδο, σε συνδυασμό φυσικά με το κοινό του Μελέτη που είναι επίσης μεγάλο. Αν δεν ενδιαφερόταν ο Μάρκου γι’αυτό το παιχνίδι δεν θα έγραφε ποτέ τίποτα μέσω της προσωπικής του σελίδας. Έριξε το ποσό στο τραπέζι και περιμένει, όπως θα έκανε κάθε σωστός επαγγελματίας αθλητής. Το αν είναι πολλά, ή αν τα αξίζει θα το κρίνουν οι διοργανωτές που θα μπουν στην διαδικασία να τον πληρώσουν. Αν όχι θα μείνουμε με την απορία για το ποιος είναι ο καλύτερος kickboxer στην κατηγορία των 70 κιλών στην Ελλάδα.

*Για τα σχόλια πως οι αθλητές παίρνουν στο UFC περισσότερα χρήματα να υπενθυμίσουμε πως οι συγκεκριμένοι δύο δεν θα παίξουν στην Αμερική αλλά στην Ελλάδα. Κανείς δεν πίεσε τον Μάρκου να παίξει με το ζόρι.

Έγινε η πρόταση, την αρνήθηκε και η ζωή συνεχίζεται. Το Ελληνικό kickboxing είναι σε πολύ καλό επίπεδο, έχει ανάγκη από τέτοια παιχνίδια, αλλά και να μην γίνει υπάρχουν άλλα τόσα που μπορούμε να δούμε.