20/04/2024

Η κατηγορία γυναικών στα 52-58 έχει ντέρμπι- φωτιά

Η νέα σεζόν αναμένεται με περισσότερα event και η προτίμηση στα match up γυναικών έχει ανέβει κατακόρυφα. Τα κιλά στις γυναίκες είναι κάτι το οποίο υπάρχει ευελιξία και ευτυχώς οι επιλογές με τις κορυφαίες από αυτές βγάζουν μεγάλα ντέρμπι… Πάμε να δούμε αυτές τις επιλογές.



Μαρίνα Ζαρογιάννη

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα αυτή την στιγμή στην ομάδα του Ηλία Λάμπρου. Είχε μία καλή περσινή σεζόν με μάχες στο εξωτερικό αλλά και την νίκη επί της Φωτεινής Κρομμύδα. Μία ρεβάνς είναι κάτι επιθυμητό σύμφωνα με τους φανς, όμως υπάρχουν και άλλες επιλογές για την Μαρίνα Ζαρογιάννη όπως η παρακάτω…

Χριστίνα Χάρις Στελλίου

Ίσως η πιο φορμαρισμένη στις κατηγορίες αυτές, έχει το πλεονέκτημα της συνεχής ροής αγώνων ενώ παρά το ότι αγωνίζεται στο Sanda δείχνει ανοιχτή και σε άλλα στυλ όπως το kickboxing, ίσως και στο thai. Προέρχεται από νίκες, έχει καλή ψυχολογία και είναι έτοιμη να μπει στο κόλπο.

Αναστασία Μπλαχούρα

Έχει το ταλέντο και τα περιθώρια εξέλιξης λόγω ηλικίας ώστε να φτάσει ψηλά στις κατηγορίες αυτές. Η αθλήτρια του Νίκου Σφυρίδη έχει αντιμετωπίσει ήδη κάποιες από τις μαχήτριες της κατηγορίας έχοντας μάλιστα πολύ καλές εμφανίσεις.

Κορίνα Παπαχρυσάνθου

Με πολύ… σκόντο στα κιλά θα μπορούσε να παίξει σε αυτές τις κατηγορίες και επειδή είναι δύσκολο να αφήσουμε μία από τις καλύτερες εκτός, την συμπεριλαμβάνουμε στην λίστα. Έδωσε έναν πολύ δύσκολο αγώνα στο Kunlun που την γέμισε εμπειρίες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι πλέον ώριμη σε όλα τα επίπεδα για να πρωταγωνιστήσει.

Κάτια Τσοβγκάν

Εδώ πάμε στα χαμηλότερα κιλά της κατηγορίας, όμως η αθλήτρια του Diamond Camp είναι ποιοτική και ότι παιχνίδι έχει δώσει ήταν καλό ως προς το θέαμα αλλά και το αποτέλεσμα. Το στυλ της είναι στο thai και έχει δώσει παιχνίδια στο εξωτερικό που την δυνάμωσαν και την βελτίωσαν πολύ.

Σοφία Τέσκου

Είναι από τις αθλήτριες που πιστέψαμε πολύ από το ξεκίνημα της, σίγουρα περιμένουμε να την βλέπουμε πιο συχνά αλλά είναι μία δυνατή επιλογή και μην ξεχνάμε πως η Τέσκου υπάρχει εδώ και χρόνια στον χώρο και παρά την ηλικία της έχει μεγάλη εμπειρία.

Χαρά Δημητρούλα

Την ακολουθεί η πολύ καλή εμφάνιση με την Εύη Καραγεωργίου, έχει πάρα πολλούς αγώνες και το καλό της είναι πως προσαρμόζεται στα παιχνίδια, χωρίς να έχει πρόβλημα στο στυλ που θα αγωνιστεί. Είναι πάντα μία δυνατή επιλογή.

Εύη Καραγεωργίου

Είναι ποιοτική και καλή αθλήτρια αρκεί να παίζει στο στυλ της το kickboxing που της πάει πολύ. Με εξαίρεση την ήττα από την Δημητρούλα κερδίζει όλα τα παιχνίδια, ξεχωρίζει για το επιθετικό της στυλ που είναι και το δυνατό της όπλο.

Φωτεινή Κρομμύδα

Δεν ξέρουμε σε ποιο στυλ θα συνεχίσει αν θα είναι αποκλειστικά στο kickboxing η αν θα μείνει στις ΜΜΑ, γενικά είναι μία ικανή αθλήτρια που ξεχωρίζει για το ταλέντο της. Θα ήθελα να την δω σε αγώνα kickboxing με κάποιες από τις παραπάνω, όπως με την Στελλίου ή μία ρεβάνς με την Ζαρογιάννη θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Κωνσταντίνα Καρακατσάνη

Επειδή βάλαμε την Παπαχρυσάνθου παραπάνω αν και παίζει περισσότερα κιλά η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη θα πρέπει να μπει στην λίστα. Είναι μία πολύ δυνατή αθλήτρια είναι στο 1-1, στα μεταξύ τους παιχνίδια και ένα τρίτο ματς δεν θα μας χάλαγε καθόλου.

Δανάη Φινέ

Είναι αρκετό καιρό εκτός δράσης είναι η αλήθεια, αλλά γνωρίζουμε την μεγάλη της αξία. Περιμένουμε την επάνοδο της στα ρινγκ, παίζει συνήθως στο στυλ του kickboxing και πιστεύουμε σε αυτήν.

Λιάνα Χαμηλοθώρη

Παίζει και εκείνη σε χαμηλά κιλά θα ήταν ενδιαφέρον ένα παιχνίδι με την Κάτια Τσοβγκάν αρκεί να τα βρουν στους όρους. Προέρχεται από μία καλή εμφάνιση στην Ιταλία και γενικά είναι μία από τις πιο αξιόπιστες αθλήτριες.

Έρη Παναγούλια

Προέρχεται από μία πολύ δυνατή σχολή όπως οι Blue Dragons και με τρανό παράδειγμα τις αδερφές Πελούμπη βαδίζει στα ίδια χνάρια. Η Έρη Παναγούλια παίζει στα -55 στο Muay Thai και έχει πολλές νίκες στο παλμαρέ της.

Στηρίζουμε τις γυναίκες στα μαχητικά αθλήματα για το μαχητικό  πνεύμα και το ήθος που βγάζουν πάνω στο ρινγκ κάποιες φορές παραπάνω κι από τους άντρες. Αν ξεχάσαμε κάποια αθλήτρια εκ παραδρομής, περιμένουμε τα σχόλια σας για να συμπληρώσουμε την λίστα.