25/04/2024

Ημερα γνωριμίας για το Geobukan Budo Academy Νέου Φαλήρου

Στο Open Day (ημέρα γνωριμίας) θα γίνει μια μικρή γνωριμία με τις τέχνες του Brazilian Jiu Jitsu, Muay thai και Kick boxing,  με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών μας.
Οι φίλου του Geobukan Budo Academy Νέου Φαλήρου θα έχουν την ευκαιρία να μπουν έστω και για λίγο στο τατάμι και να συμμετέχουν γνωρίζοντας από κοντά του  τι σημαίνει, τι είναι, και μια μικρή βιωματική επαφή με κάποιες τεχνικές,  ώστε να μπουν  στον κόσμο των  μαχητικών τεχνών.
Είναι ένα ανοιχτό μάθημα γνωριμίας, εντελώς δωρεάν, που μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας ,σωματικού βάρους και φυσικής κατάστασης.
Από το παρακάτω πρόγραμμα μπορείτε να λάβετε μέρος σε όσες τέχνες επιθυμείτε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

                                                ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2/2014

14:30 – 15:30 Muay thai

με τον Μυάρη Ζαφείρη (Elite team Γιάννης Θεοφάνους)

15:30 – 16:30 Kick boxing

με τον Μυάρη Ζαφείρη (Elite team Γιάννης Θεοφάνους)

17:00 – 18:00 Brazilian Jiu Jitsu

με τον Μπατσινίλα Ηλία (Zenith)

 

Το Open Day θα πραγματοποιηθεί στο Geobukan Budo Academy Νέου Φαλήρου, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Αίθουσα 11 Α’Ορόφου.

Παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη περιγραφή για την κάθε τέχνη ξεχωριστά.

MUAY THAI

Στο Μούι Τάι ο αθλητής χρησιμοποιεί όλα τα μέλη του σώματός του ως αγωνιστικές επιλογές-όπλα. Όπως όλα τα αθλήματα προωθεί τις πνευματικές και φυσικές ικανότητες, αναπτύσσοντας επιπλέον πειθαρχία, ηθική και πνευματική παιδεία. Δεν είναι τυχαία η ανακάλυψη και ραγδαία εξάπλωσή του στην Δύση, γιατί καταφέρνει να συνδυάζει την αθλητική παιδεία με το συναρπαστικό θέαμα στην αγωνιστική του μορφή.

 

 

KICK BOXING

Το kickboxing είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του από την ταϊλανδέζικη πυγμαχία και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του.Στην δεκαετία του 1970 άρχισαν να διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες kickboxing, ενώ το 1977 ιδρύθηκε και η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, η WKA. Το kickboxing χωρίζεται στο ερασιτεχνικά αγωνιστικό στο οποίο οι αθλητές φοράνε προστατευτικά, και στο επαγγελματικό όπου δεν επιτρέπεται η χρήση τους.Υπάρχουν πολλά αγωνιστικά στυλ στο kickboxing και διαβάθμιση σ’αυτά, το full contact, point contact, light contact,kick light, body contact και τα low kicks.

 

BRAZILIAN JIU JITSU

To Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι μια πολεμική τέχνη και ένα μαχητικό άθλημα που επικεντρώνεται στην πάλη και ειδικότερα στη μάχη εδάφους με το σκοπό την εδραίωση μια κυρίαρχης θέσης από την οποία μπορεί να προκληθεί η υποταγή του αντιπάλου. Το σύστημα αποτελεί μια αλλαγμένη εκδοχή του Τζούντο συμπεριλαμβάνοντας τεχνικές από το Ιαπωνέζικο Ζίου Ζίτσου με έμφαση στις τεχνικές εδάφους.