26/04/2024

Εξαιρετική εμφάνιση των Gerontis Fighters στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της WAKO

Από 23 έως 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας kick boxing (WAKO), το επίσημο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ομώνυμου αθλήματος, στην πόλη Γκιόρ της βορειοδυτικής Ουγγαρίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση των Gerontis Fighters. 


«Το πρωτάθλημα αυτό στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού οι συμμετοχές των αθλητών ξεπέρασαν τις 2.000 από 36 κράτη της Ευρώπης, αγωνιζόμενοι ανά κατηγορίες στο στυλ το οποίο διακρίθηκαν.   

Οι εθνικές ομάδες όλων των χωρών, απαρτίστηκαν από τους χρυσούς  διακεκριμένους αθλητές των εθνικών πρωταθλημάτων. Στην διοργάνωση συμπεριλήφθηκαν όλα τα στυλ του kick boxing όπως kick light, light contact, point fighting, K1, forms και musical forms.

Ως επίσημο πρωτάθλημα τέτοιου βεληνεκούς, οι Έλληνες αθλητές εκτός την υπεράσπιση του εθνόσημου μας, είχαν ακόμη ένα σημαντικό κίνητρο για να κατακτήσουν την υψηλότερη θέση πάνω στο βάθρο.

Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, οι αθλητές που καταφέρουν να κατακτήσουν από 1η έως 6η θέση και εφόσον οι κατηγορίες πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, διεκδικούν τα προνόμια που τους παρέχει ο αθλητικός νόμος 2725/99 για την εισαγωγή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας ΤΕΙ ή ΑΕΙ τα οποία επιθυμούν άνευ εξετάσεων (εξαιρούνται σχολές Ικάρων και Ευέλπιδων).    

Οι Gerontis Fighters συμμετέχουν επί πέντε συναπτά έτη σε επίσημες διοργανώσεις της WAKO με την εθνική Ελλάδος. Δύο αθλητές του προπονητή Γεροντή Ιωάννη, έλαβαν μέρος σε αυτό το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τιμώντας το εθνόσημο και τον τόπο μας καθώς αυτή ήταν η μοναδική εκπροσώπηση Κρητικών αθλητών στο εξωτερικό.       

 Πρωτίστως ο έφηβος αθλητής Λιαπάκης Ιωάννης αγωνίστηκε στο Light  Contact -57kg, αντιμετωπίζοντας μία δύσκολη κατηγορία και έναν έμπειρο αντίπαλο, ο οποίος και επικράτησε με μικρή διαφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός αθλητής ήταν πρωτοεμφανιζόμενος σε μία τέτοιου είδους διοργάνωση. Με μία αξιέπαινη προσπάθεια, επιφυλάσσεται για το μέλλον.

Το βάπτισμα του πυρός πήρε και η κορασίδα αθλήτρια Πετούση Μαρίνα, διαγωνιζόμενη στο στυλ Point Fighting στα -32kg. Η πρώτη αθλήτρια από την Κρήτη που σε τόσο νεαρή ηλικία έγινε στέλεχος της εθνικής ομάδας. Η παρουσία της Μαρίνας ήταν άξια θαυμασμού αφού αντιμετώπισε με περίσσιο ζήλο την έμπειρη αντίπαλό της, φτάνοντας σε ισοβαθμία δύο φορές. Στην παράταση επικράτησε η αντίπαλος με μόλις ένα πόντο διαφορά.

Η Ελληνική αποστολή αναχώρησε για την Ουγγαρία με συνολικά 200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 140 αθλητών. Μαζί τους, αξιόλογοι προπονητές και φορείς της πανελλήνιας ομοσπονδίας kick boxing (ΠΟΚ), που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων.

Αυτό το ευχάριστο κλίμα είχε θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των αθλητών καθώς τα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης δικαίωσαν όλη αυτήν την συλλογική προσπάθεια αποκομίζοντας 10 χρυσά, 8 ασημένια και 21 χάλκινα μετάλλια, κατατάσσοντας την εθνική μας ομάδα στην 1η θέση Team Fighting 13-15 ετών και στην 3η θέση Team Fighting 16-18 ετών».