26/04/2024

Δημήτρης Χιώτης: Κάποια λάθη του παρελθόντος θα τα διορθώσω και δεν θα μιλάει κανείς

Μπορεί η μάχη της 20ης Μαΐου με τον Marley Zwanenberg, να είναι σε πρώτο πλάνο για τον Δημήτρη Χιώτη, όμως κάποιες ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος πρέπει να κλείσουν.


Ο αθλητής του Νάσου Αργυρόπουλου δεν συνηθίζει να κρύβει τα λόγια του και μιλώντας στο Fightsports.gr εξηγεί πως βγήκε «κερδισμένος» από τις τελευταίες μάχες στο εξωτερικό, τον εσωτερικό ανταγωνισμό, ενώ μας έκανε και μία εκτίμηση για το μεγάλο ματς Μπιτάκος vs Μάρκου! Αναλυτικά:

Παίζεις στο Muay Thai Grand Prix με ένα δύσκολο αντίπαλο όπως ο  Marley Zwanenberg. Ποια είναι η γνώμη σου για τον αθλητή;

«Θα παίξω σε μία μεγάλη διοργάνωση που έρχεται στην Ελλάδα και θα αντιμετωπίσω τον κορυφαίο Άγγλο στα 77 κιλά. Κάθε αθλητής σε αυτά τα επίπεδα είναι αξιοσέβαστος. Θα δώσω το 100% και ελπίζω να απολαύσουν το παιχνίδι όλοι όσοι θα έρθουν να με δουν και η ζώνη θα μείνει στην Ελλάδα».

Προέρχεσαι από δυνατές μάχης σε υψηλό επίπεδο. Ποιο ήταν το κέρδος σου θεωρείς από αυτά τα παιχνίδια;

«Προέρχομαι από τρεις πολύ δυνατές μάχες στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι αποκόμισα εμπειρίες που τις χρειαζόμουν για να συνεχίσω πιο δυνατός και να πρωταγωνιστήσω στο μέλλον, σε μεγάλες διοργανώσεις.

Η έδρα παίζει τελικά μεγάλο ρόλο, όσο για την Αυστραλία, ήταν ο πρώτος αγώνας στην καριέρα μου που σταμάτησα, αλλά οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για να αποδώσω, πόσο μάλλον για να πάρω τον τίτλο.

Ολλανδία έπαιξα με μεγάλη διαφορά κιλών, παρόλα αυτά από τους πέντε γύρους, κέρδισα καθαρά τους τέσσερις.

Στην Ρωσία έπαιξα σε πολύ ψηλό επίπεδο, με κορυφαίο αθλητή και πάλι το παιχνίδι, αν ήταν στην Ελλάδα θα το είχα κερδίσει, που σημαίνει ότι είμαστε κοντά στον στόχο μας και ψάχνουμε το κάτι παραπάνω στην απόδοση μου, για να μην πηγαίνουν τα παιχνίδια στους κριτές».

Σε έχω ρωτήσει ξανά αλλά είναι κάτι το οποίο ρωτάει και ο κόσμος. Ποιοι είναι οι Έλληνες αθλητές που θα ήθελες να παίξεις κι αν θα ήθελες μέσω του Fightsports να κάνεις κάλεσμα σε κάποιον;

«Δεν κρύβομαι παίζω αν χρειαστεί με όλους ξανά. Τους έχω κερδίσει όλους και θα το κάνω ξανά. Αν έχω σοβαρές προτάσεις. Κάποια λάθη που έγιναν στο παρελθόν, θα έρθει η ώρα που θα τα διορθώσω και τότε δεν θα μιλάει κανείς».

Θέλω την γνώμη σου για το μεγάλο παιχνίδια Μπιτάκος- Μάρκου. Ποιον θεωρείς φαβορί και πως το βλέπεις;

«Στο κλουβί δεν υπάρχει φαβορί. Το κλουβί είναι απρόβλεπτο. Αυτή την περίοδο κάνω μαζί με τον Μπιτάκο προπόνηση και τον βλέπω πως παρά την ηλικία του, είναι στην μεγαλύτερη φόρμα!

Ο Μάρκου είναι ταλαντούχος αθλητής αλλά από την ώρα που βγήκε από την φυλακή, όλα τα παιχνίδια του είναι με βατούς αθλητές. Πιστεύω ότι σε αυτή την μάχη θα δυσκολευτεί γιατί ο Σταμάτης αποδεδειγμένα στα δύσκολα παιχνίδια, έχει την ψυχή να αποδίδει καλά».