25/04/2024

Δημήτρης Μπουρουτζούδης: Να αποδείξω στο Adrenaline Explosion πως οι Βορειοελλαδίτες είναι καλοί μαχητές

Άλλος ένας γνωστός Βορειοελλαδίτης μαχητής μπαίνει στην κάρτα του Adrenaline Explosion στις 27 Οκτωβρίου.


Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Μπουρουτζούδης στο επίσημο σάιτ του promotion.

Ποια είναι η ουσία του πρωταθλητισμού;

«Αυτός που κάνει πρωταθλητισμό έχει στόχο να βελτιωθεί ο ίδιος έτσι ώστε να ανταγωνιστεί άλλους και να διακριθεί.  Η ουσία του πρωταθλητισμού οπότε, είναι η επιθυμία του αθλητή να φτάνει στα όρια του και πολλές φορές να τα ξεπερνάει κιόλας. Αυτό συνεπάγεται με τις θυσίες και τις ώρες προπόνησης που θα κάνει ο εκάστοτε αθλητής για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο».

Ποιος είναι ο στόχος σου που ακόμα συμμετέχεις σε αγώνες;

«Είναι πολύ δύσκολο πλέον να προπονείσαι και εσύ και να προπονείς αθλητές, τόσο αυτούς που κάνουν απλό αθλητισμό όσο και αυτούς που ακολούθησαν το κομμάτι του πρωταθλητισμού. Αυτό απαιτεί πολύ χρόνο, αφοσίωση σε αυτό που κάνω και θυσίες από την προσωπική μου ζωή. 

Στόχος μου είναι να ξεπεράσω τα όρια μου, να αποδείξω ότι είμαι ακόμα ενεργός αθλητής μετά από αποχή λόγω κάποιων τραυματισμών και φυσικά να αναδείξω το Titanes fight club την σχολή που προπονώ».

Από την διοργάνωση Adrenaline Explosion, ποιες είναι οι προσδοκίες σου;

«Το Adrenaline Explosion είναι μια νέα διοργάνωση που ήρθε να θέσει ψηλά τον πήχη στις διοργανώσεις των μαχητικών αθλημάτων και συγκεκριμένα στη βόρεια Ελλάδα.

Σαν προπονητής σίγουρα προσδοκώ να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και να δώσει κίνητρο στο να ασχοληθούν και νέοι αθλητές με τα μαχητικά αθλήματα.

Σαν αθλητής προσδοκώ ότι με την προβολή τη δική μου καθώς και με άλλων πολύ σπουδαίων αθλητών της βόρειας Ελλάδας θα δώσουμε ένα καλό θέαμα στον κόσμο και θα αποδείξουμε πως και εδώ στην βόρεια Ελλάδα υπάρχουν αξιόλογοι αθλητές επιπέδου που δυστυχώς χάνουν πολλές ευκαιρίες επειδή δεν είναι στην Αθήνα όπου γίνονται μόνο εκεί μεγάλες διοργανώσεις.

Οπότε σαν αθλητής και σαν προπονητής καλώ τον κόσμο να έρθει να στηρίξει το Adrenaline Explosion για να υπάρξει κίνητρο να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις και στην πόλη μας».

Ασκείς την ιδιότητα του προπονητή, τι θα συμβούλευες κάποιον νέο που θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του πρωταθλητισμού;

«Κάτι που λέω και στους μαθητές μου… Ότι κάνω πρωταθλητισμό δεν σημαίνει βγαίνω πρώτος, αλλά δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να βγω πρώτος. Δεν σημαίνει νίκη με κάθε τίμημα και δεν σημαίνει ότι θα ζεις μετέπειτα αποκλειστικά από αυτόν, όπως πιθανώς πιστεύουν πολλοί.

Πάντα ο πρωταθλητισμός πρέπει να είναι ισορροπημένος και οι μικρές ηλικίες πρέπει  να δίνουν έμφαση και προτεραιότητα στο σχολείο και τα μαθήματα τους γιατί πρωταθλητισμός χωρίς υγιή νου δεν συμβαδίζουν».

Πότε θεωρείς είναι η κατάλληλη στιγμή για έναν αθλητή να αποσυρθεί;

«Αυτή είναι μια καλή ερώτηση και θα σου απαντήσω πως Δύσκολα σταματάς κάτι που αγαπάς. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που χρειάζεται να ζυγίσει ένας αθλητής για να πάρει αυτή την απόφαση.

Σίγουρα η απόφαση είναι πάρα πολύ δύσκολη για έναν αθλητή, ειδικά αν έχει πολύ μεγάλη διαδρομή και αγαπάει αυτό που κάνει.  Συνήθως η απόφαση αυτή παίρνεται πιο εύκολα μετά από κάποιον τραυματισμό που δεν σου επιτρέπει να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι στο επίπεδο που ήσουν και πριν».