27/04/2024

«Γύρισαν με το κεφάλι ψηλά»

Το Σάββατο, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2017 έπεσε η αυλαία για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα kick boxing το οποίο διεξήχθη στα Σκόπια. Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Gerontis team. 


«Ο Γεροντης Γιάννης προπονητής πολεμικών τεχνών συμμετείχε για 3η χρονιά στο πρωτάθλημα, με συνολικά τρεις αθλητές του, γεγονός ευχάριστο για τα δεδομένα του νησιού μας καθώς δεν υπήρχε καμία άλλη εκπροσώπηση από την Κρήτη για 3ο συνεχόμενο έτος.

Το πανευρωπαϊκό έλαβε χώρα από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου και αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ένα από τα πολυπληθέστερα πρωταθλήματα στην ιστορία του αθλήματος. Το kick boxing είναι μια από τις πιο διαδεδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως με το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης να βρίσκεται στο στόχαστρο από κάθε αθλητή που θέλει να διεκδικήσει μια ικανοποιητική θέση πάνω στο βάθρο αλλά και τα πολυπόθητα προνόμια του αθλητισμού.

Όπως μόρια για τις εισαγωγικές εξετάσεις και το «άνευ εξετάσεων δηλαδή την εισαγωγή σε οποιαδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα χωρίς την διαδικασία συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις. Στιγμές πάθους, έντασης, δύναμης, αγωνίας, απογοήτευσης και χαράς ήταν αυτές που βίωσε συναισθηματικά η εθνική μας ομάδα.

Προπονητές, αθλητές, διαιτητές και γονείς. Η εισαγωγή της ελληνικής μας σημαίας στο στάδιο σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας ιδιαίτερα στην ομάδα του κ. Γεροντη η οποία παρακολούθησε τον αθλητή  Ηλιάκη Λευτέρη να είναι ένας από τους τρεις εκλεκτούς αθλητές με την καλύτερη επίδοση του έτους 2016 με το χρυσό του μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιρλανδίας συνοδεύοντας την γαλανόλευκη σημαία στον αγωνιστικό χώρο για την τελετή έναρξης του πρωταθλήματος.

Η πρώτη μέρα αγώνων βρήκε τον αθλητή Στρατηγακη Ελευθέριο ως πρωτοεμφανιζόμενο να δίνει μια πραγματική μάχη για την διεκδίκηση της νίκης. Η πίεση που ασκεισε στον αντίπαλο του ήταν αξιοθαύμαστη αφού τον έφερε αρκετές φορές σε αδιέξοδο.

Όμως η διαφορά επτά κιλών υπέρ του αντιπάλου στάθηκε εμπόδιο για τον Λευτέρη. Μετα από επιδέξιες εμφανίσεις κατάφερε να πάρει την 9η θέση στην Ευρώπη και να καταφέρει να είναι στην πρώτη 10αδα του αγωνίσματος .

Με το δεξί πραγματοποίησε τη δική του εμφάνιση ο Λευτέρης Ηλιάκης στον πρώτο του αγώνα. Μετά από μια σκληρή μάχη επικράτησε του Ρουμανου πρωταθλητή δίνοντας ανάσα αισιοδοξίας και χαράς στην εθνική μας ομάδα. Με πείσμα και προσήλωσή σε όλους τους αγώνες έφτασε στη φάση των ημιτελικών για την εισαγωγή στα μετάλλια όπου ήρθε αντιμέτωπος με τον Ιταλό πανευρωπαϊκό πρωταθλητή Rega Francesco. Μετά από αξιοθαθαυμαστους αγώνες ο Λευτερης πέτυχε τον στόχο του κατακτώντας την 5η θέση στην Ευρώπη.

Το 2016 ο Λευτέρης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της wako στην Ιρλανδία όπου εκτός την φετινή του επιτυχία κατέκτησε τα εισαγωγικά του μόρια και το άνευ εξετάσεων για την σχολή ΤΕΦΦΑ εφόσον εφόσον με το χρυσό μετάλλιο διακρίθηκε με την πρώτη θέση παγκοσμίως. Έπειτα ήρθε η σειρά του πανευρωπαϊκού πρωταθλητή στο taekwondo Τζανιδη Ανδρέα.

Τις μάχες του θα τις ζήλευε ακόμη και ο πιο έμπειρος αθλητής καθώς προχώρησε μέχρι τον αγώνα   με τον Τούρκο αντίπαλο του που ήταν δύσκολος. Αξιοθαύμαστη τεχνική και εγρήγορση διέθετε ο πρωτοεμφανιζόμενος Ανδρέας σε όλη τη διάρκεια όμως ηττήθηκε στα προημιτελικά τελευταία στιγμή κατακτώντας την 6η θέση στην Ευρώπη.

Ο προπονητής των αθλητών Γεροντης Γιάννης συνεχάρη όλα τα παιδιά καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία kick boxing,  τον πρόεδρο κ. Τριανταφύλλου Μιχαήλ και τον αντιπρόεδρο κ. Μαυρομάτη Αντώνιο και ολο το Δ.Σ. Τέλος ένα ξεχωριστό ευχαριστώ εξέφρασε για την Περιφέρεια Κρήτης,  τον δήμο Χερσονήσου και τις ακτοπλοϊκές γραμμές ΑΝΕΚ LINES & SUPERFAST FERRIES για την στήριξη των gerontis fighters όλο αυτό το διάστημα!

Γυρίζουν με το κεφάλι ψηλά και βάζουν τα δυνατά τους για μια πολλά υποσχόμενη σεζόν . Συγχαρητήρια σε όλους».