26/04/2024

Γρηγόρης Μάλλιος: «Ο Στέλιος είναι φουλ προετοιμασμένος για Gladiators»

Ο Γρηγόρης Μάλλιος, προπονητής του νεαρού Στέλιου Παπαδόπουλου που προέρχεται από νίκη σε αγώνα ρεβάνς κόντρα στον Claudiu Badoi από τη Ρουμανία, στα πλαίσια του «The Battle» που έγινε πριν από τρεις εβδομάδες, μίλησε αποκλειστικά στο fightsports.gr για τους επόμενους στόχους του πολλά υποσχόμενου μαχητή. Νέος στόχος της ομάδας είναι η νίκη που θα συνοδευτεί και με καλή εμφάνιση στο επικείμενο «Gladiators 8» του Τάσου Τσάλα που θα γίνει στις 12 Απριλίου στη Χαλκίδα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο ερώτημα που θέσαμε στον Γρηγόρη Μάλλιο ήταν σχετικό με τις γκρίνιες των Ρουμάνων όσον αφορά τη διαφαινόμενη νίκη του Στέλιου Παπαδόπουλου:

«Όντως, την επόμενη μέρα η ρουμάνικη πλευρά υποστήριξε ότι το παιχνίδι κέρδισαν αυτοί και αδικήθηκαν με την τελική απόφαση των κριτών. Αυτό, το πήραν τα sites της χώρας και το έγραψαν σαν άποψη δικοί τους και χωρίς να έχουν δει ζωντανά ή σε βίντεο το παιχνίδι. Όταν έλαβα τον αγώνα στα χέρια μου το έστειλα αμέσως στην αντίπαλη γωνία, όπως και στα Μέσα και όλοι τους αποδέχτηκαν τελικά ότι η νίκη ήταν του Στέλιου. Πάνω στην ένταση μιας μάχης πολλές φορές δεν μπορούμε να δούμε καθαρά ιδίως όταν το παιχνίδι είναι κοντινό στα σημεία. Η νίκη του Παπαδόπουλου ήταν πεντακάθαρη με 2-1 στους γύρους. Το θέμα είναι ξεκάθαρο πλέον και δεν χρειάζεται πλέον να αναφερόμαστε σε αυτό». 

Μετά τη νίκη προ τριών εβδομάδων το δίδυμο ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση της Χαλκίδας και συγκεκριμένα στο event που διοργανώνει ο Τάσος Τσάλας στις 12 Απριλίου. Σε τι επίπεδο βρίσκεται η προετοιμασία του Παπαδόπουλου, απαντάει ο Γρηγόρης Μάλλιος:

«Είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι και προερχόμαστε από full κατάσταση από τον αγώνα στο The Battle τρεις εβδομάδες πριν. Τώρα, διατηρούμαστε στο ίδιο επίπεδο».

Άραγε τα σύνορα της Ελλάδας έχουν… μικρύνει κιόλας για το ταλέντο του Στέλιου;

«Ο Στέλιος, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες μαχητές είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε διοργάνωση του εξωτερικού. Μια απόδειξη των όσων λέω είναι και η πρόσφατη συγκομιδή νικών στο Enfusion του Δουβλίνου. Το επίπεδο έχει ανέβει και αυτό οφείλεται σε παιδιά σαν τον Παπαδόπουλο». 

Η συνεργασία του Στέλιου Παπαδόπουλο με τον Γρηγόρη Μάλλιο και τη «Mallios Team» μετράει μερικούς μήνες. Η συζήτηση με τον Γρηγόρη θα μας βοηθούσε να μάθουμε πως εξελίσσεται το ταλέντο του νεαρού μαχητή ο οποίος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για επιτυχίες στο εξωτερικό:

«Ο Στέλιος ήταν ήδη ένας ολοκληρωμένος αθλητής όταν εντάχθηκε στην ομάδα μας. Ο κύριος Σωκράτης Καραΐτης για μία ακόμη φορά είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική δουλειά. Αυτό που άλλαξα μέχρι τώρα πάνω στον Παπαδόπουλο ήταν ο τρόπος που αμύνεται, όχι γιατί ήταν λάθος, αλλά γιατί προσπαθώ να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού του ξεκινώντας από την άμυνα. Αυτό το πράγμα φάνηκε στο ματς με τον Badoi, αφού ο Ρουμάνος σε τρεις γύρους κατάφερε να περάσει μόνο 2 – 3 σημεία, καθαρά! Τα υπόλοιπα που αλλάζουμε δεν θα σας τα πω. Θα τα διαπιστώσετε την ώρα του αγώνα με τον επόμενο αντίπαλο στο Gladiators».