26/04/2024

Γιώργος Τσέλης: Ο Ζαμπίδης είναι η ιστορία του Kickboxing!

O Γιώργος Τσέλης αναδεικνύει έμπρακτα την δουλειά του, μέσω της Μαρίας Πανταζή, η οποία στο χώρο έχει κάνει πολλά, ωστόσο εκείνος είναι το μυστικό της επιτυχίας της. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για τον Μιχάλη Ζαμπίδη τον οποίο είχε συναθλητή στην Εθνική πυγμαχίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο… αύριο του ελληνικού Kickboxing.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του στο Fightsports. gr:

Γιώργο είναι τιμή μας και σε καλωσορίζουμε στο Fightsports.gr.  Πως είδες την προσπάθεια του Μιχάλη στο Κ-1 World Max;
 Ο Μιχάλης είναι καταξιωμένος. Υπήρξαμε συναθλητές στην πυγμαχία. Είναι ένας αξιόλογος αθλητής και η ζωντανή ιστορία του Kickboxing. Aν δεν υπήρχε δεν θα ξέραμε το άθλημα όπως είναι. Ήταν πάντα ένα μεγάλο ταλέντο που ανέδειξε το άθλημα. Η πορεία του δείχνει ποιος είναι. Είναι επίσης καταπληκτικός άνθρωπος…
Πως είδατε τους αγώνες στο Κ-1;
Ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και μόνο που έγινε στην Ελλάδα είναι ξεχωριστό. Κάποιοι ξεχώρισαν και το είδαμε στα αποτελέσματα…
Πως κρίνεις την απόδοση της Μαρίας στην Γαλλία;
Δεν ήμουν από κοντά να την δω κι αυτό ίσως της στοίχισε. Θέλω να δω το βίντεο όμως. Αν ήμασταν μαζί πιστεύω ότι θα ήταν διαφορετικά. Είναι πάντως μία εκπληκτική αθλήτρια και έχει βελτιώσει την τεχνική της. Όσον αφορά την επιλογή της Πόντικα, ήταν δική της. Της είπα να βρει κάποιον που θα την καλύπτει, δεν θα της έλεγα ποιον να πάρει μαζί της.
Η Ελλάδα τελικά έχει ταλέντο;
Ταλέντα υπάρχουν πολλά και ανερχόμενοι επίσης. Πάντα βέβαια υπήρχε η κρίση. Είναι αδικημένο πολύ αυτό το άθλημα οικονομικά κι αυτό δεν βοηθάει την ανάπτυξη του. Αυτοί που κατεβαίνουν στους αγώνες για μένα είναι ήρωες. Τα κέρδη είναι πολύ λίγα..
Ο προσωπικός σας στόχος;
Να πηγαίνει η Μαρία καλά στους αγώνες της. Να βγάλει αυτό που μπορεί και να κάνει την διαφορά.  Έχει όλα τα προσόντα και το γονίδιο να κάνει την διαφορά. Με την όρεξη, τη σωματοδομή, την προπόνηση και το πάθος της είναι σαν να ξεκινάει τώρα. Και να ξέρετε πως η Πανταζή έχει πολύ μέλλον και θα συνεχίσει για καιρό ακόμα, διότι μπορεί.