28/03/2024

Γιώργος Νερομυλιώτης: Ο κόσμος στράφηκε στα μαχητικά γιατί γυμνάζεται ολοκληρωτικά

Eπικεφαλής του γυμναστικού συλλόγου «Το λιοντάρι του Πειραιά» (Porto Leone), ο Γιώργος Νερομυλιώτης μιλάει αποκλειστικά στο Fightsports.gr για τους επόμενους στόχους του ως προπονητής, τα μαχητικά στην Ελλάδα και την πορεία τους.


Αρχικά τοποθετήθηκε για τα μαχητικά δρώμενα στην χώρα μας:

«Τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα πάντα είχαν πολύ δυνατούς αθλητές ακόμα και τα πέτρινα χρόνια, όταν δεν ασχολείτο πολύς κόσμος.Εγώ ξεκίνησα το 1990 και τότε το kickboxing δεν το ήξερε σχεδόν κανείς.

Τότε υπήρχαν σκληροί αθλητές, αλλά δεν υπήρχε υποδομή να αναδειχτούν τα προσόντα τους. Σήμερα πλέον τα μαχητικά αθλήματα είναι μόνιμα σε άνοδο».

Όσον αφορά την στροφή του κόσμου στα μαχητικά αθλήματα ο Νερομυλιώτης μας έδωσε την δική του ερμηνεία:

«Ζούμε σε μία εποχή εγκληματικότητας που έχει φτάσει στα ύψη. Ο κόσμος έχει καταλάβει πως ασχολούμενος με τα μαχητικά αθλήματα, θα γυμναστεί ολοκληρωμένα και θα αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι κορυφαίος τρόπος εκτόνωσης που το έχει ανάγκη ο κόσμος».

Ο κόουτς που προέρχεται από το Shidokan Karate ρωτήθηκε για την είσοδο του σπορ στους Ολυμπιακούς αγώνες και σχολίασε σχετικά:

“Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό και θα δούμε τα αποτελέσματα στο μέλλον, με την ανάδειξη του. Θεωρώ ότι θα ασχοληθεί πολύς κόσμος στην πορεία, ιδιαίτερα μικρά παιδιά».

Για τον στόχο της σχολής ο Νερομυλιώτης τόνισε:

«Στόχος της σχολής είναι πάνω απ’ όλα να γυμναστεί ο κόσμος, να μάθει πολεμικές τέχνες και να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του. Μελλοντικός στόχος είναι να βγάλει πρωταθλητές που θα παίξουν στο εξωτερικό».

Τέλος για τους μαχητές που ξεχωρίζει κατέληξε:

«Ξεχωρίζω πολλούς μαχητές, δεν θέλω όμως να αναφερθώ γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμα που δεν τους δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους. Δυστυχώς η Ελλάδα μας δεν είναι η χώρα που ψάχνει και αναδεικνύει ταλέντα. Φανταστείτε αν το κάνουμε, τι θα πετύχουμε».