25/04/2024

Γιώργος Αρμάγος: Ο Μάρκου έχει ξεμπερδέψει από Ελλάδα εδώ και χρόνια!

johnys-personal-training

Ο προπονητής του Φλοριάν Μάρκου, αλλά και άλλων αξιόλογων μαχητών όπως ο Χρήστος Πλασάρης και ο Ρόμπερτ Ογκανεσιάν, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που παραχώρησε, μίλησε αποκλειστικά στο Fightsports.gr, για όλα τα θέματα που «καίνε» το Ελληνικό μαχητικό κοινό.

Τι θα γίνει με Φλοριάν- Κακουμπάβα; Ποιο είναι το μυστικό του Armagos team που όλοι οι δάσκαλοι παραδέχονται πλέον το έργο του; Όλα αυτά θα απαντηθούν παρακάτω από τον πρωτομάστορα Γιώργο Αρμάγο. Αρχικά ο κόουτς μίλησε για την δουλειά που γίνεται στην ομάδα.

«Σας ευχαριστώ που μου δίνεται τον λόγο να μιλήσω για την ομάδα μου, Armagos Team. Η προπονητική καριέρα μου έχει ξεκινήσει 22 χρόνια πριν. Οι επιτυχίες της σχολής είναι πολλές που δεν γνωρίζει ο κόσμος, γιατί τα τελευταία χρόνια, άρχισαν να προβάλλονται πολύ μέσω του ίντερνετ. Από τα πρώτα χρόνια με την βοήθεια των αδερφών μου, οι επιτυχίες άρχισαν να έρχονται στο kickboxing. Πολλά Πανελλήνια πρωταθλήματα, που είχαμε συμμετάσχει και ήμασταν στις πρώτες θέσεις.

Το 2002 βγήκαμε πρώτος σύλλογος και πρωταθλητής στην γενική βαθμολογία όλων των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα και στο στυλ της πυγμαχίας. Πέρασαν μεγάλοι αθλητές όπως ο Μιχάλης Ζιβάτκοβ, ο Εντουαρτ Γιακουμποβ, Κακαρικος Βασίλης , Αρμαγος Μανώλης , Κιρσανίδης Αλεξανδρος και πολλοί  άλλοι, που θα χρειαστούν σελίδες για να τους αναφέρω.

Το κλίμα στην σχολή είναι πολύ φιλικό, είμαστε τρεις προπονητές με πολλά τμήματα, όλη την μέρα σχεδόν, προσηλωμένοι στην δουλειά με επαγγελματισμό. Δεν κοιτάμε αν ο αθλητής είναι μικρός ή μεγάλος, αν θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, ή απλά προπόνηση. Εμείς τον βοηθάμε με σοβαρότητα και προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», ήταν τα πρώτα λόγια του Αρμάγου, που μετά αναφέρθηκε στο φαινόμενο Μάρκου και πως τον ξεχώρισε.

«Ο Φλοριάν από τα πρώτα χρόνια που ήρθε στην σχολή, μικρό παιδί, μας είχε δείξει τις προθέσεις του, αφού κέρδισε αθλητές όπως ο Πόποβιτς, Νικολαϊδης, με διαφορά ηλικίας από αυτόν, μέχρι και δέκα χρόνια. Η φυσική κατάσταση και η τεχνική βελτιώνεται, η καρδιά ενός λιονταριού όμως, που έχει ο Φλοριάν, πιστεύω δεν μπορείς να την βρεις εύκολα, ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε όλο τον κόσμο.

Οι αγώνες δεν τον αγχώνουν, αντιθέτως τον χαροποιούν, δεν φοβάται κανέναν με αποτέλεσμα να βγάζει στο ρινγκ τις καλύτερες επιδόσεις και να φέρνει τα τρομερά αποτελέσματα που ξέρετε. Η αρχή έγινε με τον Stevelmans, η συνέχεια θα γίνει με τον Hassan Mouharet στο Armagedon 17 Δεκεμβρίου στο Ιβανώφειο τις Θεσσαλονίκης και τα υπόλοιπα δεν μπορώ  να τα αποκαλύψω».

Δυνατός ο Ογκανεσιάν, αστείρευτες δυνάμεις ο Πλασάρης

Η συνέχεια της συνέντευξης κάνοντας μία παρένθεση για τον Φλοριάν Μάρκου, ανήκε στα άλλα δύο μεγάλα ονόματα της σχολής τον Ρόμπερτ Ογκανεσιάν και τον Χρήστο Πλασάρη. Για τον πρώτο ο κόουτς ήταν εγκωμιαστικός.

«Ο Ρομπερτ Ογκανεσιάν είναι πολύ δυνατός και πολύ τεχνίτης , πιστεύω τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά λόγω τύχης. Αν σκεφτείτε ότι με τον Μανωλά έχασε τον αγώνα, που ήταν πολύ κοντά στα σημεία, αλλά στο δεύτερο γύρο ο Μανώλας σταμάτησε για πάνω από ένα λεπτό δήθεν, για αντικανονικό χτύπημα…Βάλτε το βίντεο και δείτε αν ήταν αντικανονικό, ή ήταν στα πλευρά .

Κανονικά έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας με Κ.Ο υπέρ του Ρόμπερτ. Στον αγώνα με τον Σκαφιά το χτύπημα που έδωσε ο Σκαφιάς και σταμάτησα τον Ρομπερτ για να τον προστατεύσω, ήταν με τον πήχη του χεριού του και όχι με το γάντι, σε σημείο που έσπασε ο  πήχης του. Δεν πειράζει όμως δεν πτοείται … θα γυρίσει ο τροχός», ανέφερε ο προπονητής του Ογκανεσιάν, ενώ και για τον Πλασάρη έσταζε μέλι.

«Ο Χρήστος είναι ένας αθλητής με αστείρευτες δυνάμεις. Είναι ο καλύτερος αθλητής στις ΜΜΑ στα 70 κιλά στην Ελλάδα, με δυνατούς αγώνες στο εξωτερικό.Η κορυφαία στιγμή ήταν ο τελευταίος αγώνας στο Καζακστάν που πήρε την Ευρασιατική ζώνη μέσα στην χώρα τους, με δυνατά κροσέ και υποταγή. Είναι ο μόνος Έλληνας αθλητής που έχει ζώνη στο εξωτερικό και αυτό δείχνει πόσο ξεχωριστός είναι».

Στην συνέχεια ρωτήσαμε τον Γιώργο Αρμάγο αν μετά από ένα παιχνίδι με τον Μελέτη Κακουμπάβα, ο Μάρκου θα έχει ξεμπερδέψει με τους μαχητές από Ελλάδα.

«Ο Μάρκου έχει ξεμπερδέψει από Ελλάδα πολλά χρόνια πριν, απλά δεν μπορούν κάποιοι να το συνειδητοποιήσουν . Εγώ ήμουν σίγουρος ότι το ματς δεν θα γίνει και του το είχα πει απ’ την πρώτη στιγμή του Φλοριάν. Οι στόχοι του είναι να παίζει με τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο, Roοsmalen, Petrosian, Buakaw. H αρχή έγινε με Stevelmans».

Τέλος ο κ. Αρμάγος αναφέρθηκε στον στόχο της ομάδας του που δεν είναι άλλος από το να βγάζει πρωταθλητές με ήθος.

«Ο στόχος της ομάδας μας με την αγάπη μας προς το άθλημα, είναι να μπορούμε να βγάζουμε αθλητές και πρωταθλητές με ήθος με σεβασμό και αλληλεγγύη . Να διοργανώνουμε ένα με δυο αγώνες τον χρόνο με παγκόσμιους τίτλους και να αναδεικνύονται νέα ταλέντα».

open-international-fight-club-banner-600x120