24/04/2024

Γιατί το 2016 θα είναι η χρονιά των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα!

Το 2012 όταν ξεκινούσε το εγχείρημα του Fightsports.gr με ένα προϊόν, μέχρι τότε σχετικά υποβαθμισμένο όπως οι πολεμικές τέχνες, κανείς δεν περίμενε πως θα ξεκινούσε παράλληλα και η ακμή τους. Σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε, έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο, όπου μεγάλοι αθλητές έρχονται για σεμινάρια, εγχώριες διοργανώσεις είναι στα πρότυπα του εξωτερικού και το θέαμα είναι 100% αναβαθμισμένο.

Ήμουν πάντα από αυτούς που αισιοδοξούσαν, ακόμα κι όταν κάποιοι συνάδελφοι φώναζαν πως μετά την απόσυρση του Μιχάλη Ζαμπίδη, δεν υπάρχει μέλλον, εγώ πίστευω πως οι Έλληνες αθλητές έχουν ακόμη πολλά να δώσουν, διότι η βιομηχανία των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες(μάνατζερ, εταιρίες, promoter, φανς) που συμβάλλουν για να γίνει κάτι καλό.

Η χρονιά ξεκίνάει με τους καλύτερους οιωνούς, αν τα βάλει κανείς κάτω. Ήρθε ο Buakaw στην Ελλάδα πριν από ένα μήνα για σεμινάριο, κι αυτή είναι πραγματικά μία μεγάλη επιτυχία που πιστώνεται ο Μάριος Μπαρμπατσάς. Το Gods of War του Στέλιου Πολίτη, πήγε περίφημα όμως το κερασάκι στην τούρτα ήταν πως κατάφερε να φέρει την WLF στην Ελλάδα τον Απρίλιο. Μιλάμε για να ένα promotion που παίζει μπάλα με τεράστια ποσά.

Η Γεωργία Μπιτάκου έκανε πράξη την μεγάλη επιθυμία του Ελληνικού κοινού. Να δει το Κακουμπάβας- Μάρκου στο No Limits και αυτό είναι επίσης μια τεράστια επιτυχία, διότι τα Ελληνικά ντέρμπι με μεγάλα ονόματα τέτοιου επιπέδου, δύσκολα τα κλείνει κάποιος.

Μαθαίνουμε πως και ο Giorgio Petrosyan μπορεί να έρθει στην Ελλάδα για σεμινάριο χάρη στον Γιάννη Θεοφάνους σύντομα.

Το μεγάλο γεγονός πάντως του μήνα είναι πως το FFC με συμβολή του Χρήστου Παπαναγιώτου που έρχεται στην Ελλάδα και φέρνει μπροστά στο Ελληνικό κοινό τον Robin Van Roosmalen. Έχω ξαναπεί πως είναι ίσως το μεγαλύτερο όνομα μαζί με τον Andy Souwer που έχει έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί. Η επιτυχία όμως έγκειται και στο γεγονός ότι θα παίξει με τον Έλληνα Αθηνόδωρο Μιχαηλίδη.

Πυγμαχικές διοργανώσεις όπως το Boxing Prive και το Star Boxing θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του είδους, ενώ ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος πάντα επιφυλάσσει δυνατά τουρνουά όπως το ερχόμενο Urban στο οποίο συμμετέχουν μεγάλα ονόματα.

GFC και Cage Survivor ποντάρουν στην ποιότητα τους, με το πρώτο promotion να φέρει το όνομα της κορυφαίας ΜΜΑ διοργάνωσης στην Ελλάδα, οπότε αναμένουμε σύντομα μεγάλα πράγματα, ενώ και η διοργάνωση που εδρεύει στον Ασπρόπυργο έχει κάνει άλματα προόδου, είναι συνεπής και ικανοποιεί το απαιτητικό κοινό των μαχητικών αθλημάτων.

Τέλος ο δίαυλος επικοινωνίας του Fightsports.gr με τον Ντένι Λεωνίδη και την Ρωσία, άνοιξε την πόρτα σε αθλητές όπως τον Κακουμπάβα και τον Χατζηχρόνογλου για να αγωνιστούν εκεί, ενώ από πλευράς μας έχουν προταθεί ήδη και άλλοι αθλητές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρούμε πως η χρονιά αυτή θα είναι η καλύτερη των τελευταίων τεσσάρων χρόνων για τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα.