28/03/2024

Γιατί να Ξεκινήσω Kick Boxing;

Θέλω να ξεκινήσω να γυμνάζομαι. Οι λόγοι πάρα πολλοί. Πήρα κιλά ή θέλω να πάρω κιλά, μου το επέβαλε ο γιατρός, ζηλεύω την/τον γείτονα που έκανε κορμάρα, καιρός να ξεκολλήσω από τον καναπέ, θέλω να βγώ από το σπίτι κλπ.

Γυμναστική με βάρη, τρέξιμο, ποδόσφαιρο ή 5Χ5, μπάσκετ, ποδήλατο ή πιο εξεζητημένες όπως πεζοπορία – ορειβασία, cross fit, χορός, κολυμβητήριο και δεκάδες άλλες δραστηριότητες, γνωστές ή λιγότερο διαδεδομένες στριφογυρίζουν στο μυαλό μου ως υποψήφιες. Kick Boxing; Για όνομα του Θεού!

Εγώ Kick Boxing;

(Περνά ένα μικρό διάστημα σκέψεων, εικόνες και συζητήσεις, βίντεο και τύπος).  Θυμάμαι στην τηλεόραση εκείνον τον Ζαμπίδη που έριχνε ξύλο. Αλλά έτρωγε κιόλας και μάτωνε.

Αλλά θυμάμαι και τον Γιώργο τον φίλο μου που ξεκίνησε στα τριανταπέντε του και τώρα έγινε άλλος άνθρωπος. Και τη Μαρία τη γειτόνισσα, που κουραζόταν κάθε μέρα στις προπονήσεις άλλα έγινε πρωταθλήτρια και μπήκε στη Γυμναστική Ακαδημία χωρίς εξετάσεις.

Και τους μικρούς μπόμπιρες που κάθε απόγευμα περνάνε με τα γάντια τους και τον εξοπλισμό τους κάτω από το σπίτι μου, όλο κέφι και χαρά στο δρόμο για τη σχολή τους.

Μήπως να ρωτήσω κανέναν ειδικό;

Και που θα βρώ; Εδώ όλοι δηλώνουν προπονητές. Με χαρτιά, περγαμηνές και παγκόσμιους τίτλους.

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) – Ερασιτεχνικός Αθλητισμός – Προπονητές – KICK BOXING

Απλά τα πράγματα. Μπήκα να ψάξω εκεί που έπρεπε. Στους προπονητές που αναγνωρίζει το κράτος και έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο άθλημα.

Να, εδώ είναι και το φιλαράκι που υπηρετήσαμε μαζί στους πεζοναύτες. Πάνε πολλά χρόνια αλλά από τότε θυμάμαι μας έλεγε για τις επιτυχίες του.Θα τον πάρω τηλέφωνο. Ελπίζω να ισχύει ακόμα.

Μετά από μισή ώρα στο τηλέφωνο (δεν αφήσαμε τίποτα και κανέναν ασχολίαστο), λύθηκαν πολλές από τις απορίες μου.

Έμειναν στο μυαλό μου αρκετά πράγματα για το kick boxing:

  • Είναι ασφαλές άθλημα, άσχετα με αυτό που νομίζουν πολλοί. Μιλάμε για ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες, άνδρες και γυναίκες, που με τον προστατευτικό εξοπλισμό που υπάρχει και με τους κανόνες του αθλήματος, σπάνια υπάρχουν τραυματισμοί,ίσως λιγότεροιαπό άλλα αθλήματα μη επαφής.
  • Μπορείς να επιλέξεις το επίπεδο της προπόνησής σου μέσα από κατάλληλα τμήματα στις σχολές, ώστε να αποδίδεις καλύτερα.
  • Προπονούνται επίσης γυναίκες και μικρά παιδιά, άρα είναι προσιτό σε όλους.
  • Δεν είναι ακριβό σαν άθλημα, με προσιτές συνδρομές στις σχολές και εξοπλισμό.
  • Υπάρχει φιλικό κλίμα μεταξύ των αθλητών, και συνήθως, αν και ‘’παίζουν’’ με μπουνιές και κλωτσιές, έχουν φοβερό ομαδικό πνεύμα, και οργανώνουν συχνά εξόδους, εκδρομές κλπ.
  • Οι περισσότερες σχολές συνεργάζονται με διατροφολόγους, εξειδικευμένους γιατρούς και φυσιοθεραπευτικά κέντρα, οπότε θα μπορέσω να έχω συμβουλές και βοήθεια όπου χρειαστώ.
  • Θα φέρω και τα παιδιά μου γιατί θα αθληθούν σωστά και θα γίνουν κοινωνικά, ενώ που ξέρεις, αν τα καταφέρουν και είναι καλοί αθλητές μπορεί να πάρουν και μοριοδότηση για τη σχολή που θέλουν.
  • Θα ξεφύγω από τα συνηθισμένα και από τις μόδες του αθλητισμού. Στην τελική ανταγωνιστής μου θα είναι ο εαυτός μου και θα μπορώ να τον βλέπω μέρα με τη μέρα να γίνεται καλύτερος.

Ήρθε η ώρα να αναζητήσω σχολή κοντά μου!

Ίντερνετ και πάλι, και στη σελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing (Π.Ο.Κ.), της μοναδικής αναγνωρισμένης ομοσπονδίας από τη Γ.Γ.Α.

Παναγιώτης Τσεκούρας