25/04/2024

Γιάννης Στοφορίδης: Νιώθω πολύ καλά και έτοιμος για την τετράδα στο Enfusion

Στις 4 Μαΐου επιστρέφει ο Γιάννης Στοφορίδης στην δράση με μία δυνατή τετράδα να τον περιμένει στο Enfusion.


O Στοφορίδης που είναι εκτός για αρκετό καιρό, πέφτει απευθείας στα βαθιά με αθλητές όπως οι Andre Schmeling,Karim Zeghad και Patrick Schmid.Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Big Stofo στο Fightsports.gr.

Γιάννη επιστρέφεις μετά από αρκετό καιρό στην ενεργό δράση. Παίζεις μάλιστα στο Enfusion σε μία δύσκολη τετράδα. Πως νιώθεις σωματικά και ψυχολογικά πριν τις μεγάλες μάχες

«Όντως είχα καιρό να παίξω παιχνίδι, αν και είχα αρκετές προτάσεις για αγώνα στο εξωτερικό. Όλο κάπου στράβωνε την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να ακυρώνεται ο αγώνας.

Συμβαίνουν αυτά τι να κάνουμε. Τώρα για το πως νοιώθω πριν τους αγώνες μου στο Enfusion,  μπορώ να πω ότι η προετοιμασία μου πάει πολύ καλά και είμαι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσα για ένα τέτοιο event».

Θεωρείς δύσκολο να μπεις απευθείας σε τουρνουά και όχι σε έναν αγώνα;

«Το έχω ξανακάνει μετά από αποχή να μπω σε τετράδα όποτε δεν θεωρώ ότι με δυσκολεύει ή ότι με αγχώνει. Για να σου πω την αλήθεια το ίδιο μου φαίνεται».

Schmeling ,Karim Zeghad, Patrick Schmid. Ποιον από τους τρεις προτιμάς στα ημιτελικά και ποιον στον τελικό; Ποιον θεωρείς πιο επικίνδυνο;

«Έχει βγει ο αντίπαλος μου και θα είναι ο Schmeling, όποτε είναι ανούσιο να μπω στην διαδικασία να πω ποιον θα ήθελα. Αν και σε αυτό το επίπεδο όλοι οι αθλητές είναι πολύ καλοί, αλλά σίγουρα βατοί. Θεωρώ ότι μπορώ να παίξω στα ίσια με όλους».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#kickboxing #boxing #moments #heavyweightboxing #⏳⌛️⏳⌛️ #💪👊

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Stoforidis (@giannis_stoforidis) στις

Στην συνέχεια επιστρέφεις στην Ελλάδα και στο Scorpion Fight Show μέσα σε μία εβδομάδα; Πως αποφάσισες να βάλεις τόσο κοντά τους αγώνες;

«Είχα μια καλή πρόταση για να παίξω μετά από καιρό στην Eλλάδα, γι’ αυτό και δέχτηκα. Άλλα μου αρέσει να κάνω ένα βήμα την φορά και τώρα το μυαλό μου είναι στην τετράδα του Enfusion. Να πάω καλά και να γυρίσω χωρίς τραυματισμούς, και στη συνέχεια βλέπουμε για τον αγώνα στο Scorpion».

Υπάρχει κάτι που έχεις αλλάξει αυτή την φορά στην αγωνιστική σου προετοιμασία; Βλέπουμε να την κάνεις στην Αθήνα και με sparring partners από την πρωτεύουσα;

«Στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης εμπιστεύομαι τα τελευταία έξι χρόνια το πρόγραμμα μου στον προπονησιολογο μου Κωστικιαδη Γιάννη και την ομάδα του το Recreation Fitness Team.

Αφού μελετήσαμε από κοινού με τον δάσκαλο μου Καρανικολή και τον Γιάννη τους αντίπαλους, βγήκε ένα διαφορετικό-βελτιωμένο πρόγραμμα με κύριο στοιχείο το ότι παίζω σε τετράδα και όχι ένα μεμονωμένο ματς.

Καταλαβαίνετε ότι οι απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση και αντοχή στη δύναμη είναι διαφορετικές σε αυτή την φάση. Να πω και ένα περαστικά στον Γιάννη που στην τελευταία προπόνηση μας αποκόμισε ένα σπασμένο δάχτυλο μετά από μια άτυχη στιγμή (μια από τις κλωτσιές μου το πέτυχε) στην προπόνηση.

Επέλεξα να κατέβω Αθήνα για σπαρινγκ γιατί στην Kαβάλα δεν ήταν δυνατόν να βρω αντιπάλους στα κιλά μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν σε αυτό, τον Βακακο (Βallas camp), τον Κρητικο, τον Κιλα (Legacy) και τον Σώζο (K1-Gym).

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και το Κ. Μπαλατσινο που μας φιλοξένησε στο γυμναστήριο του Base Training στη Γλυφάδα ώστε να βγει η προπόνηση ακριβώς όπως την είχαμε σχεδιάσει, καθώς και τους χορηγούς μου QNT Hellas, 18 cafe bar & centro café».

Photo κεντρική:Studio Karteris