27/04/2024

Γιάννης Σοφοκλέους: Επιστρέφω στα ρινγκ τον Απρίλιο

Πως και πως περιμένουμε την επιστροφή του Γιάννη Σοφοκλέους στα ρινγκ, με τον ίδιο σε αποκλειστικές δηλώσεις στο Fightsports. gr να επιβεβαιώνει στην επιστροφή του τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στο τουρνουά της Καβάλας.

«Το Δεκέμβριο που μας πέρασε υποβλήθηκα σε χειρουργείο για ένα παλιό κάταγμα στον αγκώνα μου και ταυτόχρονα για έναν τένοντα στον ώμο μου. Η αποθεραπεία πηγαίνει καλά και κοντεύει στο τέλος της. Έτσι αναγκαστικά, μένω για λίγο εκτός και ελπίζω να είμαι έτοιμος και πάλη για μάχη, στη μεγάλη διοργάνωση που ετοιμάζεται στην Καβάλα, τον Απρίλιο του 2013…»

Σε ερώτηση μας αν θα είναι θετικός για ένα ξεκαθάρισμα στα 78 κιλά με άλλους αξιόλογους αντιπάλους, ο Σοφοκλέους έδειξε θετικός και ανοιχτός σε κάθε πρόκληση.

«Δεν θα έλεγα όχι σε ένα τέτοιου είδους ξεκαθάρισμα – στην κατηγορία μου πάντα 78κ. – όμως να υπάρξει για μένα ένα σοβαρό κίνητρο να μπω σε αυτήν την διαδικασία, γιατί στην φάση αυτή της αθλητικής μου καριέρας, δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν… Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή την στιγμή είμαι ο μόνος εν ενεργεία αθλητής, που κατέχω παγκόσμιο τίτλο στην αναγνωρισμένη ομοσπονδία WAKO».

Ο Γιάννης Σοφοκλέους αναγνωρίζει τα ταλέντα και με την δική του εμπειρία, κρίνει πως χρειάζονται υποδομές και κατάλληλοι άνθρωποι:

«Θεωρώ πως υπάρχουν νέα παιδιά που μπορούν να προχωρήσουν και σε διεθνές επίπεδο, αλλά δεν υπάρχουν η κατάλληλη υποδομή από το κράτος και οι κατάλληλοι άνθρωποι για να βοηθήσουν».

Tέλος ο έμπειρος αθλητής έδειξε το… δρόμο την επιτυχίας που εκείνος έχει διαβεί, ώστε οι Έλληνες να κάνουν το βήμα στο εξωτερικό:

«Δεν είναι εύκολο να βγαίνεις στο εξωτερικό και να γυρίζεις νικητής. Οι άνθρωποι που σε βλέπουν εκεί σε αντιμετωπίζουν σαν ξένο και συχνά σε υποτιμούν. Πρέπει να το αξίζεις πραγματικά και να παλέψεις πολύ. Για αυτό συνήθως αθλητές – ταλέντα – σε διοργανώσεις στην Ελλάδα, πάνε και έρχονται στο εξωτερικό χωρίς όμως να κάνουν κάτι αξιόλογο. Εγώ ήμουν τυχερός που την κατάλληλη στιγμή βρέθηκα με ανθρώπους που με πίστεψαν και βρέθηκαν μαζί μου σε σημαντικούς αγώνες στο εξωτερικό. Επίσης όσο οι διοργανώσεις που γίνονται στην Ελλάδα στόχο έχουν το προσωπικό κέρδος και τις λίγες στιγμές δόξας, τόσο το άθλημα αυτό θα παραμένει στο ίδιο πάντα επίπεδο και εντός συνόρων».