19/04/2024

Γιάννης Μπούκης: Η ξέφρενη πορεία μέχρι την κορυφή με οκτώ αγώνες σε 10 μήνες!

Ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας kickboxer στην κατηγορία των 70 κιλών είναι ο Γιάννης Μπούκης που έχει κάνει μία σπουδαία σεζόν, δίνοντας οκτώ αγώνες υψηλού επιπέδου μέσα σε 10 μήνες.


Ο αθλητής του Στέλιου Πολίτη έχει ροή αγώνων από τον περασμένο Σεπτέμβριο με διεθνείς τίτλους και νίκες. Στην Γερμανία αντιμετώπισε τον  Dominik Haselbek για τον παγκόσμιο τίτλο WKU στα 72,5 κιλά, κατακτώντας την ζώνη. Σε λιγότερο από έναν μήνα μπήκε στο Κ-1 της Αθήνας όπου αντιμετώπισε δύο σκληροτράχηλους μαχητές από Μογγολία και Ουκρανία κερδίζοντας την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Η συνέχεια δόθηκε στο Gods of War 29 Ιανουαρίου με τον Adrian Giurgiu. Η μάχη αυτή συνοδευόταν με τον τίτλο Intercontinental WKU στα 70 κιλά και ο Μπούκης συνεπής στο ραντεβού, πήρε και αυτή την ζώνη.

Στις 27 Μαΐου ταξίδεψε στην Τσεχία για την δύσκολη αναμέτρηση με τον Pyotr Nakonyechni, όπου ήρθε η πρώτη ήττα και ακολούθησε αυτή στην Ρουμανία με τον παγκοσμίου κλάσης Cristian Milea που χάθηκε στις λεπτομέρειες.

Ο Μπούκης έδειξε νοοτροπία νικητή και επανήλθε στις νίκες, με δύο σερί επί Yavas και Kayir μέσα στον Ιούλιο σε Μονεμβασία και Αλιβέρι, κάνοντας μία ξέφρενη πορεία.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι γεμάτοι προκλήσεις για τον νεαρό αθλητή, που έχει βάλει στόχο τους αγώνες στο εξωτερικό, ωστόσο δεν λέει όχι σε ένα εγχώριο ντέρμπι με πρωτοκλασάτους παίκτες όπως ο Φλοριάν Μάρκου.Το σίγουρο είναι πως η πορεία του αθλητή δείχνει ανοδική τα τελευταία δύο χρόνια και έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει σε Έλλαδα και εξωτερικό.

Photo:TAFFPICTURES