18/04/2024

Γιάννης Μπούκης: Είναι μονόδρομος να βρεθούμε με τον Φλοριάν Μάρκου, ένας θα είναι στην κορυφή!

Στις νίκες με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε ο Γιάννης Μπούκης που κέρδισε με νοκ άουτ τον Τούρκου Yavas και πάει ολοταχώς την επόμενη εβδομάδα στο Αλιβέρι για το Dare to Fight να αντιμετωπίσει τον δεύτερο Τούρκο Yigitcan Kayir.


Η διοργάνωση γίνεται στις 28 Ιουλίου με τον Έλληνα αθλητή να δείχνει κατάλληλα προετοιμασμένος σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Μιλώντας στο Fightsports.gr ανέλυσε το μελλοντικό του πλάνο, το κοινό του Αλιβερίου που τον περιμένει με ανυπομονησία ενώ και τον μονόδρομο που λέγεται…Φλοριάν Μάρκου!

Γιάννη πέτυχες μία νίκη με εντυπωσιακό τρόπο και μετά τους δύσκολους προηγούμενους μήνες πήρες μία νίκη ψυχολογίας. Τώρα έχεις μπροστά σου ξανά Τούρκο αντίπαλο. Προσδοκάς να χτίσεις μία παράδοση απέναντι στους Τούρκους μαχητές και πως νιώθεις αγωνιστικά;

Κανένας από τους προηγούμενους μήνες για μένα δεν ήταν δύσκολος! Ίσα ίσα που ήταν αγώνες μεγάλης εμπειρίας και με ωριμάζουν όλο και περισσότερο γι’αυτο και είχα αυτό το αποτέλεσμα.

Η νίκη ήρθε γιατί ακόμα μια φορά ακολουθήσαμε την στρατηγική μας και στον 4ο γύρο ήρθε το χτύπημα που έκρινε το παιχνίδι! Το χτύπημα ήταν εναέριο γόνατο το οποίο θέλει ψυχραιμία, εμπειρία και «καλό» μάτι.

Δεν έχω σκοπό να χτίσω κι εγώ το όνομά μου γύρω από τα ντέρμπι Ελλάδας- Τουρκίας γιατί είναι κάτι ξεπερασμένο πια και δεν έβρισκα και ποτέ το νόημα. Για μένα όλοι οι αντίπαλοι μου έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Είμαι επαγγελματίας πια και η συναισθηματική φόρτιση από εξωτερικούς παράγοντες δεν με επηρεάζουν.

Το κοινό του Αλιβερίου θα έχει την ευκαιρία να δει μεγάλα ονόματα του kickboxing όπως εσύ ή ο Μανώλας. Τι υπόσχεσαι στους οπαδούς και μη των μαχητικών αθλημάτων που θα έρθουν να σε δουν;

Στους ανθρώπους του Αλιβερίου που θα έχουν την τύχη να παρευρεθούν εκεί να απολαύσουν αυτή την δυνατή κάρτα αγώνων υπόσχομαι να παρακολουθήσουν ένα καθαρά επαγγελματικό παιχνίδι kick boxing υψηλού επιπέδου όπως το δουλεύουμε με τον δάσκαλο μου στις προπονήσεις. Από κει και πέρα ένα νοκ άουτ δεν αποκλείεται αφού είναι στο χέρι του Τούρκου αν θα αντέξει την πίεση που θα ασκήσω πάνω του!

Θεωρείς πως οι διοργανώσεις που γίνονται εκτός Αθηνών έχουν ζεστό κοινό; Θα ήθελες να αγωνίζεσαι πιο συχνά εκτός Αθήνας;

Το κοινό εκτός Αθήνας θεωρώ ότι είναι πολύ ζεστό και μας αγκαλιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού δεν βλέπουν συχνά κάτι τέτοιο! Ενθουσιάζονται, ζητωκραυγάζουν, πανηγυρίζουν και χειροκροτούν με όλη τους την ψυχή. Μ’αρέσει πάρα πολύ να παίζω εκτός Αθήνας διότι οι άνθρωποι και ο κόσμος μας υποδέχεται σαν δικά τους παιδιά.

Προσωπικά εγώ θέλω να καταφέρω να αγωνιστώ από άκρη σε άκρη της Ελλάδας και να προσφέρω θέαμα και την χαρά των αγώνων σε όλους. Και έτσι ο κόσμος της χώρας μας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το kick boxing και τα μαχητικά αθλήματα από κοντά. Και με την δύναμη αυτή του κόσμου το ελληνικό kick boxing θα βρει επιτέλους την αναγνώριση που του αξίζει στα διεθνή ρινγκ!

Κλείνοντας επειδή ρωτάει ο κόσμος συχνά και τον απασχολούν τα ελληνικά ντέρμπι. Ο Φλοριάν Μάρκου είναι αυτή την στιγμή για πολλούς οπαδούς των μαχητικών το νούμερο στο kickboxing. Υπάρχουν σκέψεις από σένα να τον αντιμετωπίσεις κάποια στιγμή στο μέλλον;

Ο Φλοριάν Μάρκου είναι ένας αξιόλογος παίκτης. Με την τελευταία του αγωνιστική πορεία όμως δείχνει ότι προτιμάει τους αγώνες ΜΜΑ και όχι του kick boxing!

Αν κατασταλάξει σε τι στυλ θέλει να αγωνίζεται και αποφασίσει το kick boxing τότε είναι μονόδρομος να βρεθούμε αντιμέτωποι γιατί νούμερο ένα αθλητές kick boxing στην Ελλάδα δεν μπορούν να είναι δύο.

Η κορυφή είναι για έναν! Και όπως στον ίδιο ωκεανό δεν μπορούν να υπάρχουν πολλοί καρχαρίες έτσι και στον χώρο του kick boxing δεν μπορούν να υπάρχουν πολλοί αθλητές για την κορυφή.