26/04/2024

Γιάννης Μιχαλόπουλος: John… Natural σε υπερατλαντικές περιπέτειες!

Το… τικ τακ του ρολογιού στο υπερατλαντικό ταξίδι του Γιάννη Μιχαλόπουλου για νέες περιπέτειες με φόντο μία καριέρα με μεγαλύτερες προοπτικές στις ταχεία αναπτυσσόμενες ΜΜΑ φτάνει στο τέλος του. Σε μερικές ώρες ο κορυφαίος Έλληνας στράικερ μαζεύει τις εδώ εμπειρίες του και πάει να τις αναπτύξει σ’ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Πιο απαιτητικό, πιο δυναμικό, πιο… ρίσκο. Υπάρχει όμως άλλη επιλογή για τον «Natural»; Μάλλον όχι… Ένα τόσο προικισμένος μαχητής παρά μόνο να ρισκάρει μπορεί. Ρισκάροντας δημιουργεί το θέαμα και το στράικινγκ του Μιχαλόπουλου είναι θεαματικό και για χειροκρότημα.

Ο μαχητής που γαλουχήθηκε από τον Γιάννη Θεοφάνους αναχωρεί αύριο για τις ΗΠΑ εκεί που μετά την πρώτη του επαφή οι MMA Masters τον περιμένουν για να σμιλέψουν το ταλέντο από όλες τις πλευρές…

Μερικές ώρες πριν την αναχώρησή του ο Γιάννη Μιχαλόπουλος ανακρίθηκε από το fightsports.gr και οι απαντήσεις έβγαλαν ειδήσεις. Λεπτομέρειες για την προετοιμασία του αλλά και τις πρώτες μάχες που είναι προγραμματισμένες. Ο Μιχαλόπουλος… σφίγγει τα δόντια, θα καταλάβετε παρακάτω γιατί και στοχεύει στην κορυφή όποιες κι αν είναι οι συνθήκες!

«Φεύγω αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί για το Μαϊάμι, Φλόριντα. Φτάνω την ίδια μέρα λόγω διαφοράς της ώρας, αλλά από Δευτέρα κιόλας ξεκινάω προπονήσεις. Το πρόγραμμα είναι γεμάτο, σκληρό και απαιτητικό.»

Μια και ξεκινούν οι προπονήσεις με το καλημέρα ρωτήσαμε τον Γιάννη εάν υπάρχουν ήδη αγώνες στο αγωνιστικό του καλαντάρι: «Έχω κλείσει τέσσερις αγώνες! Αν όλα πάνε καλά μ’έναν τραυματισμό που με ταλαιπωρεί στον ώμο, το πρώτο παιχνίδι θα γίνει σύντομα. Περίπου σ’ένα με ενάμιση μήνα υπολογίζουμε.»

Για το πώς θα ξεκινήσει το αμερικάνικο πλάνο: «Με περιμένουν εκεί δύο καλοί μου φίλοι που απ’αυτούς ξεκίνησε όλο αυτό με τις ΜΜΑ. Με περιμένει και η ομάδα των ΜΜΑ Masters. Ο δάσκαλος Daniel Valverde και ο Master Cesar Carneiro και οι νέοι μου συναθλητές.»

Πάντως, ομολογουμένως ο Έλληνας μαχητής φεύγει με στόχο στις βαλίτσες του και δεν φοβάται να μιλήσει γι’ αυτόν: «Πάω για να γράψω ιστορία. Να σηκώσω την ελληνική σημαία ψηλά. Μπορώ να το κάνω και θα το κάνω. Λίγο και η τύχη να με ευνοήσει…»

Μπορεί όλα να διαβάζονται εύκολα, αλλά το ταξίδι του Γιάννη Μιχαλόπουλο στις ΗΠΑ δεν ήταν εύκολο. Απαιτήθηκαν πολλές θυσίες από μέρους του για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο μπάτζετ που είναι… τσουχτερό για την εποχή. Το γεγονός που βοήθησαν άνθρωποι του περιβάλλοντος του δεν παραλείπει να αναφέρει και να ευχαριστήσει ο Μιχαλόπουλος:

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και την κοπέλα μου που με στηρίζουν σε όλο αυτό. Τους καλούς μου φίλους και τον δάσκαλο Γιάννη Θεοφάνους και όλοι την ομάδα του Fight Club. Κυρίως θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου Γκίκα, Φεζουλάι και Κελέκη.»

Στη συνέχεια ο Γιάννης ευχαρίστησε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Γιάννη Σωτηρόπουλο και Μάκη Παλιούρα για την βοήθειά τους και τον Ted Μεγκλάρη που χρηματοδότησε τις διαδικασίες για την έκδοση της βίζας μου, όπως και την Connie Παπαβασιλείου την νομική εκπρόσωπο. Η δικηγόρος έτρεξε όλες τις διαδικασίες των απαραίτητων εγγράφων. Ευχαριστώ και τους MMA Masters που με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και με προορίζουν για ψηλά.»

Στο τέλος ο Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στους ανθρώπους που βοήθησαν οικειοθελώς για να πραγματοποιηθεί επιτυχώς το ταξίδι στο όνειρο του αθλητή στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού: «Στο τέλος αφήνω τους φίλους (χορηγούς) οι οποίοι μάζεψαν χρήματα για να βοηθήσουν, καθώς χορηγοί δεν υπάρχουν. Οι Χρήστος Σουλιώτης, Νίκος Καλογερογιάννης, Απόστολος Ηλιόπουλος, Ορέστης Βερούλης, Δημήτρης Παλαιούδης, Βασίλη Φωτιά, Γιάννη Καλιάτσο και Βασίλη Κυριακόπουλο. Τα καφεκοπτεία ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ της Τζένης Θεοδωρακοπούλου. Το www.mmateam.gr για την ευγενική του χορηγία τους στον εξοπλισμό μου. Τον κ. Κωνσταντίνο Δαβιτίδη για την υπέροχη μασέλα και με τον οποίο συνεργάζομαι από το 2007 και τον Μιχάλη Σιούλη και το SPORTS PHYSIO. Επίσης τον Αιμίλιο Γιαντζόγλου με την QNT που με στηρίζουν πιστά και απόλυτα. Ευχαριστώ και το fightsports.gr που μου δίνει την ευκαιρία να μιλήσω πριν το ταξίδι για το μεγάλο όνειρο.»