28/03/2024

Γιάννης «The Natural» Μιχαλόπουλος: «Θα νικήσω τον Moxon»

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο… Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος μας μίλησε με την ψυχή του για τον μεγάλο αγώνα που θα δώσει απέναντι στον Steve Moxon, στην Αυστραλία στο πλαίσιο του «Brute 21 Force Clash of Titans» στις 18 Νοεμβρίου. Ο αθλητής του Γιάννη Θεοφάνους μπήκε από μικρός στα βάσανα, όταν και αντιμετώπιζε μεγάλα ονόματα ενώ ήταν πιτσιρικάς και τους περισσότερους μάλιστα τους κέρδιζε. Το σίγουρο είναι πως το λέει η ψυχή του και κόντρα σε ένα μεγαθήριο όπως ο Moxon μας έπεισε πως θα φανεί εξίσου γιγάντιος.

Διαβάστε αναλυτικά τις αποκλειστικές δηλώσεις του στο Fightsports. gr:

Γιάννη θα αντιμετωπίσεις ένα πολύ δυνατό μαχητή. Αυτό σε γεμίζει άγχος;
Σίγουρα έχω άγχος αλλά αυτό το άγχος μπορεί να είναι και ενίσχυση για μένα. Ανεξαρτήτως αντιπάλου έχω πάντα άγχος. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι πάνω στο ρινγκ. Όσο καλύτερα προετοιμασμένος είσαι, τόσο λιγότερες δικαιολογίες έχεις… Η αλήθεια είναι πως πάνω στο ρινγκ ξεπερνάω το άγχος αλλά και τον φόβο που μπορεί να έχω πριν ανέβω. Από μικρή ηλικία έχω αγωνιστεί με τους καλύτερους και τους έχω κερδίσει. Έχω χάσει και από κάποιους. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα.
Στο παρελθόν έχεις αντιμετωπίσει τραυματισμούς; Πώς είσαι τώρα;
Ήμουν επιρρεπής σε τραυματισμούς. Έχω κάτσει 1,5 χρόνο εκτός. Έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα στη μέση και στον ώμο. Τώρα είμαι καλά, έχει δέσει το σώμα μου και σε αυτό βοήθησε ο γυμναστής μου και ο φυσικοθεραπευτής που είναι και οι δύο εξαιρετικοί. Όσο περνάει ο καιρός θα είμαι καλύτερα σωματικά.
17 χρονών αντιμετώπισες τον μεγάλο Ντίαζ και τον νίκησες. Πώς ήταν η εμπειρία;
Ήταν μία μεγάλη πρόκληση. Ήμουν το αουτσάιντερ. Αν με κέρδιζε θα έπαιζε με τον Ζαμπίδη. Τον κέρδισα και δεν ήταν λίγο, καθώς ήταν ο μεγαλύτερος αθλητής της Ισπανίας με πολλούς τίτλους. Ήμουν απροπόνητος τότε, ωστόσο έπαιξα με μυαλό για να καλύψω τα μειονεκτήματά μου. Προσπαθώ να είμαι πάντα προσηλωμένος και να ακούω τον προπονητή μου.
Πώς διαχειρίστηκες αυτή την πίεση σε τόσο μικρή ηλικία;
Κάνω πάντα ότι μου λέει ο δάσκαλός μου. Υπάρχει πίεση λόγω απειρίας αλλά κι αν έχεις καλό όνομα δεν θέλεις να το χαλάσεις. Στην Ελλάδα αν χάσεις σε θεωρούν τίποτα κι αν κερδίζεις Θεό…
Ο στόχος σου ποιος είναι;
Να κερδίσω τον Moxon. Δεν με νοιάζει ούτε η καλή εμφάνιση ούτε η αξιοπρεπής παρουσία, παρά μόνο η νίκη. Θέλω μετά από αυτό να παίξω στο K1. Πιστεύω πως τα καλύτερα έρχονται…