02/05/2024

Γιάννης Μαλικούτης: Tεχνική, ήθος και δουλειά στη σχολή μου

Ο Γιάννης Μαλικούτης «κατέβασε» τον Νίκο Κοντογιάννη(φώτο- Καρτέρης) στους αγώνες του Urban, όπου κόντραρε και λίγο έλειψε να νικήσει τον έμπειρο και πρωταθλητή Θανάση Καρούσο. Η δουλειά που γίνεται όμως στην σχολή του, μόνο τυχαία δεν είναι όπως τονίζει ο ίδιος σε δηλώσεις του, αποκλειστικά στο Fightsports. gr.

«Για να φτάσει ένας αθλητής μας στο σημείο να αγωνιστεί σε κάποια διοργάνωση πρέπει να το έχει κερδίσει μέσα στο γυμναστήριο με σκληρή δουλειά και με την αξία του. Προσπαθώ πολύ να μην είμαι από τους δάσκαλους που αρέσκονται να δηλώνουν αθλητές ουσιαστικά ανέτοιμους, μόνο και μόνο για την συμμέτοχη τους».

Τα κριτήρια που θέτω σ’ έναν αθλητή μας που εκπροσωπεί το camp είναι :

α) Να είναι άρτιος τεχνικά..η εικόνα που πρέπει να δείχνουμε όλες οι σχολές στους αγώνες πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ποιοτική..σίγουρα είναι μια μάχη αλλά όταν γίνεται από δυο αθλητές με υψηλή τεχνική κατάρτιση τότε μόνο φαίνεται η ομορφιά του αγωνίσματος προς τα έξω. β) Να έχει ήθος και ψύχη στο παιχνίδι του.
απαραίτητα για έναν μαχητή, χωρίς αυτά δεν πας πουθενά. γ) Να έχει δουλέψει στην προπόνηση σε φυσική κατάσταση και στο τεχνικό κομμάτι που ορίζουμε. Ο Νίκος είχε όλα τα παραπάνω και φανήκανε στον αγώνα του άρα είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία του. Το μόνο που δεν κατάφερε να δείξει ήταν η αντοχή του.
Οφείλεται σε έλλειψη εμπειρίας σε αγώνες, κάτι το οποίο θα το ξεπεράσουμε γιατί κάνει προπόνηση 12 μήνες τον χρόνο και είναι πάντα έτοιμος να αγωνιστεί.

Στη συνέχεια ο Μαλικούτης μίλησε για τον επόμενο στόχο του Νίκου Κοντογιάννη:

«Ο επόμενος στόχος διαρκής.. Δηλαδή είναι να ανεβαίνει συνέχεια επίπεδο. Θα έχει πολλές ευκαιρίες στο μέλλον και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα ανταμειφτεί όπως πρέπει. Είναι από τους αθλητές που πιστεύω έχουν αυτό που χρειάζεται γι ‘ αυτό τον πέταξα στα βαθιά και νομίζω κολύμπησε μια χαρά και με δικαίωσε».

 Τέλος σε ερώτηση μας, αν έπαιξε ρόλο η εμπειρία του Καρούσου, ο Μαλικούτης ήταν κατηγορηματικός:

«Σίγουρα.. να σου πω την αλήθεια είχα προβλέψει, βλέποντας τον λιγάκι σε 1-2 αγώνες του και ξέροντας τον αθλητή μου ότι ο Nίκος θα νίκαγε και μάλιστα ίσως και με KO. Ο Καρούσος είναι ένας αθλητής με πολύ καλή φυσική κατάσταση, το οποίο είναι μεγάλο συν σίγουρα. Το καλύτερο αμάξι να έχεις χωρίς βενζίνη δεν λειτουργεί. Είναι αρκετά τεχνίτης, όμως δεν τον θεωρώ τόσο <επικίνδυνο> στο παιχνίδι του.. του αρέσει απ’ ότι έχω δει -όσο τον έχω παρακολουθήσει- να μαζεύει κυρίως σημεία, είναι το στυλ του. Ο Νίκος πάλι είναι νοκ αουτίστας..  Έχει πολύ επικίνδυνα χτυπήματα, ακούει πάντα ότι του λέω και πάει συνέχεια μπροστά μόνο για τον νοκ αουτ. Επίσης έχει και αυτός εξαιρετική φυσική κατάσταση, κάτι που δεν φάνηκε στον αγώνα για ένα και μόνο έναν λόγο – έλλειψη εμπειρίας- που είχε ως αποτέλεσμα κακή διαχείριση δυνάμεων. Έχουμε αναλύσει αρκετά τον αγώνα και είμαι πεπεισμένος ότι την επόμενη φορά, θα το διαχειριστεί όπως πρέπει. Συγχαρητήρια στον νικητή του τουρνουά και κλείνοντας θέλω να δώσω και δημόσια συγχαρητήρια και στον διοργανωτή Κώστα Αθανασόπουλο και για την συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και για την γενικότερη προσφορά του στον χώρο μας».