24/04/2024

Βob Sapp: Ο άνθρωπος που κέρδισε δύο φορές τον Hoost έγινε το μεγαλύτερο…ατύχημα στα μαχητικά αθλήματα

«Αυτός δεν είναι μαχητής, είναι παίκτης», είχε πει ο Ernesto Hoost πριν μπει στο ρινγκ μαζί του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο όμως ο Bob Sapp τον κέρδισε δύο φορές και απέδειξε πως καμιά φορά η δύναμη και το μέγεθος μπορεί να κερδίσουν την τεχνική και την ποιότητα. 


Ο Robert Malcolm Sapp γεννήθηκε στο 1973 και έμοιαζε να έχει άστρο λόγω της σωματοδομής του. Ξεκίνησε με το football σε ομάδα του Κολοράντο και μάλιστα πήρε και βραβείο.

Δυστυχώς μόλις προέκυψε η πρώτη καλή ευκαιρία για καριέρα στο NFL τα έκανε…θάλασσα αφού τον έπιασαν ντοπέ. Υπήρξε μία δύσκολη περίοδος μετά τα 18 όπου αναγκάστηκε να δουλέψει μεταφέροντας μέχρι και φέρετρα!

Όμως η τύχη του χαμογέλασε και του έδωσαν μία νέα ευκαιρία το 2001 σε διοργάνωση επαγγελματικής πάλης. Αυτή έμοιαζε κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Sapp. Τα «θύματα» του στο σόου ήταν κυρίως Ιάπωνες και κατάφερε να χτίσει το όνομα του.

Έγινε γνωστός στην Ιαπωνία και του έδωσαν μία απίστευτη ευκαιρία στο  Pride. Αυτή την φορά όμως δεν ήταν απλή πάλη και σόου, αλλά ξύλο! Το K-1 που μεσουρανούσε το 2002 αποφάσισε να τον βάλει να κοντραριστεί με τον Ernesto Hoost. Ήταν πλέον αγαπητός στο κοινό και μία τέτοια μάχη θα κέντριζε το ενδιαφέρον. Όλως παραδόξως ο Sapp κατάφερε να κερδίσει δύο φορές τον Hoost χάρη στην δύναμη και την επιθετικότητα του.

Όλοι έβλεπαν πως δεν χτυπούσε σαν μαχητής αλλά σαν ένας θηριώδης άντρας που δεν είχε φορέσει ποτέ του γάντια. Σημασία έχει όμως πως κατέβασε τον Hoost και στην συνέχεια ακούστηκε έντονα το σενάριο να παίξει με τον Mike Tyson. Τα συμβόλαια ήταν έτοιμα από το Κ-1 αλλά λόγω του ποινικού μητρώου του Tyson δεν κατάφερε να εξασφαλίσει βίζα στην Ιαπωνία. Το ματς δεν έγινε ποτέ.

Από το 2008 και μετά ήρθε η κατιούσα. Όλα τα νοκ άουτ που δεχόταν ήταν βαριά και κάποιες φορές οι αντιδράσεις του αστείες. Το αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος να τον απομυθοποιήσει και να θεωρεί πως δεν είναι αληθινός μαχητής. Έπαιξε με κορυφαία ονόματα στην καριέρα του όπως ο Aerts, o Le Banner, ο Bojansky με συνολικό απολογισμό 23 νικών και 35 ηττών.

Ο Sapp σήμερα αγωνίζεται υπό την ομπρέλα  του Rizin Fighting Federation εξαργυρώνοντας ακόμη την πολύ μεγάλη απήχηση που δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια στην Ιαπωνία.  Τελευταίος του αγώνας με τον Gregory Tony τον Αύγουστο όπου έχασε με τεχνικό νοκ άουτ.

https://www.youtube.com/watch?v=yvjtvZKx9as&t=106s