27/04/2024

Βλαδίμηρος Ναζαρένκο: Δύσκολο να συνδυάσεις αγωνιστική δράση και προπονητική

Ο Βλαδίμηρος Ναζαρένκο έχει κάνει άνοιγμα πλέον στην προπονητική συνθέτοντας εξαιρετικό δίδυμο με την Αναστασία Ποντίκα. Έχοντας κατακτήσει μια ντουζίνα τίτλους στο Kickboxing αλλά και την πυγμαχία, μιλάει για όλους και για όλα, ενώ σχολιάζει την ερχόμενη μάχη του με τον Δημήτρη Ξερικό στο Gladiators Night!

Aναλυτικά η συνέντευξη:

Πως είσαι αγωνιστικά αυτή την στιγμή κι αν μπορείς να το συνδυάσεις με την προπονητική;

Περάσαμε δύσκολη επαγγελματική σεζόν, μαζί με την Ποντίκα και αγωνιστικά, είχα ήδη αποσυρθεί πρόωρα, λόγω συνθηκών και κάποιων τραυματισμών που αντιμετώπισα. Έχω μπει ενεργά και ορεξάτος πάλι στις προπονήσεις με την προπονήτρια μου Αναστασία αλλά και την εκγύμναση που έχει αναλάβει ο Δημήτρης Παπάζογλου. Πιστεύουμε ότι θα φέρουμε επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς δεν είμαι πια ένας απλός αθλητής αλλά και προπονητής μίας ομάδας δικής μου. Έχουν ήδη πρωταθλήματα και αρκετούς τίτλους ο καθένας και όχι απλά μαθητών- αθλητών. Αυτός είναι πολύ δύσκολος συνδυασμός. Σίγουρα δεν μπορώ να φορτσάρω όπως ένας απλός αθλητές αλλά αυτό είναι που κάνει την νίκη πιο γλυκιά».

Τον Απρίλιο πιθανότατα  θα αντιμετωπίσεις τον Ξερικό…Γνωρίζεις τι θα συναντήσεις και θα προσαρμόσεις την τακτική σου;;

«Με τον Ξερικό έχω παίξει άλλη μία φορά και τον κέρδισα. Αλλά ήταν εποχές που ήμασταν παιδιά. Τώρα ο Ξερικός είναι εντελώς διαφορετικός σαν παίκτης. Πολύ γερός και γυμνασμένος αντίπαλος και αρκετά ψηλότερος μου. Να σημειωθεί επίσης ότι κανονικά παίζω στην κατηγορία των -69 κιλών και όχι -75 κιλά που θα παίξουμε τώρα, αλλά επειδή πιστεύω ότι θα γίνει θεαματικό παιχνίδι, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στην πρόκληση».

Ποιος είναι ο στόχος σου στο επόμενο τουρνουά;;;

Στόχος μου είναι βασικά να παίζω παιχνίδια  και να μην αποσυρθώ πρόωρα. Ετοιμάζονται πολύ όμορφα και καινούργια πράγματα στην Ελλάδα. Μέχρι και παιχνίδια εκτός Ελλάδας. Θα ήθελα οι promoters να με υπολογίζουν σ’ αυτά. Ελπίζω οι συνθήκες να μας ευνοήσουν».
Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;;

Έχω παίξει αρκετά διεθνή και εγχώρια παιχνίδι, αν εξαιρέσεις αθλητές της Wako. Aπό τους Έλληνες αθλητές που έχω αντιμετωπίσει πιστεύω ότι αυτός που μου δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα είναι ο Τάσος Μπερδέσης».