20/04/2024

Βερόπουλος: «Να είμαστε μαχητές και στις δυσκολίες της ζωής»

To Fightsports.gr έκανε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον ιδιοκτήτη και δάσκαλο της σχολής, Lions Martial Arts Academy, Βασίλη Βερόπουλο.


Ανταλλάξαμε απόψεις με τον Βασίλη Βερόπουλο, τόσο περί μαχητικών όσο και για τη συμμετοχή της αθλήτριας του, Ελένης Σιδέρη στο αυριανό Open Championship.

Δώστε μία γεύση με το τι μπορεί να συναντήσει κάποιος στη σχολή σας;

«Μόλις περάσει κάποιος τη πόρτα της σχολής θα διακρίνει το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει και θα δει τους προχωρημένους αθλητές πρόθυμους πάντα να τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους του σε συνεργασία πάντα με το δάσκαλο.»

Θα θέλαμε να μας τονίσετε τα δυνατά στοιχεία της αθλήτριά σας που θ’ αγωνιστεί στο Open Championship.

«Η Ελένη Σιδέρη που θ’ αγωνιστεί στο O.C έχει δουλέψει πολύ σκληρά εδώ και 4 χρόνια και είναι στις ανερχόμενες αθλήτριες της χώρας πλέον στα -60. Είναι αποτελεσματική στη μάχη σώμα με σώμα, επιδιώκει πάντα να παίξει τις αντιπάλους στα σχοινιά με πολύ καλή πυγμαχία και λακτίσματα.»

Ως δάσκαλος που στοχεύετε να φτάσετε με τους αθλητές που έχετε αναλάβει;

«Με τους αθλητές μου βάζουμε μικρούς στόχους και προσπαθούμε να φτάσουμε βήμα βήμα εκεί που έχουμε ονειρευτεί στη κορυφή του Επαγγελματικού Kick Boxing άλλα και μέσω της Π.Ο.Κ και της W.A.K.O να φέρνουμε μετάλλια και διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα.

Παράλληλα με το αγωνιστικό στόχος μου είναι να προετοιμάσω τα παιδιά για τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στη ζωή τους να είναι κι εκεί μαχητές και να συνεχίζουν ότι κι αν τους συμβεί.»

Ποια η άποψή σας για την εικόνα των μαχητικών της χώρας σήμερα και αν η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή ταλέντα ν’ αναδείξει;

«Έχοντας κλείσει πλέον 22 χρόνια ενασχόλησης με το Kick Boxing με χαρά και υπερηφάνεια βλέπω τη πολύ καλή δουλειά που γίνεται στους Συλλόγους της χώρας.

Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια σε κάθε μεγάλη διοργάνωση του εξωτερικού θα αγωνίζονται με επιτυχία αθλητές που προπονούνται στη χώρα μας.

Το θέμα να δώσουμε όραμα στα παιδιά να προχωρήσουν για να μη μείνουν ταλέντα.«