26/04/2024

Βασίλης Παπανικολάου: Τα μαχητικά αθλήματα έχουν αποβάλλει την «ρετσινιά» της βίας

O leader του Elite Fightsports, ανοίγει σήμερα τα χαρτιά του στο μαχητικό πόρταλ, μιλώντας για την προσωπική του σταδιοδρομία, την άνοδο των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα και τις μεθόδους που ακολουθεί για να έρθουν άμεσα αποτελέσματα στους ασκούμενους. 


Ο Βασίλης Παπανικολάου καταφέρνει αυτή την στιγμή εκτός από την διαχείριση της δικής του σχολής, να διδάσκει και σε άλλες με σύντροφο την όρεξη και το μεράκι. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Βασίλη έχεις κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα και την νέα σεζόν στην σχολή. Τι μπορεί να μάθει κάποιος κατά την προπόνηση και αν είναι εύκολο να ακολουθήσει τον ρυθμό των προπονήσεων και ένας απλός χομπίστας;

«Στη νέα σχολή μας στο Παλαιό Φάληρο, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Pontika-Nazarenko Team, διδάσκονται τα αθλήματα του kickboxing και της πυγμαχίας.

Παράλληλα λειτουργούν καθημερινά τμήματα sports conditioning και fight fitness στοχευμένα στα δυο αυτά αθλήματα αλλά και σε ασκούμενους που δεν επιθυμούν επαφή αλλά την εκγύμναση με ένα πρωτότυπο και εναλλακτικό τρόπο.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για personal training σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί πιο στοχευμένη και προσωπική προπόνηση. Τέλος, σε συνεργασία με τον εξαίρετο δάσκαλο και προπονητή της Εθνικής ομάδος , Νίκο Μέμμο, λειτουργούν παιδικά τμήματα Point Fighting με τη βοήθεια του εκπαιδευτή και χρυσού πρωταθλητή Ευρώπης Παναγιώτη Καλομοίρη.

Μέσα από την ενασχόληση με τα μαχητικά αθλήματα στη σχολή μας θα αποκτήσουμε ένα καλογυμνασμένο και υγιές σώμα, αυτοπεποίθηση και μαχητικές δεξιότητες.

Και ενώ κάποιοι θα προχωρήσουν σε πιο αθλητικό επίπεδο συμμετέχοντας σε αγώνες και διοργανώσεις, τα οφέλη είναι πολλαπλά και οι προπονήσεις προσιτές και για τους απλούς χομπίστες καθώς αυτές προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των ασκουμένων, ανά περίπτωση, μέσω διαχωρισμού σε διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας».

Γνωρίζουμε τις δραστηριότητες σου και σε άλλες σχολές. Μπορείς να μας εξηγήσεις πλην της σχολής που αλλού προπονείς και πόσο δύσκολο είναι να τα συνδυάζεις όλα;

«Εκτός από την σχολή μας, προπονώ τα πρωινά και στη σχολή του δασκάλου μου Γιώργου Κυριακόπουλου (Α.Σ. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ) στην Άνω Γλυφάδα ο οποίος είναι και πολύτιμος καθοδηγητής μου και συμβουλάτορας σε όλη τη μέχρι στιγμής πορεία μου.

Παράλληλα μέσω του δικτύου εκπαιδευτών της ομάδας μας και υπό τις κατευθύνσεις των δασκάλων Α. Ποντίκα και Β. Ναζαρένκο, προπονώ τα πρωινά στην σχολή OLD SCHOOL FIGHT GYM του δασκάλου και φίλου Βασίλη Ξερικού τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη του καθώς φέτος έχω αναλάβει και το παιδικό τμήμα της σχολής.

Ταυτόχρονα υπό την ιδιότητα του Personal Trainer (lv. III) GRAFTS προπονώ πολλούς ασκούμενους στο κομμάτι του fitness και της ευεξίας. Αν αναλογιστούμε πως, κι εγώ προσωπικά, προπονούμαι καθημερινά για να διατηρούμαι σε φόρμα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνδυαστούν όλα αυτά. Ωστόσο το μυστικό βρίσκεται στο σωστό καταμερισμό του χρόνου και την έξυπνη διαχείριση των ωρών διδασκαλίας αλλά και των αποστάσεων».

Τα μαχητικά αθλήματα εδώ και μία πενταετία βρίσκονται σε άνοδο. Βλέπεις αντίκτυπο και εσύ σαν προπονητής όσον αφορά το ενδιαφέρον του κόσμου;

«Το ενδιαφέρον του κόσμου για τα μαχητικά αθλήματα τα τελευταία χρόνια είναι αυξανόμενο και αυτό γίνεται αντιληπτό από το ποσοτικό στοιχείο στις διάφορες σχολές αλλά και από το γεγονός πως οι ασκούμενοι είναι όλων των ηλικιών άλλα και με διαφορετικό προπονητικό υπόβαθρο.

Ο λόγος είναι πως τα μαχητικά αθλήματα έχουν πλέον αποβάλλει τη ρετσινιά της βίαιης πρακτικής και πολλοί αξιόλογοι προπονητές με άριστες γνώσεις στις σύγχρονες μεθόδους έχουν συμβάλλει στο να καθιερωθούν στη συνείδηση του κόσμου ως ασφαλή και να αποτελέσουν πιο προσιτές επιλογές για τα παιδιά αλλά και για ενήλικες χομπίστες».

Τέλος ένα μήνυμα στο μαχητικό κοινό. Γιατί να έρθει κάποιος στην δική σας ομάδα και να προπονηθεί;

‘Στη σχολή μας, μέσα από την ενασχόληση με τα μαχητικά αθλήματα, διδάσκεται η αγάπη για τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής, ο σεβασμός και η αυτοεκτίμηση.

Ένας καλός λόγος για να έρθει κανείς στη σχολή μας είναι για να γίνει μέλος μιας υπέροχης παρέας μαχητών που μάχονται μέσα αλλά και έξω από το ρινγκ με τα ίδια πολεμοφόδια.

Την υπομονή, την πίστη, την εσωτερική δύναμη, τη θέληση κ.α. Το μήνυμά μας προς τον κόσμο των μαχητικών αθλημάτων είναι να μην τα παρατάμε ποτέ και να κρατάμε ψηλά το κεφάλι κόντρα σε κάθε εμπόδιο και δυσκολία. Εύχομαι σε όλους καλή μαχητική σαιζόν χωρίς τραυματισμούς και με πολλές επιτυχίες».